Siz mutlaka fetal dna yaptırın iyi bir firmada. Maalesef sizi üzen çok şey çıkacak süreçte. En ufak bir şeyde doktorlar yaşın yüksek gazelini okumaya başlıyolar. Ben 33 yaşında olduğum halde böyle ve fetal dna yaptırdım. En ufak bir söylemlerimde fetal dna yaptırdım diyorum ha o zaman bekleyelim diyolar nitekim 1-2 haftaya geçmiş oluyor.Belkide olabilir 40 yaşındayım
Benim de trisomy 21 1:374 çıktı. Bana da orta risk dedi doktor. Benim anlamadığım değer arttıkça risk artıyo mu azalıyo mu? Doktor şey dedi mesela 374 kadından 1’i down sendromlu bebek doğurmuş 373’ü sağlıklı anlamına gelir dedi.Merhabalar ben 14. Haftada gittiğim için doktor 2li test yapmadı (randevu anca buldum) sadece ultrasondan ölçümler yaptı herhangi olumsuz bir şey söylemedi ve direk 3lü teste gel dedi ve üçlü testimde trisomy 21 orta riskli çıktı 1:462 , böyle çok ayaküstü söyledi zaten
“ düşük orta ve yüksek olarak değerlendiriyoruz yüksek olsaydı sıvı isteyecektik , hastaların üçte birinde bu gebelik oluyor ” tarzında bir şey söyledi yani endişe etmeli miyim etmemeli miyim anlamadım moralim baya bi bozuldu aslında internetten araştırma yapmasam hiçbir şey bilmiyor gibi yoluma devam etsem bu kadar takmayacaktım ama insan baktıkça bakıyor , bebeğimi ne olursa olsun istiyorum eşim de dedi boşver takma kafana ,taş olsa da benim yavrum o dedi ama ben ister istemez düşünüyorum, sanırım detaylı ultrasonda az çok bir şeyler belli oluyormuş ama yine internette detaylı yaptırdıklarına pişman olan insanlar gördüm , hamilelik süreçlerinde çeşitli olumsuzluklar duymuşlar ama sağlıklı bebek dünyaya getirmişler o yüzden de keşke detaylı yaptırmasaydık hamileliğim stresli geçti diyorlar e şimdi ben 3lü yaptırdığıma bin pişmanım zaten detaylıda da böyle olumsuz şeyler duymaktan korkuyorum ama belki olumlu şeyler duyarım diye de arada kaldım ne yapmalıyım
Kendimi avutacak şeyler arıyorum 2lisi temiz çıkıp 3lğde risk çıkan birkaç yorum daha okudum , doktorlar zaten 2li temiz çıkınca 3ü yaptırmıyorlarmış çok önemi yok diye sanırım
1:50 daha riskli mesela , ve ben şey okumuştum 250 den yukarısı orta risk , ama bu testleri çok kafaya takmamaya çalışıyorum yaptırdığıma da pişman oldum açıkçası çünkü pek bi doğruluk payı yokmuşBenim de trisomy 21 1:374 çıktı. Bana da orta risk dedi doktor. Benim anlamadığım değer arttıkça risk artıyo mu azalıyo mu? Doktor şey dedi mesela 374 kadından 1’i down sendromlu bebek doğurmuş 373’ü sağlıklı anlamına gelir dedi.
