DEVLET Mİ ÖZEL Mİ?

neysh

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2024
368
96
26
Arkadaşlar öncelikle bebeğim nasıl gelmek isterse kendi bilir öyle gelir, ben normal vajinal doğum istiyorum.

Soracağım soru şu; algılardan dolayı devlet de doğurmaktan aşırı korkuyorum kimisi erkek refakatçi yok diyor, kimisi güzel ilgilenmiyorlar alaycı üslupları var, yok kötü muamele vs o kadar üzülüyorum ki.

İlk gebeliğim ilk doğumum olacak Allah’ın izniyle, özele gidip para vermek asla istemiyorum oradaki doktor burda ki de doktor diyorum ama sizin önerileriniz nedir nasıl bir muamele gördünüz özeldekileri az çok tahmin ediyorum ama devlet gerçekten gözümü çok korkutuyor tavsiyeleriniz ve tecrübeleriniz nedir yorumlarsanız çok sevinirim.. teşekkürler

Merhaba, özel hastaneler artık ticarethane olduğu için ben ilk bebeğimi Çam ve Sakura hastanesinde doğurmaya karar verdim. Muayenelerimi de orada oluyorum, çok da memnun insanlarla tanıştım.

Arkadaşlar öncelikle bebeğim nasıl gelmek isterse kendi bilir öyle gelir, ben normal vajinal doğum istiyorum.

Soracağım soru şu; algılardan dolayı devlet de doğurmaktan aşırı korkuyorum kimisi erkek refakatçi yok diyor, kimisi güzel ilgilenmiyorlar alaycı üslupları var, yok kötü muamele vs o kadar üzülüyorum ki.

İlk gebeliğim ilk doğumum olacak Allah’ın izniyle, özele gidip para vermek asla istemiyorum oradaki doktor burda ki de doktor diyorum ama sizin önerileriniz nedir nasıl bir muamele gördünüz özeldekileri az çok tahmin ediyorum ama devlet gerçekten gözümü çok korkutuyor tavsiyeleriniz ve tecrübeleriniz nedir yorumlarsanız çok sevinirim.. teşekkürler
🙋🏻‍♀️

aynı düsüncelerden gectim. en sonunda bunun tamamen doktora ve hastane olanaklarına bağlı olduğunu düsünüp öyle karar verdim. iyi bir doktor ve yenidoğan yoğun bakımı olan bir hastane sectim. devlette de evet iyi doktorlar vardı ama kötü tecrübeler yasaamış çok insan da vardı.

özel hastane daha hasta memnuniyeti odaklı çalışıyor bunu kimse inkar edemez. ben bu sebeplerle özelde zaten takibimi yapan doktorla ilerlemeye karar verdim.

bence özel-devlet secimi yaparken maddiyattan ziyade bunların düsünülmesi lazım. devlette özel oda olanağı kısıtlı ve garanti verilmiyor. özel oda olmazsa ve odayı paylaşırsanız mecburen esiniz odaya gelemeyecek diğer hastanin mahremiyeti için. özelde en azından esiniz yanınızda olabilir 🥲

aynı düsüncelerden gectim. en sonunda bunun tamamen doktora ve hastane olanaklarına bağlı olduğunu düsünüp öyle karar verdim. iyi bir doktor ve yenidoğan yoğun bakımı olan bir hastane sectim. devlette de evet iyi doktorlar vardı ama kötü tecrübeler yasaamış çok insan da vardı.

özel hastane daha hasta memnuniyeti odaklı çalışıyor bunu kimse inkar edemez. ben bu sebeplerle özelde zaten takibimi yapan doktorla ilerlemeye karar verdim.

bence özel-devlet secimi yaparken maddiyattan ziyade bunların düsünülmesi lazım. devlette özel oda olanağı kısıtlı ve garanti verilmiyor. özel oda olmazsa ve odayı paylaşırsanız mecburen esiniz odaya gelemeyecek diğer hastanin mahremiyeti için. özelde en azından esiniz yanınızda olabilir 🥲
Doğru diyorsunuz neyse ki eşim hiç bir şekilde zorlamıyor kararı tamamen bana bıraktı bende açıkçası tecrübesiz olduğumdan bir sonuca varamadık ama yüksek ihtimalle özel olacak gibi ne kadar saçma bulsam da maddi açıdan olsun en küçük problemde direkt sezeryana almaları olsun diğer etkenler de çok önemli ve göz ardı edemeyeceğim sanırım

