- 28 Aralık 2022
- 15
- 1
- 30
- Konu Sahibi Saranqhanda
Merhaba hanımlar. Çocuğumu devlet anaokuluna yazdırdım.Kulüplü(400₺ içinde aidat gerisi kulüpmüş ve 4 yaş için normal eğitim seçeneği yok kulüplü zorunlu)08.00-15.00 arasında 1.500 ₺ 08:00-18.00 arası 3000 ₺ . Fakat anaokulları tamamen ücretsiz olacak bu yıl diye söylenmişti. Ve bu ücretleri bağış adı altında alıyorlar velilerden sizce bu normal mi ? Heryerde böyle mi ? Veli toplantısı yapıldı okul müdürü bildiğiniz dilendi ; evinizde fazla sandalye falan varsa talibiz diyor sadece sandalye değil fazla olan herşeyi getirebilirsiniz diyor .Okula sistemli program kurduracaklarmış veli gelip öğrencisini alsın diye yüz tanıma v.s özelliği varmış mobil programmış ona da kişi başı 250 ₺ isteniyor. Temizlik listesi verdiler bulaşık deterjanı çamaşır suyu cif v.s bi sürü eksik onlarda velilerden isteniyor. Birde 22 kalem kırtasiye masrafı listenin sonunda da eksik oldukça sizlerden isteyeceğiz yazıyor.Kırtasiyeyi anladım benim çocuğum için alınıyor ama temizlik v.s masraflarını devlet karşılamıyor mu ? Ne bileyim tuhafıma gitti de bilgi almak amaçlı yazdım. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.