• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derslere devam etmeden yüksek lisans yapmak mümkün mü?

emis

Guru
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2008
21
0
286
İçel Mersin
Derslere devam etmeden yüksek lisans yapmak mümkün mü? Çalışan ve yüksek lisans yapmak isteyenler için uygun bir yöntem bilen varsa yazarsa sevinirim. buyrunnnnnnnnn

Bölümüne ve özellikle ders alınan hocaların tavrına baglı. Bazıları sürekli devam isterken bazıları da verdigi kaynaklardan çalışmanı ve vize final zamanlarında gelmeni yeterli görüyor olabilir.

Uzaktan eğitim şeklinde yüksek lisanslar var, bilmem haberiniz var mı? Tez zorunluluğu da yok. Örneğin Sakarya Üniversitesinde var bu sistem. Sadece her dönem bir kere, kampüsteki finallere gitmeniz gerekiyor. Dersleri takip internet üzerinden. Bir arkadaşım bu sene başladı. Ücretler biraz pahalı yalnız, gerçi normal yüksek lisans ücretlerini bilmiyorum ama. Dönem başına 1500 YTL, mühendisler için geçerli bu. Bir araştırın isterseniz.

Edit: Bahsettiğim yüksek lisans 3 dönem sürüyor, ekliyim dedim.

Son düzenleme:
yoldız teknik üniversitesinde işletme executive yüksek lisans programını yeni bitirdim, dersler akşam olduğu için katılabileceğim ölçüde devam ettim, arkadaşlar edinirsen ders notlarını sağlayabilir, kitaptan çalışsam anlarım dersen güzel bir örnek..
diğer üni. lerden farkı dersin 3 gün değil 5 gün olması bu sayede 1 yıl içinde yüksek lisansı bitirebiliyor olman.. tez yazıyorsun tüm kurallara uygun, savunma var anca tezin bitirme prj. olarak addediliyor, diploma 1. öğretim bitirenlerle aynı..
7500 ytl 2 taksitte ödeniyor.

executive mba var çalışanlar için akşam saatlerinde...
e-mba var internetten takip ediyorsun dersleri..
ınternetten araman yeterli birçok üniverste başladı uygulamaya...

Maltepe e-mba uzaktan eğitim ile çalışan insanlara yüksek lisans şansı tanıyor, fiyatıda çok uçuk bir rakam değil 6200 ytl bütün programın maaliyeti...

Merhaba arkadaşlar. 05/08/2009 tarihinde minik kızımı kucağıma aldıktan sonra yüksek lisans yapmaya karar verdim. haziran2011 itibariyle Ahmet Yesevi Üniv.nde uzaktan eğitim yüksek lisans programımı bitirmiş bulunmaktayım. yani şarkıdaki gibi çocuk da yaptım kariyer de...:1::49::65:

Back