Devlet dinle yönetilirse....

jeanneCdarc

my little warrior.....
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2011
2.837
1.977
398
"Suudi Arabistan’da kız çocuklarının yangın esnasında itfaiye ekipleri tarafından kurtarılabilmesinin önü açıldı." devleti dinle yönetmeye kalkarsanız herkes kendi yorumladığı gibi kurallar koymaya kalkar...tıpkı bu yangında yok yere öldürülen kız çocuklarının kurtarılmamasında olduğu gibi...

Suudi Arabistan aldığı bir kararla itfaiye erlerinin kızları kurtarması önündeki yasağı kaldırdı. Haliyle tuhaf olan bu yasak 2002 yılında 14 kızın ölümüyle sonuçlanmıştı. Suudi Arabistan'ın "insanlık" ölçülerine çok uzak bu yasağı kaldırması için tam 8 yıl geçmesi gerekmişti.

Sercan Tezcanoğlu / CNNTurk.com - Olay 11 Mart 2002 tarihinde gerçekleşmişti. Mekke'deki bir kızlar okulunda çıkan yangın olayın boyutları itibariyle zaten korkunçtu.

Yangında 14 kız öğrenci hayatını kaybetti. Ancak olayın hayretler uyandıran boyutu çok başkaydı. Bu 14 öğrenci kurtarılabilirdi. Ancak kurtarılmadı. Çünkü yasaktı.

Suudi Arabistan'da bulunan ve Mutaween adı verilen ve "Din Polisi" denilen kişiler kız öğrencilerin yanan binadan ayrılmasına izin vermemişti. Bu polis bununla da yetinmemiş kızları kurtarmak isteyen itfaiye erlerine de engel olmuştu.

Peki ama neden?

Bu sorunun yanıtı çok basit ve çok ilkeldi... Çünkü yangından kurtulmaya çalışan kızların giyimleri İslami usullere uygun değildi.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Hanny Megally, "Kadınlar ve kızlar boş yere öldüler, çünkü elbiseleri İslam'a uygun değildi. Bu durumdan devlet otoriteleri doğrudan sorumludur" dedi.

Çünkü kızlar İslam'a uygun giyinmemişlerdi. Çünkü kızlar alevlerin içindeyken kapanmayı unutmuşlardı. Bu Suudi Arabistan dini polisine göre günahtı ve kızlar bunun bedelini ödemek zorundaydı. Ödediler de..............................

..............................yazının devamı linkte ve konu ile ilgili diğer haberde diğer linklerde

Kızların ölüme terkedildiği yangının hikayesi CNNTurk.com

Artık kızlar da yangından kurtulacak-HABERTÜRK

Utandıran uygulamaya son - Milliyet

http://www.haber7.com/guncel/haber/533887-yangindan-kiz-kurtarmak-artik-serbest

Son düzenleme:
Bu yangini hatirliyorum unutabilecegimi de sanmiyorum
Ne vahset akil almayacak kadar hemde
Din adina diyorlarsa daha da korkunc
Cunku iblisler bile bu kadar korkunc bir olumu dusunemezler
Cehennemde yanarken anlarlar o 14 masumun cektiklerini

Bu yangini hatirliyorum unutabilecegimi de sanmiyorum
Ne vahset akil almayacak kadar hemde
Din adina diyorlarsa daha da korkunc
Cunku iblisler bile bu kadar korkunc bir olumu dusunemezler
Cehennemde yanarken anlarlar o 14 masumun cektiklerini

öyle olduğu söyleniyor..kızların kıyafetleri dışarı çıkmaları için uygun değilmiş, kapalı değillermiş...

sene 2014 ve gazeteler; "Artık" kızlar da yangından kurtulacak. gibi başlıklar atıyor

Islamiyetin dogusu olan yerden bu tur haberler duymak cok aci,keza bunun adi din degil cehalet.bati uctu gidiyor,bunlar hala kadinin araba kullanma konusunda.cok yazik

sene 2014 ve gazeteler; "Artık" kızlar da yangından kurtulacak. gibi başlıklar atıyor

"Suudi Arabistan’da kız çocuklarının yangın esnasında itfaiye ekipleri tarafından kurtarılabilmesinin önü açıldı."

ben de bu manşette kaldım..bu ne demek yahu??? "önü açıldı"

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…