• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dertleşip rahatlamak istiyorum.. çok sıkıldım gurbette

canım durumuna üzüldüm aynı evde yaşamış gibi ne farkediyorki benim kuzenimde aynı durumda bitek yatmaya kendi evlerine çıkıyorlar keşke uzaktan tutsaydınız evi ama aile apartmanı olmaz ama sana tavsiyem yapıcı ol ama boyun verme ipin ucu kaçtımı canına okurlar derdini içine atıp kendini sakın üzme haklı olduğun yerde sakın susma edep çerçevesinde seni kolay lokma sanmasınlar

evet kayınvalidemle konuştuktan sonra galiba buzlar eridi yada misafirler ile ilgilendiğim için böyle oldu bilmiyorum.. suanlık herşey güzel gözüküyor. o bana çok iyi ben ona.. tabi gene uyuz edecek şeyler buluyoruz birbirimizi ama okadarda olur herhalde. şakayla karışık laf sölüyorum oda bana şakasız direk söylüyor galiba kendimize ev alana kadar birbirimizi idare etmek durumunda kalacagız suda var bu aralar aramız çok iyi :) böyle düşünüyorum yarın gene benimle küserse ve eski duruma dönersek birkere agızım açıldı o cesareti aldım. lafımı söylerim artık ii anlaşamadıgımız an evimi ayıracagımı anladı:):) belkide aramızdan su sızmamasının sebebi budur.. su saate kadar hizmet gördüm ona sabah ondan beri. oda bana çok iyi davrandı acaba biraz taviz vermek gerekiyormu bunun cevabı için çok erken daha bakalım görecegiz

evet kayınvalidemle konuştuktan sonra galiba buzlar eridi yada misafirler ile ilgilendiğim için böyle oldu bilmiyorum.. suanlık herşey güzel gözüküyor. o bana çok iyi ben ona.. tabi gene uyuz edecek şeyler buluyoruz birbirimizi ama okadarda olur herhalde. şakayla karışık laf sölüyorum oda bana şakasız direk söylüyor galiba kendimize ev alana kadar birbirimizi idare etmek durumunda kalacagız suda var bu aralar aramız çok iyi :) böyle düşünüyorum yarın gene benimle küserse ve eski duruma dönersek birkere agızım açıldı o cesareti aldım. lafımı söylerim artık ii anlaşamadıgımız an evimi ayıracagımı anladı:):) belkide aramızdan su sızmamasının sebebi budur.. su saate kadar hizmet gördüm ona sabah ondan beri. oda bana çok iyi davrandı acaba biraz taviz vermek gerekiyormu bunun cevabı için çok erken daha bakalım görecegiz

aranizin iyi olmasina sevindim canim benim.. ama yine de söyleyim dikkat et.. dedin ya hani anlasamadigimiz zaman evimi ayiracagimi anladi, bak simdi iyi davranmasinin sebebi budur dogru, ama acigini da ariyor olabilir.. maalesef.. sen simdi aramiz iyi diye kendini birakirsin samimiyetine güvenirsin, o da bi acigini bulur direk vurur... benimkinden biliyorum.. ilk acigimda; baaaaaaaaak yarin birgün kendi evinde de böyle edersen iki yakaniz bi araya gelmez deyiverdi... aman dikkat et... bi dost tavsiyesi :54:

hehehe valla biz kalkıp netegiresiye o saat oldu valla çok keyif yaptık bugünnn yok yemege geldiler canım. bugün güzel geçti şükür....
Senin adina cok sevindim canim, Allah bozmasin:34: Kiz kaynanan akillaniyor galiba, yada merhamet etmeye basladi:9:Masallah diyelimde nazar degmesin:9::9:

aranizin iyi olmasina sevindim canim benim.. ama yine de söyleyim dikkat et.. dedin ya hani anlasamadigimiz zaman evimi ayiracagimi anladi, bak simdi iyi davranmasinin sebebi budur dogru, ama acigini da ariyor olabilir.. maalesef.. sen simdi aramiz iyi diye kendini birakirsin samimiyetine güvenirsin, o da bi acigini bulur direk vurur... benimkinden biliyorum.. ilk acigimda; baaaaaaaaak yarin birgün kendi evinde de böyle edersen iki yakaniz bi araya gelmez deyiverdi... aman dikkat et... bi dost tavsiyesi :54:

zaman gösterecek. eşimle iş konusunu konuştuk bana iş arıyor. artık gerçekten mi bakıyor yoksa benimi oyalıyor bilemiyorum onuda zaman gösterecek. suanki durumdan ben hariç herkez mutlu benimde kafam rahat okadar. Allah hepimizin yardımcısı olsun el kapısında olmak çok zor.

Senin adina cok sevindim canim, Allah bozmasin:34: Kiz kaynanan akillaniyor galiba, yada merhamet etmeye basladi:9:Masallah diyelimde nazar degmesin:9::9:

amin inşaallah canım. da kaynanamda değişiklik yok ben sabah çıkıp gece onbuçuk onbir gibi inmeye başladım aşagı:D ama hakkını yemeyeyim geçen 9 bucukta inddik aşagı gene küsmedi. ya ben isteklerini yerine getirmeye başladım. :) yada o isteklerini azalttı.

eşim izinli kızlar ama o abisi ile vakit geçirmeyi tercih ediyor üstelik dün bana sen çok sıkıldın gezmeye götürecegim seni dedi annesigil yok evde ama o abisi ile gidecek herhalde benim gözyaşım hiç dinmeyecek....

Kontrol delisi bir kayınvalide daha.

sebg, çok erken evlenmişsin, ama çok da mantıklı, olgun duruyorsun.
Tarafsız bakmaya çabalıyorsun en azından.
İş bakmaya başlamışsınız, bu güzel.
Sakın vazgeçme bu isteğinden.
21 yaş çalışmak için çok ideal, hem düşünsene kısa sürede ev almanız da muhtemel.

Uyku sorunun için doktora gitmeyi denedin mi?
Belki yapından kaynaklanıyordur, belki altında bir sorun vardır.
Geçiştirme derim..

Eşin sessiz, ama senin de kendini çok ifade edebildiğin söylenemez sanırım.
Daha 5 aylık evlisiniz, o hasretten sonra bugünlerin birbirinizle dolu geçmesi gerekmez mi?
Eşin söyleyemiyorsa sen neden demiyorsun "Anne yeni evliyiz, başbaşa olmak istiyoruz." diye?
Mesela izin günlerinizde erken kalkın biraz, dışarda kahvaltı yapın.
Maddi durumunuzu bilmiyorum, ama fazla para harcamadan da güzel vakit geçirebilirsiniz.

Duygusal insanları idare etmek çok zor...
Eşin ve ailesi fazla duygusal sanırım.
Sen de duygusal birine benziyorsun.
Ama "aman tatsızlık çıkmasın" diyerek çözülmez bu olaylar.

Bu arada çok bilmiş gibi yazmışım, fark ettim (:
Evli falan değilim.
Ama sen çözebilirsin bazı şeyleri, bunu hissettiğim için yazdım.
Patlama noktana gelmeden olaylara ufak ufak ve net tavırlarla müdahale etmezsen daha kötü olmaz mı?

Kontrol delisi bir kayınvalide daha.

sebg, çok erken evlenmişsin, ama çok da mantıklı, olgun duruyorsun.
Tarafsız bakmaya çabalıyorsun en azından.
İş bakmaya başlamışsınız, bu güzel.
Sakın vazgeçme bu isteğinden.
21 yaş çalışmak için çok ideal, hem düşünsene kısa sürede ev almanız da muhtemel.

Uyku sorunun için doktora gitmeyi denedin mi?
Belki yapından kaynaklanıyordur, belki altında bir sorun vardır.
Geçiştirme derim..

