merhaba:teytey:
ben derrtli gibi duruyormuşum ya.hiçbi derdim yok ama,bazılarının yanında,ya da nasıl desem,samimi arkadaşlarım olmadığı zaman,topluluk içinde falan dertli gibi duruyormuşum.evet fazla konuşmam ama konuşcak birşeyde bulamamki,ya da canım konuşmak istemez napabilirim bu huyumu yenmek konusunda.
dışardada çok sert duruyormuşum kimseyle konuşmayan biri gibi falan.nasıl daha yumuşak,daha canlı durabilirim.:sm_confused:bazılarının yanında çok neşeliyimdir ama herkezin yanındada sürekli konuşmakmı gerekir ya.heleki samimi olmadıkların,sevmediklerinin yanında.
bu davranışımı nasıl değiştirebilirim?şimdi içime dert oldu acaba her zamanmı böyle duruyorum.mesela servis beklerken falan böyle dertli sorunlu gibimi duruyorum acaba.
toplum içinde çok mutlu,neşeli nasıl durabilirim?sürekli kahkahamı atcam durup dururken.anlayamıyorım.normal ciddi duruyorum ama dertli gibiymişim işte.
nolur yardım edin,öneride bulunun.nasıl değiştircem bu davranışımı:sinifsinif:
biranönce bu görünüşüden kurtulmak istiyorum.her ortamdada normal gözükmek istiyorum.sorunlu biri gibi gözükmek istemiyorum :bbo:
önerilerinizi bekliyorum..
Evet yukarda söylenenler mantıklı.
Ama canım dertli göründüğünü kim söyledi? Bir kişi mi bunu söyleyen bir kaç kişi mi?
Ciddi durmak dertli görünmek değildir ki..
Bu durum yüz kaslarının yapısıyla da alakalı olabilri. Benim de doğuştan gelen bi çatık kaş çizgim vardır, yanaklarım aşağı doğrudur, karşıdan gelenler dövecek sanırmış beni bi zamanlar kaydirigubbakcemile3 Bir yöntem: bir süre yolda yürürken filan aklına komik şeyleri getir, bi süre sonra kendiliğinden yüzüne refklekssel olarak bir gülümse geliyor ve gülümsemediğin zaman kendin bile farkediyorsun kaslarının aşırı gergin durduğunu ve ağzın ister istemez hareketleniyor. Saçma bi yöntem gibi mi geldi ? Bence bi süre dene kaydirigubbakcemile5
ilk babam dedi ama onun yanında öyle durmam önemli değil kendisi gıcıktır biraz o yüzden genelde onun yanında suratım asık durur ama onu dert ettğm yok dayerimseniben
Ama anneme sordum öylemi duruyorum diye o da hiç arkadaşın yokmuş kimseyle konuşmaz biriymiş gibi duruyosun başkalarının yanında falan dedi.
bi ara da çok ciddi herkezle konuşmayan sert biri gibi duruyosun demişti.:1no2:
bir de bindiğim bi servis vardı onun şoförü sormuştu bi derdinmi var falan diye :çok üzgünüm:
öyle duruyorum heralde yani:çok üzgünüm:
arada suratsız diyende oldu bu arada
beni de tanımayanlar çok ciddi, somurtkan, soğuk diye düşünürler...kolay kolay yaklaşamazlar...insanları tedirgin eden bir duruşum var galiba
ben de çok isterdim bundan kurtulmayı ama olmuyor...yerleşmiş bir kere, bütünleşmişim bununla...
ne derdi olursa olsun güleryüzlü olmayı başarabilen insanlara çok özenmişimdir hep ama ben yapamıyorum işte... zaman zaman eşimi bile uzaklaştırdığımı hissediyorum kendimden bu halimle...(