• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dersane kaydı sildirme:/

kuzeniminde başına aynı durum geldi ikamtgahını başka şehire aldı ve kaydını sildirdi 1 ay sorada ikamtgahını tekrar geri aldı ancak bu şekilde siliniyor

cnm sennki de çok enteresan bi durum madem gitmiceksin neden 6 tane dersaneye kayıt oldun ki, talihsiz bi durum olmus seninkisi de hepsini de ödemişssin kötü bi durum

kuzeniminde başına aynı durum geldi ikamtgahını başka şehire aldı ve kaydını sildirdi 1 ay sorada ikamtgahını tekrar geri aldı ancak bu şekilde siliniyor

sorun çıkarsa zaten bende öle bişi yapmayı düşünüorm cnm, bu işlem nasıl oluo peki çok uğraştıcı mı? bide dediğim gibi silmek için ücreti ödettiler mi
en azından nelerle karşılaşıcamı biliym

Son düzenleme:
ilk önce sözleşmeyi görmek lazım.
ama hangi dershane olursa olsun belli bir ücret almadan kayıt silmiyor.
gerekçe olarakda yayın teminini gösteriyorlar.
yani onlar toptan alım yapıyor ve sayı sayı dağıtım yapıyorlarsa bunun ücretini alıyorlar. eğer siz kitapları ilk başta aldıysanız o ay içindeki ücreti ödeyip ayrılabilirsiniz.
birde sınav dergisinin avcılar da kaydı var bakırköyde yok gibi bişiy de söz konusu olamaz.
önceliğiniz senet yaptıysanız borcu bitmiştir kağıdı almanız olmalı.
daha sonradan ödemediniz bilmem ne ayağı yapıyorlar bunla çok karsılaştım.

cnm valla daha başladığı gün 180 verdm dediğim gibi kitapları için fln sonraki ayda normal aylık taksitlerimizi ödedik mart 13ünde başlamıstı eyll 13üne kdr olan parayı da geçen ay vermiş oluorm bu durumda,hiç bi şekilde para talep edemezler ama sözleşmeyi dediğim gibi aklımda tutamam ki başından sonuna sadece ücret talebi fln görmeiştm kayıt silme işlemi için, zaten sordm iptal etmek istesek yolunda gitmeyen seylerden ötürü die senetlerinizi iade ederiz demişlerdi, tabi bu kayıt olunurken söylenen göz boyama cümleleri olabilir, çok umutsuz olmak istemiorm ama çok sorun yaşayanları da gördm:(
konu çözümlenmeden de içim rahat edemicek zaten beklemekten başka çare de yok:(

Dershaneye kayıt olurken imzalattıgı sözleşmede "Geçerli bir sebep olmadıgı sürece kayıt silinemez" tarzı birşey yazıyordu.Bildigim kadarıyla kayıt silinirken paranın yarısının ödenmesini istiyorlar.Bir arkadaşım bu sene Final'deydi.Geçenlerde gördüm başka bir dershaneye aldırmış kaydını.Nasıl oldu nasıl yaptı bilmiyorum ama.

kızlar 5 ay önce kardeşimi sınav dersanesinin avcılar şubesine kayıt ettirdm, fkt açıkcası çok memnun kalmadığımız için devam etmek istemiyor daha bir yılı var süresinn bitmesine, bu gün dersane kaydını sildirmek için gittim durumu anlattm görevli kadn bana bi dilekçe doldurttu işte neden ayrılmak istiyor vs doldurdm ve verdm gün içinde bana geri dönüceklerini sölediler tık yok, bende az önce aradm henüz yetkili kişiye ulaşamadığını vs söledi, bende haftaya istda olamıcam bu süreç daha hızlı olursa iyi olur dedm kesin bişi söyleyemiorz yarın iletmeye çalışıcam dedi yarn arıcaklar bakalm,
sonra içm rahat etmedi bi şikayet sitesinde hemde avcılar şubesinde dersane kaydının silinmediğine dair bi şikayet okudm, silme işlemi mümkün deil vs demişler öğrnci velisi sözleşmeyi görmek istemiş göstermek istememişler başta, efendm öğrenci kaydını silemeyiz her öğrenci için kaynak alıorz matbaayla anlaşmamıs var gibi seyler zırvalamıslar, sonra adam diretince de sözleşmeyi göstermişler toplam ücretin en az %80nin öderse kaydı silinebildiği yazıomus adam buna bile razı gelmiş ama yinede silmemişler,
sizce bende böle bişiyle karşılaşırmıym tekrar arayıp bunu sormak istemiorm ama bi fikir verin lütfen:/
bu arada bana imzatalılan sözleşmede öle bişi okumamıstm aradan da 5 ay geçt tam hatırlayamıorm

