Ne guzel dort saatte bir uyanıyormusMerhaba hanımlar benim oğluşum 3 aylık ve gündüz uykularıyla başım dertte resmen koltuğa yapışık yaşıyorum ayagimda sallamadığım sürece asla uyumuyor biraz araştırdım uyku eğitimine 4. Ayda baslayin diyorlar ama o zamana kadar sallanmaya iyice alışır mı diye düşünüyorum gece 7 8 gibi uykuya geçiyor en geç 12 de beslenmek için uyanıyor (mama ile besleniyor) hamak beşiği var yedikten sonra emzik verip sallıyorum uyuyor 4 de tekrar acıkıp uyanıyor tekrar emzik ve sallamayla uyutuyorum 6 da bir daha uyaniyor uyutabilirsem 7 ye 8 e kadar uyuyor uyutamazsam o gün 6 da başlıyor gece pek sorunum yok ama gündüzleri asla uyumuyor ayağımda sallanarak uyuyor hamak beşiğini de istemiyor sallamayı bırakınca hemen uyanıyor gündüz uykularını nasıl uzatabilirim en azından uyuyana kadar sallasam bile yeter sürekli sallayarak cidden olmuyor eşim gelene kadar salonu bile toparlayamıyorum bilgisi olan yardım ederse sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Gerçekten anne olmak çok zor benim anlayamadığım gece uykuya geçebiliyorken gündüzleri neden böyle yaptığı ikinci haftasından beri hiç gündüz sallamadan uyumadı kucak ve ana kucagı asla sevmiyor kundaklanmak ve sallanmak istiyor temasla çok arası yok keşke bir çaresi olsa ben sallıyorum yine sorun yok ama asla kaliteli bi uyku degil surekli uyanarak ve keyifsiz oluyor uykusunu da alamiyir sonra ağlama krizleri ah ah Allah yardimcimiz olsunbenim kızım da 10 aylık olana kadar 15 dk/30 dk uyudu hep. (şu an 2 yaşındaI Maalesef bazı cocuklar boyle napalım şansımıza küsücez. Zamanla yaşı büyüdükçe bu süreler de uzadı ama şu an 1,5 saati asla geçmez. Ben bu yüzden akıl sağlığımı kaybettim çok taktığım için. Benimki neden uyumuyor. Kendime hiç zamanım yok diye düşüne düşüne delirdim abartmıyorum. Arkadasları 1 saat uyurken benimki 15 dk uyuyunca çıldırıyordum.
Şu an akşam da 7 de hazırlık başlar en geç 8 de uyumuş olur. Sabah kalkışı da 6. (mecbur alıştık artık ama başta çok zor oldu bizim için de) Ben hep sistematik gittim ve uyanıklık saatlerini takip ettim daha bebekken. Onların aralıkları var. Mesela sizin aylarda min 75 max 120 dk uyanık kalabilir çocuk çok yorulmadan.zaten çocuk çok hareketlenip huysuzlaşınca anlıyordum zamanı geldiğini. Bir de üzerinizde uyutmayı deneyin. Kızım kucağımda uyurdu benim hep. ZAmanla yerine koydukça uyanmamaya başladı ama zaten anne yanı yatağı oldugu için çok aşırı bi hareket olmuyordu koyarken. Şimdi hala ben yanında yatıyorum uyuturken ama sabah 6 ya kadar kesintisiz tek başına odasında uyuyor.
Desteksiz uyku için çok ama çok erken bence.Bu aylarda size çok ihtiyaç duyuyor. Ve üzgünüm ama başka çocuğunuz yoksa yemek temizlik vs beklemek zorunda! sadece o bağımlılık hissi çok boğucu oluyor onu çok iyi anlıyorum. Eğer sling/ana kucağı seviyorsa üzerinize bağlamayı deneyebilirsiniz.Hem dışarda beraber yürümüş olursunuz hem de orda sizin kalp atışlarınızla sıcaklığınızla çok güzel uyur. Bi de bebek arabasında uyutmayı deneyin. Biliyorum çok sıcak değil havalar ama güzelce giydirirseniz o hareketle çok iyi uyuyorlar. Benim yarım saati sadece arabada geçerdi çünkü ben de hep yürürdüm. Tam uyanacakken geri dalabilirdi. Yani ev işi için üzgünüm tek çareniz eşinizin eve geldiği zaman. Ama henüz arabada ve sling de takılabiliyor/uyuyabiliyorken bence tadını çıkarın.
Bir de uyku eğitimi için 4 ayı bence geçmesi lazım çünkü ciddi bir uyku gerilemesi zamanı bu 4. ay. sonra tam bi düzen oturtuyorsunuz hoop 8. ayda bi daha değişecek zaten.
