- 15 Ağustos 2020
- 108
- 45
- 40
- Konu Sahibi Batidandogangunes
Arkadaşlar kızım 5.5 yaşında. Kızım diye söylemiyorum, oldukça akıllı bir çocuk. 2. Kızım doğana kadar kendisiyle çok ilgilendim. Çok şey öğrettim. Yanlış dense de çok hevesli olduğundan okumayı da öğrettim. Abla olduktan sonra biraz huysuzluk ve inat başladı. Malum yaşıtlarıyla bir araya gelme yaşı. Okula gitmek istemiyordu. Öğretmeninizle ne güzel oyunlar oynayacaksınız şarkılar söyleyeceksiniz etkinlikler yapacaksınız çok eğleneceksiniz falan deyip okula ısıttım onu. Ama yüzü asla gülmeyen genç bir öğretmene denk geldik. Kapıda güler yüzle karşılama yok, 7 gün boyunca çocuklarla bir kez olsun oynamamış şarkı söylememiş, 4 saatlik derste 3 ayrı masal izletmişm, sürekli o yasak bu yasak diyormuş. Sürekli telefon elindeymiş. Sınıfa girerken de uğurlarken de kesinlikle tek bir güzel söz ve güler yüz yok çocuklara. Sınıfta herşeye kızıyormuş, kahvaltı sınıfta yapılacak yedirmeyin dedi. Aç gönderdim kızımı ama bunları 10a kadar yedirmemiş, kızım açıktığını söylemiş, sonra demiş, sonra yine söylemiş yine sonra diye bağırmış, ağlamış kızım. Anne öğle yemeği saati gelmiş biz hala kahvalti yapmamıştık diyor. Evde de yedirmeye basladim ondan sonra. Bazı günler kahvalti listesine cikolata ekmek meyve suyu koymus sadece. Ben itiraz edince de çocukların yemesini baz aldim gayet makul bir liste diyor. Bizim kahvalti soframizda cikolatanin yeri yok. Canimiz istediginde sürüp yeriz yalnızca. Ben mecbur muyum bunu alışkanlık haline getirmeye, haftanın belirli günleri kahvaltının bir parcasi yapmaya! Herkes kutu meyve suyu getiriyor diyor kızım. Ben tabiki komposto yada yoksa bal pekmez sulandirip veriyorum ona. Yazıktır diğerleri her gün kutu meyvesuyu içiyorlar. Cocuklara kagit boya verip birakiyormus kendi hallerine kendisi telefonla ugrasiyormus. Cocuklar kahvaltilarini yaparken bunlar orta bolmede diger sinifin ogretmeniyle kahve pasta borek muhabbet ve bunlara yemek esnasinda konusmak kesinlikle yasakmis. Kizim diyor ki anne agzimiz doluyken konusmak yasak olmali sadece ama okulda masada yasak diyor konusmak. Biz oynamayalim diye televizyon aciyor bize. Hani cocuklari cok severdi diyor. Diger sinifa alsam kizima uyumsuz gozuyle bakilacak, belki tavir alinacak. kaldi ki diger sınıfta da benzer durumlar olması muhtemel. Onlar da kahvaltiyi cizgi film esliginde yapiyormus. Etkinlik olarak da evde elma şekeri tarifi yollamış. Bu yaşıma kadar gıda boyası eve sokmuşluğum yok yani. Alin diyor. Gecen gün kırmiziyi oğretti sinıfta diyor. Ben renkleri 1.5 yasindaki kızıma ogretiyorum suan. Ogretti demesi de ne, kirmizi kagitlari vermis, kesin yapistirin. Bir sablon verip yada kendi ornek olup birlikte yapalim dememis. Birakmis yine kendi hallerine kendi telefona sarilmis. Cok doluyum cok...