Eşin sessiz, ama senin de kendini çok ifade edebildiğin söylenemez sanırım.
Daha 5 aylık evlisiniz, o hasretten sonra bugünlerin birbirinizle dolu geçmesi gerekmez mi?
Eşin söyleyemiyorsa sen neden demiyorsun "Anne yeni evliyiz, başbaşa olmak istiyoruz." diye?
Mesela izin günlerinizde erken kalkın biraz, dışarda kahvaltı yapın.
Maddi durumunuzu bilmiyorum, ama fazla para harcamadan da güzel vakit geçirebilirsiniz.

Duygusal insanları idare etmek çok zor...
Eşin ve ailesi fazla duygusal sanırım.
Sen de duygusal birine benziyorsun.
Ama "aman tatsızlık çıkmasın" diyerek çözülmez bu olaylar.

Bu arada çok bilmiş gibi yazmışım, fark ettim (:
Evli falan değilim.
Ama sen çözebilirsin bazı şeyleri, bunu hissettiğim için yazdım.
Patlama noktana gelmeden olaylara ufak ufak ve net tavırlarla müdahale etmezsen daha kötü olmaz mı?

yok est. yazdıklarının hepsine katılıyorum çünkü gerçekten eşim ve ailesi çok duygusallar.. ben aslında eski ben olsam yapmak istemedigim hiçbirşeyi kimse bana zorla yaptıramaz ama eşimin sözü önüne geçmek istemiyorum milletin önünde.eşime patlıyorurm o söylesin diye baskı yapıyorum çünkü ben el kızıyım benim lafım dokunur ama oglununki dokunmaz

Hergun ayni seyler, dunyaya bir defa geliniyor bu harcadiginiz zamanlar geri gelmeyecek arkadasim, kucuk bir yer bile olsa yasadiginiz yer elbet yapilacak, mesgul olunacak birseyler bulunur yeterki istensin, dediginiz gibi kursa kayit edin, parali ise parali gelistirin biraz kendinizi, kitap okuyun, netten takip edin birseyleri...Yapabileceginiz bir is bulun, sakince konusarak ikna edebilirsiniz esinizi bu konuda...
Bos bos zamanmi gecer yaaa? hergun ayni seyler, insan istedikten sonra cok sey uretebilir inan, arkadaslik, gun, belki dernek vs. hersey olabilir..
Hangisi sana uygun ise onlarla didisip duracagina birisinde karar ver ve hayata atil derim ben , tuketici olarak nereye kadar, birilerine muhtac yasayarak nereye kadar, hem sagligindan hem psikolojinden olacaksin bu gidisle..

Bende kayinvalidemler ile ayni evde yasiyorum yillardir ve yurtdisinda ama evlendigim gunden bu yana calisiyorum hafta sonu tatilim bile olmuyor cok zaman, o sekilde kaldirabilyiorum 24 saat kimse cekemez, cekmemeli...

Hergun ayni seyler, dunyaya bir defa geliniyor bu harcadiginiz zamanlar geri gelmeyecek arkadasim, kucuk bir yer bile olsa yasadiginiz yer elbet yapilacak, mesgul olunacak birseyler bulunur yeterki istensin, dediginiz gibi kursa kayit edin, parali ise parali gelistirin biraz kendinizi, kitap okuyun, netten takip edin birseyleri...Yapabileceginiz bir is bulun, sakince konusarak ikna edebilirsiniz esinizi bu konuda...
Bos bos zamanmi gecer yaaa? hergun ayni seyler, insan istedikten sonra cok sey uretebilir inan, arkadaslik, gun, belki dernek vs. hersey olabilir..
Hangisi sana uygun ise onlarla didisip duracagina birisinde karar ver ve hayata atil derim ben , tuketici olarak nereye kadar, birilerine muhtac yasayarak nereye kadar, hem sagligindan hem psikolojinden olacaksin bu gidisle..

