Dert sayilmaz aslinda,sadece insanin dogup ve birgün ölecegini düsünerek...

beyazlim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2012
3.628
49
113
Almanya
Selam arkadaslar,bir kac gün önce bir yakinimizin vefat ettigini ögrendim,orta yaslarda,kanserden.

yillar öncede abimi kaybettik...

ve bilmiyorum birtek ben mi böyleyim yoksa sizlerdede bu tür düsünceler var mi?

dogduk yasiyoruz, ne Zaman gidecegimiz belli degil,ve birgün anne ve babamizida kaybedersek,yanliz nasil olacak?

ne bileyim iste bunun gibi sorular.

dünya fani,peki ne Kadar ona bagli olmaliyiz?

sizler ne düsünüyorsunuz bu konu hakkinda? bilmek isterim.

Ölümün soguk nefesini en dibinde hissedenler zaman zaman bu tip sorularla bocalasirken buluyor kendini
Ben de kizimi 10 ay once kaybettim
Ölümun ne kadar da yakin oldugunu biliyorum
Sende abinden oturu dusunuyorsun bunlari
Ne diyelim cok guzel bir soz var
Allah sirali ölüm versin
Hatta ölümun bile hayirlisini versin cumlemize

Evet canim,cok Dogru söylüyorsun,aynen öyle düsünüyorum,

Allahim sen sirali ölüm ver ve ölümünde hayirlisini ver...

Allah bebgine Rahmet eylesin...ne denir ki?

Zaten ölümü yakinlarinda yasayanlar farklidirlar....bence

Selam arkadaslar,bir kac gün önce bir yakinimizin vefat ettigini ögrendim,orta yaslarda,kanserden.

yillar öncede abimi kaybettik...

ve bilmiyorum birtek ben mi böyleyim yoksa sizlerdede bu tür düsünceler var mi?

dogduk yasiyoruz, ne Zaman gidecegimiz belli degil,ve birgün anne ve babamizida kaybedersek,yanliz nasil olacak?

ne bileyim iste bunun gibi sorular.

dünya fani,peki ne Kadar ona bagli olmaliyiz?

sizler ne düsünüyorsunuz bu konu hakkinda? bilmek isterim.

var biizde de bu düşünceler. konuyu artık "allah ölümün de hayırlısını versin" diye kapatıyoruz.

Yakınını kaybedenler hep boyle dusunuyor , yakın zamanda bızde cok genc bı akrabamızı kaybettık o zmn anladım kı hıckımsenın kalbını kırmamak lazımmıs olumun ne zmn gelecegı bellı olmuyormus cunkı

"Ölüm güzel şey,budur perde arkasından haber,
Hiç güzel olmasaydı ölür müydü peygamber?"
demiş Necip Fazıl.

Mevlana gibi düğün gecesi diye bakabilsek ölüme o kadar soğuk gelir miydi?

Insan ölümle karşılaştıkça ölümün ne kadar gerçek, hayatın içinden olduğunu anlıyor, normalleşiyor sanki ölüm.

Rabbim hayırlı ölüm versin.

Bende bunu hep düşünüyorum. işyerinde bu aralar genç arkadaşlarımız vefat etti... anneannemi kaybettim... Allahım hayırlı zamanda hayırlı ölüm versin... iman olarak yeterli olduğumuz bir zamanda inşAllah. Allahım sevdiklerimizin acısını göstermesin gösterdiklerinede sonsuz sabırlar versin...

daha geçen gün arkadaşımın 1 yaşındaki bebeğinin ölüm haberini aldım. hem de sadece basit bir enfeksiyon yüzünden. sırayla değil malesef ölümler. 54 yaşındaki annem amansız bir hastalığa yakalandı. benim az sonra dışarı çıkıp trafik kazası geçirip hayatımı kaybetmeyeceğim ne malum...

Hayatı çok ciddiye almayın. Daha ondan canlı kurtulan olmadı. -Elbert Hubbard

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Back