Dershane alır mı?

ogretmenhanim34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2024
393
-125
21
İyi geceler arkadaşlar bir şey sormak istiyorum şöyle başlayayım ben Edebiyat Öğretmenliği bölümünde 2.sınıfa geçtim ve bir dershaneye cüzi miktara işe girmek istiyorum ama bazı kişiler almaz diyorlar şöyle bir şey var 9.sınıfın konularına hakimim derste işledik hani desem ki sadece 9.sınıflara girsem beni alır mısınız alırlar mı?Çok istiyorum bir deneyim kazanmak ortam görmek felan şimdiden teşekkür ederim

Bunu bize değil kuruma sormalısın. Bunun cevabı kurumdan kuruma değişir.

Yani şöyle diploma sahibi olmadan derse giremezsiniz diye düşünüyorum, stajyer olarak çalışmak daha doğru olur, o seçeneği düşünün stajyer olarak başvurun bence.
Normal şartlarda öyle olması gerek ama Türkiye'de hiçbir şey kuralına göre olmadığı için kuruma sormak en iyisi. Çoğu kurum, yeter ki derse biri girsin kafasında.

Bir veli olarak çocuğumun dersine ki dershaneden bahsediyoruz para ödediğimiz bir yer burası , tam verim alabilmek için mezun deneyimli bir öğretmen girmesini isterim . Bazen etüdler oluyor soru çözümü vs belki sınıfta gözlemci sorumlu gibi vs görevler için çalıştırabilecek dershaneler olabilir . Güzel bir cv hazırlayıp başvurularınızı yapabilirsiniz .

Sigortaya gerek yok ki benim amacım öğretmenliğin zorluklarını iş hayatını görmek ileride o kadar sene okuyup mesleği bırakmamak için
İlk seneden bırakmak istiyorsunuz yani Daha sınıf tecrübeniz olmadığı için toslayabilirsiniz.

Dershane yerine öğrenci bulup birebir ders verin. Bir de kendi eksiklerinizi tamamlayınca ders vermeye başlayın. Sonuçta dil bilgisi dersi de vereceksiniz.

Orayı eksik yazmışım yeni farkettim derse girmem uygun olmaz doğru etüt hocalığı yapabilirim

Orayı eksik yazmışım yeni farkettim derse girmem uygun olmaz doğru etüt hocalığı yapabilirim
Kendinizi iyi geliştirin madem düşünceniz bu yöndeyse.
Yeni nesil soru bankalarını tarayın,kendi notlarınızı çıkartın. Özel sektörde tutunmak hiçç kolay değil ve deneyim isteniyor. Deneyim kazanmanın yolu da kendini geliştirmek,sınıf yönetimi,kurumsal uyum konularına çok bağlı.

Devlet okulunda kadrolu Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak çalışan kişiye Türkçe öğretmenliği yaptıran eğitim! kurumları gördü bu gözler... Size sınıf verip ders anlatmanızı değil ama saatlik soru çözümü, etüt tarzında görev verebilirler ama sigorta vs zaten olmaz. Ha bir de bazı ciddi kurumlar henüz öğrenci olanların stajyer olarak sınıflarında bulunmalarını istiyor, mezun olunca kadrolarına alıyor.bu şekilde geleceğe yönelik düşünüyorsanız araştırın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…