• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devamlı küsen koca çook zor!

nurveren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
42
67
88
Kayseri
Merhaba kızlar, forumu takip edenler arasındayim, bu açtığım ilk konum olacak.
15 yıllık evliyim 36 yaşındayım. Çalışan üç çocuklu bir anneyim. Eşimin de güzel bir mevkide işi var. Evine bağlı iş-ev arası gidip gelen, çocuklarla ilgili bir baba. Normal şartlarda uyumlu olan eşimin sanki iki farklı yüzü var. Her şey yolundayken benim bir sözüme, bir tavrıma günlerce küser. Sık sık tekrar ediyor. Aynı evin içinde aynı yatakta günlerce hiç konuşmadan yaşayıp gidiyoruz bazen. Dayanamadim çoğu zaman...ağladım olmadı... sustum olmadi.... bagirdim çağırdım olmadı..."Evlilik bitiyor, tukeniyoruz!"dedim... "Dayanacak gücüm kalmadı, çocuklar da çok etkileniyor."dedim olmadı... olmadı...bir türlü bu huyundan vazgeçmedi. Ne gece bizim küslügümüze ağlayarak uyanan oğlum , ne "Yine mi küseceksiniz?" diye en ufak tartışmada titreyen kızım bu huyundan vazgeçiremedi. Çok zor günler yaşadım sırf evdeki bu sessiz zulmünden... En özel günlerimiz 15 yılda düşünüyorm da küslükler arasında geçmiş gitmiş... Bayram, doğumgünü, kızımın okul gecesi, oğlumun mezuniyeti, yolculuklar, tatiller... O kadar çok ki hangi birini sayayım... Şimdi yine en ufak bir şeyden küstü üç gündür. Artık ona karşı duyarsızlaştım. Üç çocuk iş-güç derken bir de onun tripleri çok ağır geliyor. Ne hali varsa görsün diyorum. Kocası böyle olan, bu huyunu unutturan var mı? Bir akıl verin, yol gösterin, takdik verin lütfen. Mücadele etmiyorum artık... gücüm tükendi, hislerimi anlat, ağla- sızla olmadı! Küsmeyi unutmak bir yana daha da kroniklesti. Bu evdeki yabancı benim kocam mi aklım almıyor. Barışınca her şey bir anda yoluna giriyor gülüm balım muhabbet... Bıktım bu ikilemden!!! Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
O ne öyle yaa çocuk gibi
Bir derdi varsa konussun, sessiz kalarak problemler çözülmez,daha da büyür
Aslında yapılması gereken hangi sorun hakkında tartısılıyorsa onu çözüp ileriye taşımamak
Eşiniz kendini kapattığı sürece siz bu sorunu cözemezsiniz

boşanmak istiyorum tufası attınız mı? gelen tepki ne oldu?
O noktaya geldik 15 gün küstugu bir dönemdi. Dedim "bitsin artık!" Öyle bir ihtimal onun aklında hiç yok biz ayrılamayiz modunda. Dediğim gibi normal şartlarda muhabbetimiz evliligimiz gayet yolunda ama ta ki küsmeye görsün o koca benim degil sanki.

olmazmı canım ya küsen erkek gerçekten zor kadınlara yakışıyor küsmek ama erkekler büyümeyen çocuk gibi en tuhaf şeylere küsüyorlar siz 15 yıllık evlisiniz benim annem babamın küslüğünden bıkmış bu erkeklerin hepsi aynı malesef..idare etmekten başka yok yokki çocuklar etkileniyor ister istemez ama huy değişmez malesef tek yapabileceğin benim fikrim onun küslüğünü görmezden gel yokmuş gibi davran sen onu taktığını bildiği için bunu koz olrak kullanmayı küsmeyi tercih ediyor çünkü bekide en fazla yapabildiği bu..hiç etkilenmediğini ,iplemediğini hissetirirsen belki vazgeçer bu huyundan nasılsa iplemiyor die..

O noktaya geldik 15 gün küstugu bir dönemdi. Dedim "bitsin artık!" Öyle bir ihtimal onun aklında hiç yok biz ayrılamayiz modunda. Dediğim gibi normal şartlarda muhabbetimiz evliligimiz gayet yolunda ama ta ki küsmeye görsün o koca benim degil sanki.

adam bunu huy edinmiş.
yerinizde olsam şu "nasılsa beni bırakamaz,biz ayrılamayız" modundan çıkartırdım onu. gerek evi terkederek, gerek evden gitmesini isteyerek..ciddi ciddi boşanıyoruz moduna girerse belki kafasına dank eder?

