Detaylı ultrasonda sorun görülen var mı varsa bu sorun nasıl çözümlendi?

rihen97

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2025
24
6
1
27
Merhaba,

21+2deyim, ilk gebeliğim kız bebek bekliyorum. 22+5te detaylı ultrasona gireceğim ama çok gerginim.

Bu zamana kadar tüm kontrollerde çok şükür sağlıklı görüldü. Kendi doktorum haricinde, özel hastanede bir perinatologun da devamlı takibindeydim. Perinatolog en son 19+4te gördü, kendi doktorum da en son 20+1’de gördü. Hiçbir sorun belirtmediler. Kalp atışları düzenli, kan akımı, oksijeni düzenli, gelişimi de haftasında uygundu. Fakat yine de detaylı ultrasonda kullanılan cihaz daha gelişmiş olduğu için ve tüm organ gelişimlerine detaylı bakıldığı için endişeleniyorum. Aranızda her şey normal giderken detaylı ultrasonda bir sorunla karşılaşan oldu mu? Bu sorun nasıl çözümlendi?

Merhaba,

21+2deyim, ilk gebeliğim kız bebek bekliyorum. 22+5te detaylı ultrasona gireceğim ama çok gerginim.

Bu zamana kadar tüm kontrollerde çok şükür sağlıklı görüldü. Kendi doktorum haricinde, özel hastanede bir perinatologun da devamlı takibindeydim. Perinatolog en son 19+4te gördü, kendi doktorum da en son 20+1’de gördü. Hiçbir sorun belirtmediler. Kalp atışları düzenli, kan akımı, oksijeni düzenli, gelişimi de haftasında uygundu. Fakat yine de detaylı ultrasonda kullanılan cihaz daha gelişmiş olduğu için ve tüm organ gelişimlerine detaylı bakıldığı için endişeleniyorum. Aranızda her şey normal giderken detaylı ultrasonda bir sorunla karşılaşan oldu mu? Bu sorun nasıl çözümlendi?
Herşey güzel gidiyorsa endilesnmene gerek yok. Bende böyle evham yapmstm hicbr sorun yokken ama boşa yapyoruz. Gelsm iyyse önüne bak.

Maalesef yapım biraz böyle. İnsanlarla konuşup rahatlamaya çalışıyorum sadece bu kadar
Daha beter olmasin sonra. Ya bende de bu durum çıkarsa diye kara kara düşünürsün sonra. O yuzden ayrintili ultrasona kadar bir sey düşünme derim. Zaten perinatolog 19. Haftada görmüş bir sorun olsa soylerdi heralde

Bu vakte kadar öyle böyle bı problem olsa fark edilirdi heralde, perinatolog takibin yeni yapılmış, inşallah bir şey de çıkmaz, bu evhamlarla bu haftalar zor gecer, kendini korkutup durma

Back
X