Dualarım sizinle. Umarım benim kadar kafaya takmazsınız çünkü ben hala çok çekiyorum acısını
Bence mamayla ilgili bu dediğiniz cunku mama yedigi halde asla saatlerini beklemiyor emseydi ayni sizin gibi olacagina eminim bazen biberon agzinda uyumak istiyor ve cok zor yarim saatte bir uyanmasi umarım ilerleyen zamanlarda rahatlarsinizNe guzel dort saatte bir uyanıyormus
Benım prensesim 20 ya da 40 dakıka da bir kalkar emer yatardı
RahatladıkBence mamayla ilgili bu dediğiniz cunku mama yedigi halde asla saatlerini beklemiyor emseydi ayni sizin gibi olacagina eminim bazen biberon agzinda uyumak istiyor ve cok zor yarim saatte bir uyanmasi umarım ilerleyen zamanlarda rahatlarsiniz
Amin çok teşekkür ederim bende sarilip opup beraber uyumak istiyorum ama benimki sevmiyor temas bu gunler cok degerli ama stresten bisey anlamiyoruz bol bol fotograf cekmeye calisiyorumRahatladıkbüyüdü cunku
Ama oyle hızlı gectı kı zaman
Sımdı geriye donmek ıstıyorum desem abartmıs olmam.
Yorgunluktan anın tadını cıkarmak belkı zor ama yıne de soylemek isterim tadını çıkarAllah bagıslasın yavrunu
Gece uykuları iyi . Uyku aralığını kacıriyorsaniz yorgunluktan dalamiyorlar kurulu saat gibi uyutun hep aynı saatlerde gunduz uykusu yapin. 3-4 gunduz uykusu 1-2 saat uyku aralığıni dayanabildigi süreyi bulun. Ve o anı kaçırmayın . Göz ovustirur mızmız olur hiç bir seydwn keyif almaz . ben dans ederek uyuturdum done done zıplaya zıplaya o aylarda uyuyunca emzirme yastığına koyardım sizde bir battaniyeyi rulo yapıp U yerleştirin bacak arasından . Kucaktaymis gibi hisseder. Pışpışlı veya beyaz gurultu sesi acabilirsiniz. O sesi duyunca uyku saati geldiğini zamanla anlar . Bebekli evde bazen işler malesef hep yarım yamalak oluyor. Eşiniz geldiginizd toplarsiniz bunlar sorun olmasın 1 yaşına kadar. Dert de etmeyin kendinize.Gerçekten anne olmak çok zor benim anlayamadığım gece uykuya geçebiliyorken gündüzleri neden böyle yaptığı ikinci haftasından beri hiç gündüz sallamadan uyumadı kucak ve ana kucagı asla sevmiyor kundaklanmak ve sallanmak istiyor temasla çok arası yok keşke bir çaresi olsa ben sallıyorum yine sorun yok ama asla kaliteli bi uyku degil surekli uyanarak ve keyifsiz oluyor uykusunu da alamiyir sonra ağlama krizleri ah ah Allah yardimcimiz olsun
Kucakta uyudugi hic olmadi daha kundağa sarmazsam da uyumuyor gece guzel bir sekilde yatiyor ama gunduzleri sallamadan uyumuyor uyku araliklarina dikkat ediyorum ama her gun degisiyor sabah 7 de kalkinca 9 da uyuyor tekrar sallayarak 8 .30 gibi kalktigi gunlerde 11 i buluyor yani saatler de sıkıntıGece uykuları iyi . Uyku aralığını kacıriyorsaniz yorgunluktan dalamiyorlar kurulu saat gibi uyutun hep aynı saatlerde gunduz uykusu yapin. 3-4 gunduz uykusu 1-2 saat uyku aralığıni dayanabildigi süreyi bulun. Ve o anı kaçırmayın . Göz ovustirur mızmız olur hiç bir seydwn keyif almaz . ben dans ederek uyuturdum done done zıplaya zıplaya o aylarda uyuyunca emzirme yastığına koyardım sizde bir battaniyeyi rulo yapıp U yerleştirin bacak arasından . Kucaktaymis gibi hisseder. Pışpışlı veya beyaz gurultu sesi acabilirsiniz. O sesi duyunca uyku saati geldiğini zamanla anlar . Bebekli evde bazen işler malesef hep yarım yamalak oluyor. Eşiniz geldiginizd toplarsiniz bunlar sorun olmasın 1 yaşına kadar. Dert de etmeyin kendinize.