O ne öyle yaa çocuk gibi
Aslında yapılması gereken hangi sorun hakkında tartısılıyorsa onu çözüp ileriye taşımamak
Haklısınız çok dil döktüm, anlattım... Maalesef bir arpa boyu yol katedemedim. An

Çol zor bir durum hem sizin hem de çocuklarınız için.yıllarca çekmişsiniz hep böyle devam edeceğine inandığından bu kötü huyu törpülememiş.açık açık konuşun bu huyların tekrarı durumunda boşanacağınızı söyleyin.tekrar ettiğinde boşanma restini çekin.

O ne öyle yaa çocuk gibi
Haklısınız çok dil döktüm, anlattım... Maalesef bir arpa boyu yol katedemedim.

Huylu huyundan vazgeçmez.
İnatlıkta var sanırım eşinizde.
Yalnız taş olsa çatlar yahu, okadar küs kalınır mı?
Arkadaşımın babası da böyleymiş, anlatırdı.
Çocuklar büyüyünce onlar da alışırlar, ama sizin için zor. Allah yardımcınız olsun.

Merhaba kızlar, forumu takip edenler arasındayim, bu açtığım ilk konum olacak.
15 yıllık evliyim 36 yaşındayım. Çalışan üç çocuklu bir anneyim. Eşimin de güzel bir mevkide işi var. Evine bağlı iş-ev arası gidip gelen, çocuklarla ilgili bir baba. Normal şartlarda uyumlu olan eşimin sanki iki farklı yüzü var. Her şey yolundayken benim bir sözüme, bir tavrıma günlerce küser. Sık sık tekrar ediyor. Aynı evin içinde aynı yatakta günlerce hiç konuşmadan yaşayıp gidiyoruz bazen. Dayanamadim çoğu zaman...ağladım olmadı... sustum olmadi.... bagirdim çağırdım olmadı..."Evlilik bitiyor, tukeniyoruz!"dedim... "Dayanacak gücüm kalmadı, çocuklar da çok etkileniyor."dedim olmadı... olmadı...bir türlü bu huyundan vazgeçmedi. Ne gece bizim küslügümüze ağlayarak uyanan oğlum , ne "Yine mi küseceksiniz?" diye en ufak tartışmada titreyen kızım bu huyundan vazgeçiremedi. Çok zor günler yaşadım sırf evdeki bu sessiz zulmünden... En özel günlerimiz 15 yılda düşünüyorm da küslükler arasında geçmiş gitmiş... Bayram, doğumgünü, kızımın okul gecesi, oğlumun mezuniyeti, yolculuklar, tatiller... O kadar çok ki hangi birini sayayım... Şimdi yine en ufak bir şeyden küstü üç gündür. Artık ona karşı duyarsızlaştım. Üç çocuk iş-güç derken bir de onun tripleri çok ağır geliyor. Ne hali varsa görsün diyorum. Kocası böyle olan, bu huyunu unutturan var mı? Bir akıl verin, yol gösterin, takdik verin lütfen. Mücadele etmiyorum artık... gücüm tükendi, hislerimi anlat ağla sızla olmadı! Küsmeyi unutmak bir yana daha da kroniklesti. Bu evdeki yabancı benim kocam mi aklım almıyor. Barışınca her şey bir anda yoluna giriyor gülüm balım muhabbet... Bıktım bu ikilemden!!! Yorumlarınızı bekliyorum.

Annemi gördüm sende... tevaffuk a bak ki az önce annemin bana bıraktığı günlüğü okudum.babam haftalarca bazen aylarca hatta8 9 ayi bile buldugu oluyodu anneme kuserdi. Üzerdi. Mutlu anlarimiz hrp sizinki ggibi olurdu. Bazen bi arkadasi yüzünden kirardi annemi bazen niye kapi sert örtülmüs niye bazen sen nasıl kendi hissettiklerini söylersin diye. Mahvetti annemi kanser yaptı en sonunda. Uslanmadi kanser tedavisine götürken bile yolda küstü valizleri ona taşıttı. Yetmedi agrim var diye cok naz yapiyosun diye küstü bi türlü yetmedi en sonunda öldürdü kadını kahrindan... olan kardesime bana anneme oldu. Hadi annem gitti kurtuldu. Ya biz? Çocukluğumuz gitti. Hayattaki en degerli varligimiz annemiz gitti. Yapayalnız kaldık. Cooook acı çektik cooook. Simdiki aklım olsa babam annemi uzdugu ilk anda bosatirdim zorla onlari. Ama cok küçüktük bir sey yapamadım. Şimdi olsa babami sürüm sürüm surundurdum. Anneme yedirirdim icirirdim gezdirirdim hayallerini yasatirdim ölürdüm uğrunda. Ama malesef babamin esi kardeşim ben aynı evde çürüyorum sırf gelinlikle cikabilmek için bu evden yoksa durmazdim kardesimle ayri eve çıkardım...

peki siz ilerde çocuklarınızın bu siteye bunları yazmasını ister miydiniz? Eger cocuklarinizi seviyosaniz önce kendinizi sevin ve ezdirmeyin esinize karşı.