Bende kayinvalidemler ile ayni evde yasiyorum yillardir ve yurtdisinda ama evlendigim gunden bu yana calisiyorum hafta sonu tatilim bile olmuyor cok zaman, o sekilde kaldirabilyiorum 24 saat kimse cekemez, cekmemeli...

ayy.. yurtdisinda hele hic cekilmezler :50::50::50::50: kendimden biliyorum canim... iyiki calisiyorsun.. nerde yasiyorsun??

ayy.. yurtdisinda hele hic cekilmezler :50::50::50::50: kendimden biliyorum canim... iyiki calisiyorsun.. nerde yasiyorsun??

Evet ne yazikki yirtdisi dahada zor, benim yasadigim ulke ise herpsinden de zor, 7 yildir Afganistan'da yasiyorum tek avuntum her 2 ayda bir Turkiye'ye gelebiliyor olmak canim

gerçekten sizin içinde çok zor. Allah yardımcımız olsun. eşimle sakin konuştugumda pek işe yaramıyor biraz sert olmak zorundayım.. ve kesin tavrımı koyduktan sonra çalışmama daha bir ılımlı bakmaya başladı. çok şükür.

niye evlendimki.. eşimi çok seviyorum niye annesinin dairesinde oturmayı kabul ettim. ele karışmak zor el ile iç içe olmak daha zor. nekadr iyilik yaparsan yap değerin olmuyor anladım ben. eşimle konuştuktan sonra daha ılımlı davranmaya çalışıyorum bugün hasta oldum ki 2 gündürde hasta oldugumu biliyor sadece bugün şiddetlendi ilaç almaya çıktım hazırlan komşu hasta geçmiş olsuna gidelim 5 dk durup geliriz dedi 2 saat oldu kalkmıyor komşudan en sonunda anne ben rahatsızım kalkıcam dedim de bıraktı beni. sonra eve geldi salata yaptım çorba yapıyorum aşagıda dolapta açık turşu varmı varsa getir dedim anne rahatsızım var ama inemiyecem aşagı rahatsızsan yat diyor.. indim evime düzeldim ama çıkmadım... ahh anne ahh hastalıgımda zorla içirdigin çorbalara hasretim. demekki iyi olmayacaksın iii oldugunda bak hastalıgını bile görmüyorlar...

sebg hastaysan neden "Anne hastayım gelemem." demiyorsun?
Neden bir de üstüne kayınvalidenin evine gidiyorsun?
Seni kimin düşünmesini bekliyorsun ki, sen kendin korumuyorsun kendini...

gecmis olsun öncelikle.ben de yillardan beri gurbetteyim.kaynanamla altli üstlü degilde beraber de oturduk. ayni evde mutfaga asla karismazdi .sokulmaz di bile yanindan gecmez di .hasta olsam bile ne bulrak yiyiverirz bir sey olmaz .kalkip bir de corba yemek pisirecek .ahhh ahhh herkesin basinda ayni dert .cocuklarim oldu hastane den ciktigim evimde sicacik bir tabak yemek bile yoktuuu.kendi bebek görmeye geldi ben yaptim ikramini önüne. adi üstünde kaynana kendi annen gibi degil sonucta nekadar susarsan o kadar üstüne geliyooo. cok fazla da takma .saygisizlikta yapma .kendini de ezdirme .

sebg hastaysan neden "Anne hastayım gelemem." demiyorsun?
Neden bir de üstüne kayınvalidenin evine gidiyorsun?
Seni kimin düşünmesini bekliyorsun ki, sen kendin korumuyorsun kendini...

