• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi devam mamasıı,inek sütümü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

selinay2002

Boy:1.65Başlangıç78güncel72.1hedef 60
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2008
4.105
668
688
2009 anaları bebişler 1 yaşını geçti,devam mamasımı,inek sütümü kullanmalıyız sizce..........

ben ikisini de kullanıyorum canım gece yatarken devam maması veriorum ama gündüz kahvaltısını falan inek sütüyle hazırlıorum

anladım çiçekçim ben çok kararsız kaldım doktora gidince soracbakalım.........

cnm bende aynı şekilde gece devam maması gündüz inek sütü birkere gece verdim ağır geldi birdahada vermeye cesaret edemedim

hem aptamil devam sütü kullnaıyorum hem de pınar ın çocuk sütünden..geçen danino nun sütünden aldım onu da içti...

bu alıntı yazıyı ekim annelerinde buldum bi bakın istersenizz

Demir kan oluşumu ve beyin gelişimi için çok önemlidir. Özellikle 4.aydan sonra demir ihtiyacı hızla artar. Yetersiz alımında demir eksikliği anemisi (kansızlık) görülür. 500 ml. inek sütü ile demir ihtiyacının ancak %4'ü karşılanabilirken, 500 ml devam formülü ile ihtiyacın %83'ü karşılanır

ınek sütü bebeğin böbrek fonksiyonlarını zorlayacak değerlerde protein içerirken, devam mamaları gerektiği kadar protein içerir ve gerekli tüm amino asitleri sağlar.

Bebeğin bağışıklık sistemini destekleyen, aşılarına cevabı arttıran prebiyotik liflerden yoksundur.

Çinko bebeğin büyüme ve gelişmesi için çok önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin çinko ihtiyacının ancak %35'ini karşılarken, 500 ml. devam formülü ihtiyacın %70'ini karşılar.

ıyot metabolik aktivite ve büyümeyi düzenleyen hormonların bir parçasıdır. Bebeğin sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi için son derece önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin günlük ihtiyacının ancak "'sini karşılarken, 500 ml. devam formülü ihtiyacın %110'unu karşılar.

Esansiyel yağ asitleri bebeğin sinir sistemi ve beyin hücrelerinin sağlıklı gelişimi için hayati önem taşırlar. Devam formüllerinin içeriklerinde inek sütüne kıyasla esansiyel yağ asitleri çok daha fazla miktarda mevcuttur.

D vitamini sağlıklı kemik ve iskelet gelişimi için çok önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin günlük D vitamini ihtiyacının ancak %43'ünü karşılarken, 500 ml. devam maması ihtiyacın %90'ını karşılamaktadır.

ınek sütü, C vitamini açısından çok yetersizdir. Devam Biberon Mamalarına bebeğin ihtiyacı olan oranlarda C vitamini ilavesi yapılmıştır.

Tüm bu gerçekleri göz önünde bulundurarak bebeğinize en az 1 yıl sonuna kadar kesinlikle, 2 yıl sonuna kadar da mümkünse inek sütü vermemelisiniz. ınek sütü kullanmanız gereken her yerde (muhallebi, yoğurt yapımı gibi) devam mamalarını kullanabilirsiniz. ınek sütü ile hazırlamanız gereken hazır ek besinleri mutlaka devam maması ile hazırlamalısınız. Bebeğinizin sağlıklı fiziksel ve mental gelişimini sağlamak için ek besin döneminde günde en az 300 ml. ortalama 500 ml. anne sütü veya devam maması vermelisiniz.

aptamil junior ve pınar 1 yaş üstü kullanıyorum
benim merak ettiğim pastörize sütleri kaynatmak gerekiyormu

yok canım kaynatmak gerekmiyor.......................................

bu alıntı yazıyı ekim annelerinde buldum bi bakın istersenizz

Demir kan oluşumu ve beyin gelişimi için çok önemlidir. Özellikle 4.aydan sonra demir ihtiyacı hızla artar. Yetersiz alımında demir eksikliği anemisi (kansızlık) görülür. 500 ml. inek sütü ile demir ihtiyacının ancak %4'ü karşılanabilirken, 500 ml devam formülü ile ihtiyacın %83'ü karşılanır

İnek sütü bebeğin böbrek fonksiyonlarını zorlayacak değerlerde protein içerirken, devam mamaları gerektiği kadar protein içerir ve gerekli tüm amino asitleri sağlar.

Bebeğin bağışıklık sistemini destekleyen, aşılarına cevabı arttıran prebiyotik liflerden yoksundur.

Çinko bebeğin büyüme ve gelişmesi için çok önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin çinko ihtiyacının ancak %35'ini karşılarken, 500 ml. devam formülü ihtiyacın %70'ini karşılar.

İyot metabolik aktivite ve büyümeyi düzenleyen hormonların bir parçasıdır. Bebeğin sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi için son derece önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin günlük ihtiyacının ancak "'sini karşılarken, 500 ml. devam formülü ihtiyacın %110'unu karşılar.

Esansiyel yağ asitleri bebeğin sinir sistemi ve beyin hücrelerinin sağlıklı gelişimi için hayati önem taşırlar. Devam formüllerinin içeriklerinde inek sütüne kıyasla esansiyel yağ asitleri çok daha fazla miktarda mevcuttur.

D vitamini sağlıklı kemik ve iskelet gelişimi için çok önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin günlük D vitamini ihtiyacının ancak %43'ünü karşılarken, 500 ml. devam maması ihtiyacın %90'ını karşılamaktadır.

İnek sütü, C vitamini açısından çok yetersizdir. Devam Biberon Mamalarına bebeğin ihtiyacı olan oranlarda C vitamini ilavesi yapılmıştır.

Tüm bu gerçekleri göz önünde bulundurarak bebeğinize en az 1 yıl sonuna kadar kesinlikle, 2 yıl sonuna kadar da mümkünse inek sütü vermemelisiniz. İnek sütü kullanmanız gereken her yerde (muhallebi, yoğurt yapımı gibi) devam mamalarını kullanabilirsiniz. İnek sütü ile hazırlamanız gereken hazır ek besinleri mutlaka devam maması ile hazırlamalısınız. Bebeğinizin sağlıklı fiziksel ve mental gelişimini sağlamak için ek besin döneminde günde en az 300 ml. ortalama 500 ml. anne sütü veya devam maması vermelisiniz.

sağol canım.................................

Back