Huylu huyundan vazgeçmez.
İnatlıkta var sanırım eşinizde.
Yalnız taş olsa çatlar yahu, okadar küs kalınır mı?
Arkadaşımın babası da böyleymiş, anlatırdı.
Çocuklar büyüyünce onlar da alışırlar, ama sizin için zor. Allah yardımcınız olsun.
Evet çocuklar bugün alıştık artık diyorlar. Büyüdükçe tepkileri azalıyor. Ama bu zulüm çok zor. Dayak olsa bu kadar canım yanar miydi bilmiyorum. Psikolojik bir baskı maalesef!

Annemi gördüm sende... tevaffuk a bak ki az önce annemin bana bıraktığı günlüğü okudum.babam haftalarca bazen aylarca hatta8 9 ayi bile buldugu oluyodu anneme kuserdi. Üzerdi. Mutlu anlarimiz hrp sizinki ggibi olurdu. Bazen bi arkadasi yüzünden kirardi annemi bazen niye kapi sert örtülmüs niye bazen sen nasıl kendi hissettiklerini söylersin diye. Mahvetti annemi kanser yaptı en sonunda. Uslanmadi kanser tedavisine götürken bile yolda küstü valizleri ona taşıttı. Yetmedi agrim var diye cok naz yapiyosun diye küstü bi türlü yetmedi en sonunda öldürdü kadını kahrindan... olan kardesime bana anneme oldu. Hadi annem gitti kurtuldu. Ya biz? Çocukluğumuz gitti. Hayattaki en degerli varligimiz annemiz gitti. Yapayalnız kaldık. Cooook acı çektik cooook. Simdiki aklım olsa babam annemi uzdugu ilk anda bosatirdim zorla onlari. Ama cok küçüktük bir sey yapamadım. Şimdi olsa babami sürüm sürüm surundurdum. Anneme yedirirdim icirirdim gezdirirdim hayallerini yasatirdim ölürdüm uğrunda. Ama malesef babamin esi kardeşim ben aynı evde çürüyorum sırf gelinlikle cikabilmek için bu evden yoksa durmazdim kardesimle ayri eve çıkardım...

peki siz ilerde çocuklarınızın bu siteye bunları yazmasını ister miydiniz? Eger cocuklarinizi seviyosaniz önce kendinizi sevin ve ezdirmeyin esinize karşı.
Canim cok duygulandim Allah rahmet eylesin... 8-9 ay ne demek beterin beteri varmış 15 günü aşmadı şimdilik ama zamanla öyle olabilir. Çocuklar benden yana oluyorlar ona da sitem ediyor "Çocukları kendi yanına çekiyorsun"diye oysa ki onlar bana dayanamıyor. Allah güç kuvvet güzel kader versin canım sana...

Canim cok duygulandim Allah rahmet eylesin... 8-9 ay ne demek beterin beteri varmış 15 günü aşmadı şimdilik ama zamanla öyle olabilir. Çocuklar benden yana oluyorlar ona da sitem ediyor "Çocukları kendi yanına çekiyorsun"diye oysa ki onlar bana dayanamıyor. Allah güç kuvvet güzel kader versin canım sana...

Sağol canım. Yakında cocuklarina düşman da olur en ufak bir seyi bile esirgeyebilir. Senden sadece kendini ezdirmemeni isterim... bunu çocuklarin icin yap

Okurken gözlerim doldu başın sağolsun Allah sana ve kardeşine hayırlı ömür versin
Maalesef eski insanlar evimdir kocamdır diye bırakıp gitmiyorlar ama olan kendilerine oluyo geride acı hatıralar ve kahırla geçmiş bir ömür
Ne Yazık

Okurken gözlerim doldu başın sağolsun Allah sana ve kardeşine hayırlı ömür versin
Maalesef eski insanlar evimdir kocamdır diye bırakıp gitmiyorlar ama olan kendilerine oluyo geride acı hatıralar ve kahırla geçmiş bir ömür
Ne Yazık

Sağol canım... eski kadınlar demeyelim de maddi gücü olmayan çaresiz kadınlar diyelim çünkü hala var ne yazikki

Sağol canım... eski kadınlar demeyelim de maddi gücü olmayan çaresiz kadınlar diyelim çünkü hala var ne yazikki

Haklısın maalesef ekonomik gücü olmayan daha nice kadın kocasının aldatmasına,dayağına,hakaretine katlanıyor

Back