canım benim bundan 2 ay önce rahatsızlanmıştım. hemde çok fazla yanına çıkamamıştım. o ise benden habersiz beni misafirliğe davet edene tamam geliriz demiş.. hasta oldugumdan haberi yok. sonra pazara gitmiş anahtarını almamış zile bastı camdan baktım yüzüne gülümsedim anahtarı atacaktım bakmadı diye üstümü giyip kapıyı açtım. gene yüzüme bakmadan yukarı çıktı ben evime girdim yattım.sonra misafirliğe gitmemize 20 dk var duvara vurdu soonra demire çıktım efendim dedim sebg misafirliğe gidecegiz hazırlan dedi hasta yatıyorum anne dedim. madem hastasın çık söyle yukarıya dedi ben kendi işimi kendim yapıyorum sağol dedim gelmiyecekmisin dedi yok dedimbizde misafirliğe çagrılırsa gidilir felan neyse eşim yukarı çıkmış işten gelince onu bir güzel doldurup salmış aşagıya neden hastasın çıkıp söylemiyorsun anneme diye dedim dalgamı geçiyorsunuz benle ben hastayım o değil. ki benimle ongündür konuşmayan kadına anne ben hastayım muhtacımmı dicem benim gururum buna izin vermez dedim sonra ne oldu kayınpederimide doldurup yollamış surat beşkarış dedi hastaysan annene haber versene çıkıpta dedi. baba ii söylüyorsunda dedim ben çıkmadıysam bu saate kadar inip o bakamamışmı dedim. gelmiyorum ben dedim gittiler. sonra apartopar geri geldiler arabada kaynanam hakkımda atıp tutmuş sebg evini ayırmak istiyorsa söylesin ongündür benimle konuşmuyor. vs eşim sus artık demiş el ayak titremeye başlayıcna geri dönmüşler gidecegimiz yerede kocamın hasta oldugunu söylemişler ben ortam daha gerilmesin diye o hasta yataktan çıktım gittim misafirlige nasıl ayakta durdugumu Allah bilir kayınpederimin lafı. doktora gidelim yok iim simdi sağolun dedim.ozaman misafirliğe geleceksin dedi paşa paşa gittim. orda herkez eşim hsta diye biliyordu bende korkudan öyle oldum diye. ilaç almaya çıkmıştım yukarı o halde beni misafirliğe götürdü. işimide gördüm.. eşime diyecegim laf belli ogünde annene çıkıp hasta oldugumu söyleseydim bunlarımı yaptıracaktı bana bunları yapmadım diyemi kavga çıktı diyecegim...

gecmis olsun öncelikle.ben de yillardan beri gurbetteyim.kaynanamla altli üstlü degilde beraber de oturduk. ayni evde mutfaga asla karismazdi .sokulmaz di bile yanindan gecmez di .hasta olsam bile ne bulrak yiyiverirz bir sey olmaz .kalkip bir de corba yemek pisirecek .ahhh ahhh herkesin basinda ayni dert .cocuklarim oldu hastane den ciktigim evimde sicacik bir tabak yemek bile yoktuuu.kendi bebek görmeye geldi ben yaptim ikramini önüne. adi üstünde kaynana kendi annen gibi degil sonucta nekadar susarsan o kadar üstüne geliyooo. cok fazla da takma .saygisizlikta yapma .kendini de ezdirme .

Allah razı olsun.. beraber oturmak daha zor eminim su halime şükür.. Allah var yemegi o yapıyor.. sağolsun ilk başta yemeklerimi begenmedi ben yaparım dedi şimdide ben dokunmuyorum yemeklere o şikayet ediyor okadar igrenç konuşuyorki.. dediği laf.. hazır yemege geliyorsun sebg.... kendi baştan böyle söylemişti... şimdi onuda problem ediyor. o halinle ikram bekliyorsa senden helal olsun. ben çok farklı bekliyordum. annem gibi olur diyordum kahvemi içicem gel anne içelim gel anne yapalım edelim ama nekadar ii davranırsan daha fazlasını istiyorlar. valla kendimi ezdirmemeye çalıştıgımda saygısızlık olarak anlıyorlar.