Merhabalar ben 14. Haftada gittiğim için doktor 2li test yapmadı (randevu anca buldum) sadece ultrasondan ölçümler yaptı herhangi olumsuz bir şey söylemedi ve direk 3lü teste gel dedi ve üçlü testimde trisomy 21 orta riskli çıktı 1:462 , böyle çok ayaküstü söyledi zaten
“ düşük orta ve yüksek olarak değerlendiriyoruz yüksek olsaydı sıvı isteyecektik , hastaların üçte birinde bu gebelik oluyor ” tarzında bir şey söyledi yani endişe etmeli miyim etmemeli miyim anlamadım moralim baya bi bozuldu aslında internetten araştırma yapmasam hiçbir şey bilmiyor gibi yoluma devam etsem bu kadar takmayacaktım ama insan baktıkça bakıyor , bebeğimi ne olursa olsun istiyorum eşim de dedi boşver takma kafana ,taş olsa da benim yavrum o dedi ama ben ister istemez düşünüyorum, sanırım detaylı ultrasonda az çok bir şeyler belli oluyormuş ama yine internette detaylı yaptırdıklarına pişman olan insanlar gördüm , hamilelik süreçlerinde çeşitli olumsuzluklar duymuşlar ama sağlıklı bebek dünyaya getirmişler o yüzden de keşke detaylı yaptırmasaydık hamileliğim stresli geçti diyorlar e şimdi ben 3lü yaptırdığıma bin pişmanım zaten detaylıda da böyle olumsuz şeyler duymaktan korkuyorum ama belki olumlu şeyler duyarım diye de arada kaldım ne yapmalıyım
Kendimi avutacak şeyler arıyorum 2lisi temiz çıkıp 3lğde risk çıkan birkaç yorum daha okudum , doktorlar zaten 2li temiz çıkınca 3ü yaptırmıyorlarmış çok önemi yok diye sanırım
Ben de biyokimyasal risk 1:76 kombine risk 1:374 çıktı ama doktorum 1:76 üzerinde durup riskli kötü sonuç diyip durdu. Halbuki önemli olan kombine risk değil miydi? İnsanın aklına şüphe sokuyorlar. Ben de yaptırmazdım ikili test şimdiki aklım olsa. nipt testini gönderdik beklemedeyiz bakalım1:50 daha riskli mesela , ve ben şey okumuştum 250 den yukarısı orta risk , ama bu testleri çok kafaya takmamaya çalışıyorum yaptırdığıma da pişman oldum açıkçası çünkü pek bi doğruluk payı yokmuş
Merhaba 11 haftalığım bende de ense kalınlığı çıktı size kaçtı acaba ve şuan ne durumdasınız bende 2 li testi bekliyorum21+4 üm ense kalınlığı ve kalpte odak nokta çıktı ikili taramam temiz çıkmıştı sorun varmı yani sizce bana kürtaj olmamı söyledi doktor o yüzden sinir oldum güvenemedm sizce sıkıntı mı
Bende senin gibiyim. Eşim yanımdayken stres yapmamaya çalışıyorum ama eşim yanımda yokken aklımı yitirmiş gibi herieye heryere bakmaya çalılıyorum bilgi için. Benim ikili tarama testim yüksek riskli çıktı Test sonuçlarını bir ay geç aldım.fetal dna verdik şimdi sonuç bekliyoruz 15 günde belli olur sonuçlar dediler. Ayrıntılıya girmedim henüz. Doktorum ultrosonla muayene ettiğinde herhangi bir sorun görmüyorum ama testin riskli sıvı aldırman gerek dedi. Ama riskli ihtimalleri var. Başka doktor çocuğu aldırmayı düşünmğyor sadece sonucu bilmek istiyorsan dedi fetal dna testi yaptır dedi. Her şekilde o benim bebeğim kıyamam ona. Cumartesiden beri birsürü bilgi edinmeye çalışıyorum ama kafam daha çok karışıyor. yaşım 35 2. Gebeliğim 18+4 deyim. İlk çocuğum da ve ailerde herhangi bir sorun yok. Ona güvendiğim için bunda da normal çıkar diye güvendiğim için gidip almamıştım test sonucumu. Varmı böyle bildiğiniz yüksek riskli çıkıp sıkıntısız doğum yapanAy keşke ben de yaptırmasaydım , biraz takıntılı bir insanım taktıkça takıyorum rabbim inşallah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder, eşim yanımdayken stresimi kontrol edebiliyorum ama o yokken tek kalınca düşüncelere dalıyoeım işte böyle
Benimde 1:199 çıktı. Bende tedt sonucumu geç öğrendim yüksek riskli. Cumartesiden beri içim içimi yiyor belşrsizlikten dolayı. Doktorum ultrospnla muayene etti sonuçtan sonra gerhangi bir sıkıntı görmedi. Ayrıntılıya girmedim. Fetal dna testi yaptırdık sonuç bekliyoruz 21 eylül gibi sonuç gelecek. Yaş 351:197 kombine risk.Ama ben asla asla ve asla inanmıyorum bu testlerin sonuçlarına
Aynı durumdayız, sonucunuz geldi mi acabaBenimde 1:199 çıktı. Bende tedt sonucumu geç öğrendim yüksek riskli. Cumartesiden beri içim içimi yiyor belşrsizlikten dolayı. Doktorum ultrospnla muayene etti sonuçtan sonra gerhangi bir sıkıntı görmedi. Ayrıntılıya girmedim. Fetal dna testi yaptırdık sonuç bekliyoruz 21 eylül gibi sonuç gelecek. Yaş 35