• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlet hastanesi, dogum ucretleri ve maddi problem.

1impossiblelove

Hoșgeldin gün ıșığım
Kayıtlı Üye
14 Mart 2018
1.545
2.886
53
29
Hayirli geceler hanimlar
Dogumuma 3 ay kadar bir sure var.
Ozel hastaneye gidiyorum basindan beri fakat esimin yasadigi bazi talihsizlikler sebebi ile devlet hastanesine gecis yapmayi dusunuyorum
Cunku gittigim hastabede oncelik olarak kuvez yokmus
Yani bebege birsey oldugunda acikta kalabilirim
Diger bir neden 70 tl oduyorum muaynelerime 30. Haftadan sonra doktorum iki haftada bir geleceksin dedi
Yol ucretlerim vs benim iki haftada bir hastane icin 100 tl gibi bir rakam odemem gerekecek ve suan ki durumum da buna musait degil artik.

Dogum ucreti ise 2000 tl her iki dogum seklide bu dogum ve bir gece fiyatiymis.
Yani hastanede iki gun ve uc gun de kalacak olabilirim ve bu beni asar.
Bayramdan sonra devlete tip fakultesine devam etmek istiyorum
Ama gittigimde neden buraya gelmedin bakamayiz deme gibi bir luksleri olur mu bana ?
Yada bahseldildigi gibi dogum zamani tapilan muameleler gercekten kotu mu
Sanci odasinda annem doguma kadar yanimda durabilir mi
Lutfen beni bilgilendirin

Neden buraya geldin demezler sanmıyorum.. Özelde dogum yaptım ama 1 2 kez devlette muayene oldum. Devlete gececeksen de en azından doktorunu ıyı arastır fırsatın varsa derim. Annenizi yanınıza alırlar diye dusunuyorum.

Neden buraya geldin demezler sanmıyorum.. Özelde dogum yaptım ama 1 2 kez devlette muayene oldum. Devlete gececeksen de en azından doktorunu ıyı arastır fırsatın varsa derim. Annenizi yanınıza alırlar diye dusunuyorum.
Bi kac hafta once gece sancilandim canim
Dogum polikliniginde nerede muayne oluyorsan o baksin dedi bas ebe
Bende sancim var gidebilsem giderdim bakacaksiniz dedim baktilar
Ama ablamida zamaninda bu hastane dogum aninda geri cevirdi niye ozele gidiyor diye
Simdi bayram sonrasi devlete gideyim diyorum
Umarim kabul ederler

Bazi hastanelerin ay sınırı var evet araştırıp gitmelisiniz.
Her hastanenin kuralı farklı , kimi rafakatci asla almıyor, kimi kabul ediyor.
Gideceğiniz hastaneyi iyi araştırmak lazım.

Önceden konuşulsa tek kişilik oda bile ayarlayabiliyorsunuz.

Bi kac hafta once gece sancilandim canim
Dogum polikliniginde nerede muayne oluyorsan o baksin dedi bas ebe
Bende sancim var gidebilsem giderdim bakacaksiniz dedim baktilar
Ama ablamida zamaninda bu hastane dogum aninda geri cevirdi niye ozele gidiyor diye
Simdi bayram sonrasi devlete gideyim diyorum
Umarim kabul ederler

Acıkcası ben devlet hastanelerinden biraz ürkuyorum.. Muayene oldugum zamanlarda ters tepki görmüştüm dıger gebelere karsı korktum Acıkcası ve asla gitmem devlete demıstım.. Bence onemli olan doktor ıyı vicdanlı bi doktora denk gelirsen süper olur.

Bazi hastanelerin ay sınırı var evet araştırıp gitmelisiniz.
Her hastanenin kuralı farklı , kimi rafakatci asla almıyor, kimi kabul ediyor.
Gideceğiniz hastaneyi iyi araştırmak lazım.

Önceden konuşulsa tek kişilik oda bile ayarlayabiliyorsunuz.
Peki ay sinirini gitmeden nasil ogrenebilirim

Telefondan sorabilirsiniz diye düşünüyorum. Ben bu şekilde arastirmistim. Alo 182 ydi sanırım.sağlık hattı , oradan da bilgi verebiliyorlar kota varsa .

Hayirli geceler hanimlar
Dogumuma 3 ay kadar bir sure var.
Ozel hastaneye gidiyorum basindan beri fakat esimin yasadigi bazi talihsizlikler sebebi ile devlet hastanesine gecis yapmayi dusunuyorum
Cunku gittigim hastabede oncelik olarak kuvez yokmus
Yani bebege birsey oldugunda acikta kalabilirim
Diger bir neden 70 tl oduyorum muaynelerime 30. Haftadan sonra doktorum iki haftada bir geleceksin dedi
Yol ucretlerim vs benim iki haftada bir hastane icin 100 tl gibi bir rakam odemem gerekecek ve suan ki durumum da buna musait degil artik.

Dogum ucreti ise 2000 tl her iki dogum seklide bu dogum ve bir gece fiyatiymis.
Yani hastanede iki gun ve uc gun de kalacak olabilirim ve bu beni asar.
Bayramdan sonra devlete tip fakultesine devam etmek istiyorum
Ama gittigimde neden buraya gelmedin bakamayiz deme gibi bir luksleri olur mu bana ?
Yada bahseldildigi gibi dogum zamani tapilan muameleler gercekten kotu mu
Sanci odasinda annem doguma kadar yanimda durabilir mi
Lutfen beni bilgilendirin
1ay oldu dogum yapalı bende ozelde yaptm muayeneleri dogumu da devlette ilk dogumum ozeldeydi sezeryan oldm normaj yapamam kalp hastasiym cok aci cektm dogum snrasi 2.yi 17ay snra dogum yaptm ki ara kısa olunca cok aci cekcem diye kendımi hazirliyodm ama oyle kolay rahattı ki ozele gttgme pisman oldm bence gonlunuzu ferah tutun hayırlı dogumlarnz olsun insallah

Ay sınırı bana mantikli gelmedi. Paranız yok ay da doldu diye evde mi doğuracaksınız?

Sancı odasında refakatçi alma ihtimalleri düşük. Şartlar değişebilir en iyisi konuşup öğrenmeniz.

Ben hep özele gittim doğum zamani da devlete gittim...keşke burda girişin olsaymış dediler ama almamazlık etmediler yani...

Ben devlet hastanesinde ozellikle dogurmak istedim çünkü sonuna kadar normal doğum istiyordum ki oldu cok sukur senin doğumdan ne istedigine bagli. Otelcilik hizmeti bekliyorsan devlete gitme yoksa iyi drlar orda da var benim dogumuma iki doktor girdi ozelde bu imkani bulamayabilirdim ama oyle ozel oda ayrı muamele yok. Refakatci de hastaneden hastaneye degisiyor benim hastanemde sezeryan dogumlar disinda refakatci kabul edilmiyordu ama bizimkiler cay kahve bahanesine devamli yanimdaydi :)

Back