• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DEVLET ANAOKULU ÜCRETİ

calayerozge

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2022
44
20
18
32
Merhaba arkadaşlar oğlum 6 yaşına geldi bu yıl anasınıfına başlıyor.Normal bir devlet okulunun anasınıfına gidicek. Kayıt evrakları için gittiğimde her ay 250 tl bakıcı parası istediler bu normal mi acaba ? Çevremde hiç anasınıfına giden olmadığı için bilmiyorum 🫣

Evet normal, anasınıflarının her ay ya da dönemden döneme aidat ücretleri olur.

Ben 4 sene önce 125 TL ödüyordum her ay , yemek dahildi gerçi . Normal geldi bana fiyatlar .

Benim kızım Eylül birde 5 olacak oda bu sene başlıyor ama bize şu an bir ücret soylenmedi

Aylık 350 tl olan daha kapsamlı daha güzel bi anaokulu kendine ait binası var ilkokula yada ortaokula bağlı değil sanırım ondan
Bizim ana okulu da öyle tek katlı kendine ait bina ama neden hiç ücret söylemediler

Anaokulu ogretmeniyim.( gorevime devam etmiyorum uzun zamandir doğu gorevim cikinca gitmedim) Bu ucretler aileden isteniyor genelde. Cunku yardimci abla tutuyorlar ihtiyac olan seylerde aliniyor ( sivi sabun, kagit mendil vs) devletin verdiği yetersiz kaliyor ihtiyac icin ekstradan ailelerden alinan bu tip seylerde az geliyor dönem sonuna kadar yetmiyor. Ucretsiz yardimci abla olmayan anaokullari anasiniflarida var ama burada cocuklar tuvalete gitmek istediklerinde bile ya toplu olarak gidiyorlar sinifta bikac öğrenci yanliz kaliyor yada cocuklar tek baslarina wc ye falan gitmek zorunda kaliyorlar buda baslica sorun bence. Simdiden hayirli olsun yavrunuza❣️

Evet ücret aliyorlar
Hatta bizim burda ki okulda aylık ücret dışında temizlik malzemesi( havlu sivi sabun islak mendil gibi ) ve yemekte bize aitti

Back