Merhaba, özel hastaneler artık ticarethane olduğu için ben ilk bebeğimi Çam ve Sakura hastanesinde doğurmaya karar verdim. Muayenelerimi de orada oluyorum, çok da memnun insanlarla tanıştım.
Bende çam ve sakurada yaptım inşallah şimdi yine orda yapmak istiyorum benim güzel geçmişti sürecim, arada eşim görsün diye özele muayeneye gidiyorum ama doğumda asla tercih etmem, cam sakura tam teşekküllü mesela benim için büyük artı, ilk bebeğim de acilmam 6cm falandı doğumdan sonra bebeğimin başında kanama alanı vardı küçük, bebeğim yanımda beş gün yattım beş gün boyunca çok güzel ilgilendiler bebegimle ayrı benimle ayrı, tahlilleri yaptirilirken bı hemşire blok blok annemle gitti geldi, bı gece annem artık uykusuzluktan sızdı ben de ağlıyorum doymadı mı diye hiç unutmam bı emzirme.hemsiresi geldi saçlarımı okşadı masaj yaptı emzirmeme yardım etti konuştu rahatlattı, böyle şeyler o anda öyle değerli ki, özelde de olsa aynı mumeleyi görürüm orası ayrı benim için önemli olan doğum sonrası olabilecek bı duruma en kısa zamanda mudahaleydi, inşallah problemli süreçler gecirmeyiz ama hastane seçerken de herşeyi düşünmek gerekir

Ben hc devlet dusunmemistim dogum icin egepolde dogum yaptim ve cok konforluydu. Eltim de oncesinde gozumu korkutmustu biraz. İlk dogumunu devlette yapti ve o durumdayken iyi bir muamele gormemis. İlgilenmemisler ustten ustten konusmuslar vs. Tabi bu bahsettigim 15 yil oncesi. Suanki sartlari bilemiyorum.

Bulunduğunuz şehirde şehir hastanesi varsa seçenek içerisine alabilirsiniz.Benim yaşadığım şehirde şehir yoktu bu yüzden özeli tercih ettim ki çok temiz ve iyi bir hastaneydi iyi ki etmişim hamileliğim başından itibaren doktorum hep aynıydı.Alanında çok iyiydi.İstediğim zaman iletişime geçebiliyordum.HastasınıTek kişilik odaydı.Devlette iki kişi aynı odada kalabilirsiniz.Bu da yanınızda eşinizim yanınızda kalmasına engel olabilir.Ameliyathanedekiler(acil sezeryana alınmıştım amleliyat anında bir kişi sadece benimle özel olarak ilgilendi sakin olayım diye biraz paniklemiştim) hemşireler hepsi çok kibardı.Sürekli hastalarını bebeği kontrol ediyorlar.Özeller hasta memnuniyetine çok önem verdikleri için kendinizi biraz prenses gibi hissedebilirsiniz.😂İkinci hamileliğim olursa yine özele giderim açıkcası .Doğum anında sizi sakinleştirecek insanlar gerekiyor.Doktorunuzda en başından itibaren aynı kişi olunca daha rahat ediyorsunuz biliyorsunuz ki her şeyi en iyi şekilde yapacak.Şimdiden hayırlı uğurlu olsun sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah bebeğinizi🌸

Hamileligimi ilk ogrendigimde test yaptirmak icin devlete gittim. 3 dk ancak gorusmusuzdur, kapi hasta kuyrugu. Ilk esimi sokmak istemedi ben aglayinca iceri aldilar. Diger tarafta sekreter kiz siradaki hastanin islemini yapmaya baslamisti bile. O kapidaki yigilmayi gorunce bin pisman oldum. Zaten ozelde takip edilmek istiyordum buda ustune denk geldi. O gunden sonra ozel hastane de takip edilmeye basladim. Doktorum her detayiyla ilgileniyor en az 20 - 25 dk sini bana ayiriyor. Ne zaman istesem ozel numarasindan da ulasabiliyorum. Bunun bile yarattigi guven duygusu yeterli benim icin. Devlet hastanesinde erkek refakatci alinmadigini, odalarin tek kisilik olmadigini duymustum. Dogru mu bilmem ama esimin yanimda olmayacagi biryerde benimde isim olmaz

Özelde para karşılığı iyi insan taklidi yapılıyor tek farkı o. Para verdin diye adam muamelesi görüyorsun, kalsın sağ ol :--D. O parayı evladım için biriktiririm daha iyi. Ben de eşimi doğumumda istiyorum aslında ama doğum ortamı erkeklere uygun değil zaten napacaklarını bilmiyolar, oraya ait değiller, bi de onların stresiyle ortam geriliyor, gerek yok.

