Detayli Ultrason - Perinatolog mu, Radyolog mu?

ismira_1923

Rüyamda Buluttum
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2018
1.095
1.873
133
Kizlar merhaba,

Doktorum bana ayrintili ultrason icin Perinatoloji uzmani bir doktora yönlendirdi. Gebelikle ilgili sıkıntım yok ama rutin surec icin hastalarini buraya yönlendiriyormus. Hastane bunyesinde perinatolog olmadigi icin disardan ozel muayeneye gonderiyor. Tutari 450 TL ancak fiyati bize cok geldi. Baska hastaneler kendi bunyesinde 150 , 200 TL ye yaptiriyorlar. Ama onlar perinatolog degil , muhtemelen radyoloji yapiyor. Ben bir tanesine gecen hafta gittim yaptirdim. Sıkıntı cikmadi. Ama keske perinatolojiye mi gitsem diyorum, icim rahat degil. Sizler detayli ultrason icin hangi birime gitmistiniz? Tecrubelerinizi alabilir miyim.

Bende radyologa yaptırdım hiç bir problem yaşamadım. İncelemeyide gayet güzel yaptı. İçim fazlasıyla rahat çok şükür.

Ben perinatologa gittim. Özel sağlık sigortam olduğu için tamamını ödemedim ama aslında 2018 fiyatıyla bile 660 tl idi (Prof. idi). Evet pahalı, ama bu işin asıl uzmanı perinatolog bildiğim kadarıyla.

ben 50 lira verip radolojide baktırdım çok da güzel izah etti sağolsun :) gerek yok bence

Radyolog pek tabii detaylı ultrason çekebilir tıpkı mr çektiği gibi. Ancak perinatolog yüksek riskli gebelikler uzmanıdır, yani bebek ultrasonu konusunda herhangi bir radyologa göre daha derin bir uzmanlığı vardır, eğer anne ve bebeğe ilişkin spesifik bir risk varsa bunu radyolog perinatolog kadar iyi yorumlayamayabilir. Pek çok insan radyologa baktırmış ve içi rahat etmiş, ben sadece aradaki farka dikkat çekmek istedim. Sağlıkla gelsin bebeğiniz.

Bu arada, doktorunuzun da perinatologa yönlendirdiğini yazmışsınız, isterseniz doktorunuza da danışın onun yerine radyolog bakabilir mi diye.

Radyologa gittim. Gecen yil 450- 600 civariydi..perinatolog yuksek riskli hamileler icin diye radyologa gittim..

Doktorum önemle rica ederek perinatolog bir uzmana yaptırmalı istedi detaylı ultrasonu.
Radyologlar kadar bende bakabiliyorum ama bu işin uzmanı perinatologlar diye kendi istediğim bir yerde yaptırmamı rica etti.
Mantıken bakarsan bu işin ehli perinatolog olmasının kanaatindeyim.
Sağlıkla kavuşmak nasip etsin inşallah Rabbim.

Benide perinatoloğa yönlendirdi 450 tl dedi bizede fazla geldi devlette heryer yapmıyormuş ve yapanlarda herkese değil sadece riskli gebeliklerde yapılıyormuş çok saçma sonuçta herkesin maddi durumu elvermeyebilir devletin bu konuda insanlara yardımcı olması gerekir herkes özele gidecek diye bi kaide yok sonuçta bakalım becerebilirsem devlette yaptıracağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…