canım benim bundan 2 ay önce rahatsızlanmıştım. hemde çok fazla yanına çıkamamıştım. o ise benden habersiz beni misafirliğe davet edene tamam geliriz demiş.. hasta oldugumdan haberi yok. sonra pazara gitmiş anahtarını almamış zile bastı camdan baktım yüzüne gülümsedim anahtarı atacaktım bakmadı diye üstümü giyip kapıyı açtım. gene yüzüme bakmadan yukarı çıktı ben evime girdim yattım.sonra misafirliğe gitmemize 20 dk var duvara vurdu soonra demire çıktım efendim dedim sebg misafirliğe gidecegiz hazırlan dedi hasta yatıyorum anne dedim. madem hastasın çık söyle yukarıya dedi ben kendi işimi kendim yapıyorum sağol dedim gelmiyecekmisin dedi yok dedimbizde misafirliğe çagrılırsa gidilir felan neyse eşim yukarı çıkmış işten gelince onu bir güzel doldurup salmış aşagıya neden hastasın çıkıp söylemiyorsun anneme diye dedim dalgamı geçiyorsunuz benle ben hastayım o değil. ki benimle ongündür konuşmayan kadına anne ben hastayım muhtacımmı dicem benim gururum buna izin vermez dedim sonra ne oldu kayınpederimide doldurup yollamış surat beşkarış dedi hastaysan annene haber versene çıkıpta dedi. baba ii söylüyorsunda dedim ben çıkmadıysam bu saate kadar inip o bakamamışmı dedim. gelmiyorum ben dedim gittiler. sonra apartopar geri geldiler arabada kaynanam hakkımda atıp tutmuş sebg evini ayırmak istiyorsa söylesin ongündür benimle konuşmuyor. vs eşim sus artık demiş el ayak titremeye başlayıcna geri dönmüşler gidecegimiz yerede kocamın hasta oldugunu söylemişler ben ortam daha gerilmesin diye o hasta yataktan çıktım gittim misafirlige nasıl ayakta durdugumu Allah bilir kayınpederimin lafı. doktora gidelim yok iim simdi sağolun dedim.ozaman misafirliğe geleceksin dedi paşa paşa gittim. orda herkez eşim hsta diye biliyordu bende korkudan öyle oldum diye. ilaç almaya çıkmıştım yukarı o halde beni misafirliğe götürdü. işimide gördüm.. eşime diyecegim laf belli ogünde annene çıkıp hasta oldugumu söyleseydim bunlarımı yaptıracaktı bana bunları yapmadım diyemi kavga çıktı diyecegim...

Çok merak ettim, nerede yaşıyorsunuz? Şehir, ilçe olarak yani? Bu denli iç içe yaşam nerede var merak ettim.

Çok merak ettim, nerede yaşıyorsunuz? Şehir, ilçe olarak yani? Bu denli iç içe yaşam nerede var merak ettim.

canim bu denli icice yasam almanyada da var.. bence yerden ziyade kafada mesele...

ya valla yaka silken smile neden yok?? bu durumlar icin gerekli bence.. resmen yaka silkiyorum artik.. o cümle var ya iste adami deli eder.. yazik ya..

bu siteye üye olmak için eşime çok ısrar ettim. eşimde yaşadıgın şehiri ve isimlerimizi vermyeceksin gibi şartlar koştu. bunun için sadece ege bölgesindeyim diyebiliyorum.. şöyle diyeyim yaşadıgım yerde gelinler at gibi yarıştırılır. yani bir yönden de gerçeklik payı var pikniklerde herkez gelinlerini koştururmuş.:D Allahım... jkimin gelini yenecek diyee.. kaynanamın ısrarlarına karşı onunla koşu yarışı yapmıştımda ben seni geçerdim de yaşlandım gençken senden hızlı koşuyordum diye bir hafta söylendi.:D:D:D:D. arkadaşında dediği gibi Almanyada bile oluyormuş. belkide istanbuldan bu küçük şehire gelip böyle şeyler yaşamak agır geliyor bana belki konumu okuyanlar sen abartıyorsun diyor ama gerçekten bıktım

Back
X