Gözünüzü korkutmak istemem daha yeni dün öğrendim devlette arkaşdaım dogurdu bebeğin bir kemiğinde kırık oluşmuş dogum sırasınd akzı üç gün hatsaned eyattı üçüncü gün hastanedne çıakrken kırıgı var diye söylüyorlar. Kepazelik yani başka bir şey değil. İstanbuldaysanız uygun fiyatlı hastane önerebilirim anadolu yakası

Hastanesine göre değişir ya bence, özel devletten ziyade hastane & doktor seçimi etkili burada. Ben çalışabilir raporu için devlete gittiğimde içeride kadının muayenesi yapılırken beni aldılar. Benim muayenem yapılırken başka hasta doktorun karşısında bilgilerini veriyordu. Aynı odada 2 hasta alınması, hastaların 2-3 dakika içinde odadan çıkarılması vs bana kötü geldi. Gittiğim bi özelin de farkı yoktu gerçi kırık dökük, doktor ağzının içinde mırıldanıyor, orayı da aynı derecede sevmemiştim mesela. O yüzden içinize sinen bi doktor ve hastane daha iyi olur

Ablam 3 yıl önce çam sakura da yapmisti gayet memnundu. Bence yapabilecekseniz en buyuk ozel hastanede yapin orta bir özel hastane sececekseniz devlet hastanesi daha mantikli. Ben yillardir ozel sağlık sigortası kullandigim icin A plus bi hastanede yapacagim nasipse ama olmasaydi da ya iyi bi ozelde yaptirirdim ya da orta özel bir hastane yerine devlet hastanesinde yapardim.

Doğru diyorsunuz neyse ki eşim hiç bir şekilde zorlamıyor kararı tamamen bana bıraktı bende açıkçası tecrübesiz olduğumdan bir sonuca varamadık ama yüksek ihtimalle özel olacak gibi ne kadar saçma bulsam da maddi açıdan olsun en küçük problemde direkt sezeryana almaları olsun diğer etkenler de çok önemli ve göz ardı edemeyeceğim sanırım
ben bu konuda hem doktorumun eski hastalarıyla çok konustum hem de doktorumla konustum. su an 34 haftalığım ve her kontrolde doktorumla doğumda neyi nasıl istediğimi söylüyorum, o da (sonucta süreç hakkında daha tecrübeli olduğu için) makul olan yolu söylüyor. ortak bir noktada anlaşıyoruz. zaten doktorum vajinal doğumu destekleyen bir doktor. açıkca eğer vajinal istiyorsan doğuma kadar sunları sunları yap diyor. aynı zamanda yaparsın, fiziğin müsait, bebeğin duruşu uygun vs de diyip rahatlatıyor. kadının yanına her gittiğimde kendime güvenle dönüyorum 😂😂 ama mantık dahilinde de “şu, şu durumlar olursa artık sezaryen düsünürüz” de diyor. süreci tamamen anlattığı için de içim rahat ediyor, güveniyorum. o yüzden dediğim gibi bence önemli olan anlaşabileceğiniz, sizi anlayan ama size karşı da açık olan bir doktor bulmak 🥲

Ben özelde doğum yapmak istiyordum konfor açısından açıkçası . Ama Zeynep kamil hastanesinde doğum yaptım devlette , ben de ön yargılıydım belki şansımdı bilemiyorum ama gerçekten doktorlar asistanlar hemşireler inanılmaz ilgiliydiler, Allah hepsinden razı olsun , çevreme orayı öneriyorum şimdi . Özel hastanede de doktora gidiyordum riskli gebelikti benim . Özeldeki doktorum bile bana sunu demişti . Konfor açısından belki alışkın değilsin ama emin ellerdesin iyice araştıracaklar bebeğin ve senin için ne iyi ise onu yapacaklar demişti . Ben de orada doğum yaptım ve oradaki doktora da gittim . Doğuma giderken tektim kimseyi almıyorlar . Saat 10 dan sonra sabah yarım saat eşimin gelip görmesine izin verdiler sancı çekiyordum o sıra . Sonra öğlene doğru doğum başladı . Odaya aldılar 2 kişilik odalar . Eşim babam annem kardeşim hepsi ziyarete geldiler oturdular odada ziyaret saatinde . Bir kişi refekatçi kaldı kadın izin veriyolar . Çok memnun kaldım . İstanbul daysanız Zeynep kamil hastanesini öneririm

X