• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlet hastanesinde gebelikte ultrason?

Dediyy

Çoğul tontikolar..
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2017
5.630
14.517
198
Kızlar devlet hastanesine gidenlere bi sorum var. Gebelikte sürekli vajinal ultrasonla mı bakılıyor normal ultrasona geçiliyo mu? 9 ay boyunca nasıl bakıyolar yani merak ettim.

Özelle devletteki tek fark özeldeyim hissi. Başta vajinal bakmasının sebebi bebeğin küçük olmasıdır kanama olmasıdır görememeSidir. Sonra karından bakılıyor bi akSilik olmadığı sürece

Devlette hep vajinal bakılıyo diye duydum da o yüzden kafam karıştı. İyiymiş o zaman vajinal çok mantıklı değil ve rahatsız edici zaten. Kaçıncı haftada geçiliyo ki normal ultrasona siz devlete mi gittiniz?

Can'ım devlette hep karından bakıldı bana . İlk gittim kan aldı sadece 5 haftalık kese için çağırdı benim 5+6 da kanamam vardı acilde vajinal baktılar. Sonra hep karından baktı. Bi kere 11 kanamam oldu o zaman da vajinal baktı

12 haftaya kadar vajinal bakıyolar genelde sonra karından .

Kızlar devlet hastanesine gidenlere bi sorum var. Gebelikte sürekli vajinal ultrasonla mı bakılıyor normal ultrasona geçiliyo mu? 9 ay boyunca nasıl bakıyolar yani merak ettim.
Ben yeni hamileyim hic vajinal bakmadilar zaten hazirda değilim baktirmazdimda

Ben yeni hamileyim hic vajinal bakmadilar zaten hazirda değilim baktirmazdimda
İlk başlarda karından görünmediği için vajinal bakıyolar genelde. Keseyi kalp atışını gördün mü? Devlete mi gidiyosun?

Ilk bastada karnmdan bakti kese gorunmez ztn smdi haftaya gel gorelim dedi haftaya gittim keseyi gorduk haftaya gel bebegi gorelm kalbini dinleyelm dedi. Yani hic vajinal bakmadi ama bakmak isteseydide izin vermicektim. Kotu bsy olmuo deniyo ama bazi gebeliklerdede yerini bozuyomus

Ilk bastada karnmdan bakti kese gorunmez ztn smdi haftaya gel gorelim dedi haftaya gittim keseyi gorduk haftaya gel bebegi gorelm kalbini dinleyelm dedi. Yani hic vajinal bakmadi ama bakmak isteseydide izin vermicektim. Kotu bsy olmuo deniyo ama bazi gebeliklerdede yerini bozuyomus
Nasil bozuyormus o zaman hamilelik.boyunca cinsel iliskide olmamali yani kulaga garip gelmiyormu sizede?

Sıkıntılı bi şey olsa doktorlar yapmaz ki. herkese ilk başlarda vajinal ultrason yapılıyor zararı olsa yapılmaz. Sen devlet hastanesine mi gidiyosun hangi ildesin?

Nasil bozuyormus o zaman hamilelik.boyunca cinsel iliskide olmamali yani kulaga garip gelmiyormu sizede?
Öyle bi şey yok zaten ya sıkıntılı bi şey olsa yapılır mı herkese yapılıyo kimseye de bi şey olmuyo yani.

Valla bilmiyorum belki sakncasi yoktr ama arkadasimin vajinal ultrason sonrasi kanamasi baslamisti belki tesaduftur. Ayrica dr a sorarsaniz cinsel iliskiyede kisitlama getiriyor zaten. Herkeste farkli olabilir durum tabiki.
Sıkıntılı bi şey olsa doktorlar yapmaz ki. herkese ilk başlarda vajinal ultrason yapılıyor zararı olsa yapılmaz. Sen devlet hastanesine mi gidiyosun hangi ildesin?
Evet devlet hast. Izmir. Isterseniz yaptirin vajinal o sizin tercihiniz o konuda dr zorlamaz ztn teklif eder sdce. Ben vajinaldan yana degilim ve dr um da vajinal yapmak istemiyor yani dr um tam benlik bi dr. Artik karnimdan goruyoruz zaten

Valla bilmiyorum belki sakncasi yoktr ama arkadasimin vajinal ultrason sonrasi kanamasi baslamisti belki tesaduftur. Ayrica dr a sorarsaniz cinsel iliskiyede kisitlama getiriyor zaten. Herkeste farkli olabilir durum tabiki.

Evet devlet hast. Izmir. Isterseniz yaptirin vajinal o sizin tercihiniz o konuda dr zorlamaz ztn teklif eder sdce. Ben vajinaldan yana degilim ve dr um da vajinal yapmak istemiyor yani dr um tam benlik bi dr. Artik karnimdan goruyoruz zaten
Kesinlikle yanlis biliyorsun ancak ve ancak cok riskli gebelilerde sinirlama getirilir.
Normal kosullarda butun doktorlar annenin kensini iyi hissetmsi icin bunu oneriyor

Ooo hemşeri çıktık bende İzmirdeyim:) hangi hastaneye gidiyosun?

Kesinlikle yanlis biliyorsun ancak ve ancak cok riskli gebelilerde sinirlama getirilir.
Normal kosullarda butun doktorlar annenin kensini iyi hissetmsi icin bunu oneriyor
Herkesin yanlisi doğrusu kendine gore canm. Sen kisitlama getirmezsin senin dogrun budur ben getiririm garantiye alirim benm dogrum budur haklisin sende :)

Back