şimdi yorumumu dersane yönetiminde olan birisi okursa bozulacak eminim!
canım ben 1 yıl dersanede sekreterlik ve muhasebe bölümünde çalıştım ve dersane işini nasıl ticarete döktüklerini iğrenerek gördüm...sakın hızlı olmuyorlar diye zaman tanıma onlara baskın çık derim..!benim çalıştığım yerde bazı sebeplerden ötürü kaydını aldırmaya gelen olduğunda müdür beyimiz türlü laf kalabalığı yapardı kayıtlarını sildirmesin diye ..ama veli baskın çıkarsa fazlasıyla kayıt parasını almak isterdi.hatta hiçç unutmam bir çocuk 1. dönemden sonra gelmeyeceğini bildirmiş fakat babası senedi ve kaydını almayı unutmuş.. muhasebeden doğal olarak kaydı çıkınca 2. dönemde tabi ödenmemiş görünüyor çağırdılar veliyi ödeme yapın çocuğunuzun gelmemesi bizi ilgilendirmez diye yazık kavga döğüş adamdan boşu boşuna para almışlardı gelmediği ayların parasını yani!
internetten araştır tüketici derneğine kaymakamlığa şikayet et ;etmeden de buralara şikayet edeceğini söyle ..bu dersaneyi araştır öz-debire mi bağlı başka yere mi oraya da şikayet et sana zorluk çıkarırlarsa..ve lütfen bişi işmzalarken dikkat etsin herkes ufacık sözleşmelere imza atıyorlar bi madde okumaya gerek duyulmuyor çok diye sonra imzaladığınız için başınız fena halde ağrıyor...
onlar silmemek için ellerinden geleni yaparlar..fazlasıyla para isterler...eğer sözleşmeye aykırı olarak para koparmaya çalışırlarsa göz dağı ver şikayet etmekten de korkma sakın.böylelerine dişli insanlar gerek zira!
Bir de dersanelere kayıt olanlar dekont ya da makbuzları mutlaka biriktirin nolur nolmaz orada bilgisayara işlenmemeiş olabilir kayıtlarında aksaklık olabilir tekrar o ayı ödeyin diye çıkışırlarsa dekontunuzu gösterin hemen....

Son düzenleme:
Geçtiğimiz eğitim dönemin de bir kızım için yabancı dil ile iki üniversiteyi bir arada yürütmesi zor olduğundan dolayı yabancı dil kursunu sonlandırmak istedik önce madem vazgeçecektiniz neden kayıt oldunuz gibi bir tavır vardı fakat sonradan ikna ettim ve bir yıl boyunca kredi kartına taksit böldürmüştüm kursa devam ettiği üç ay boyunca olan kısmı kesip geri kalan 9 ay taksitini iptal ettiler.
Aynı durumu yine diğer kızımla yaşadım hem de aynı dönem, ama bu kez gittiği dersanede ki öğretmenlerin kendisine yetersiz geldiğini öne sürmüştü kızım ve çok aklıbaşında bir çocuk olduğundan dolayı arkasında durdum ona inandım ve dersaneye gidip kızımın gelmek istememesinin gerekçesi olarak aynen bunları söyledim onları karalamak gibi bir niyetim olmadığını ama kızımın kararını desteklediğimi anlattım, diğer dersane gibi burada da de aynı durumu yaşadık önce iptal edemeyiz kızınız gelsin konuşalım dediler konuşmak için bile gelmek istemiyor zorlayamam dedim...bir kaç gün oyaladılar ama sonunda telefonlarımdan yılmış olacaklar ki beni çağırdılar ve işlemi iptal ettiler kitap paraları ve 4 aylık kurs ücreti kesildi gerisi bankaya dilekçe yazılarak iptal oldu..

