sistem çok değiştiği için tam olarak yorum yapamayacağım. bir dönemler dersaneler altın çağını yaşıyordu ve iyi paralar kazanılıyordu. branş da önem arz ediyor. örneğin ben on senelik öğretmen olduğumda dahi bir matematikçi kadar kazanamayacağım. bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
bildiğim kadarıyla dersane stajı özel okullarda geçerli olmuyordu. fakat liseye dönüşmüşse sizin için iyi olabilir. çünkü genelde stajın kalkmış olmasını ister kurumlar. ilk yıl çok çalışırsınız. angarya işlere koştururlar. etüt nöbetçiliği, sınav gözetmenliği vs. maaşı azdır. ben mezun olduğum dönemde staj kaldırma karşılığında maaş ödememeyi teklif eden bir yer bile olmuştu.
sizin dikkat edeceğiniz nokta sigorta ödemeleriniz. tam olarak hatırlamıyorum fakat belli bir gün üzerinden hesaplanıyor ve eksik yatarsa sigorta stajınız kalkmıyor. bazı kurumlar çakallık yapabiliyorlar bu konuda. bu nedenle e-devlet şifresi alıp düzenli kontrol etmelisiniz sigorta işlemlerinizi. yoksa bir sene çalışıp eliniz boş kalabilirsiniz. ama büyük ve kurumsal bir yerse sıkıntı olacağını zannetmem.
türk dili edebiyatı bölümünün ataması sıkıntılı ve bu yıl düzenlemelerle iyice zorlaştırdılar atanmayı. bir yerden başlayarak tecrübe edinebilirsiniz bence.