umarım siz de de fazla sıkıntı vermeden iptal durumu olur...

hepinizin fikirlerini dinledim kızlar, bu gün 3te çıkıorm annem de 3te izin alıcak ve birlikte gidicez, bu zmana kdr annemn elnden hiç bişi kurtulmamıstr, insan gibi durumu anlatıcaz ama anlamazlarsa vay hallerine, annemn hepsinin hakkından gelicene emnm umarm bi tatsızlık olmadan çözümlenir diorm, zaten tüm senet bonolarım ve peşinat makbuzum dahil hepsini sakladm o konuda bi sorun çıkarıcaklarını sanmıorm, hakkımızda hayırlısı bakalmm

canım ben de dersanede çalışıyorum kayıt bölümünde. 1 ay içinde memnuniyetsizlikten kayıt sildirmek sizin yasal hakkınız bu durumda paranın %80 i size iade edilir. Ama sonra kayıt sildirmek için taşınma, ücreti ödiyemeyeceğini gösteren bi belge vs. isterler, dersaneler zaten kayıt yarışında olduklarından 1 kayıt 1 kayıttır onlar için sildirmemek için ellerinden geleni yaparlar.

Son düzenleme:
Kendi dersane kaydımı sildirmiştim. Kesinlikle size tavsiyem asla aracı kişilerle muhattap olmayın ( sekreter,asistan,memur vs) direk müdürle görüşün,durumunuzu uygun dille anlatın. Bu müdürün elinde olan bir durumdur. Ödeyemeyeceğinizi,zor durumda oldugunuzu,borclarınızın oldugunu söyleyin güzel bir dille. İmkanlarınız el verırse bı sonrakı seneye gonderecegınızı soyleyın silerler. :42:

kızlar dün daha biz annemle gitmeden evi aramıslar ve kaydımızı alabiliceğimizi söylemişler, gidip hemen senetlerimizi aldk hiç de sorun yaşamadk, biraz daha geç kalsaymısız bu dönemin dersleri başlamıs olduğundan çok zor olabilirmiş, çıkış belgesi fln vermediler senetlerin tamamını aldm herhangi bi ücret de talep etmediler bu da bu şekilde halledildi, konu belki bilgi almak isteyen arkadaşlara da yardımcı olur, herkese tşk ederm:69:

İyi günler,2 gün önce 2.000 tlye bir dershaneye kaydoldum,ilk taksidi (200 tl) ödedim.fakat memnun kalmadığımdan kaydımı sildirmek istiyorum.Bu mümkünmü,imzaladğımız sözleşmede " Eğitim başladıktan sonra ayrılmalarda yıllı ücretin %10'u ile öğrenim gördüğü günlere göre hesaplanan miktar ödenmek zorundadır" diyo. Verdiğim 200 tlnin yanmasını dahi göze aldım.Kaydımı silerlermi peki

İyi günler,2 gün önce 2.000 tlye bir dershaneye kaydoldum,ilk taksidi (200 tl) ödedim.fakat memnun kalmadığımdan kaydımı sildirmek istiyorum.Bu mümkünmü,imzaladğımız sözleşmede " Eğitim başladıktan sonra ayrılmalarda yıllı ücretin %10'u ile öğrenim gördüğü günlere göre hesaplanan miktar ödenmek zorundadır" diyo. Verdiğim 200 tlnin yanmasını dahi göze aldım.Kaydımı silerlermi peki

silmek zorundalar tabi, zorla gidecek haliniz yok, cezai şart varsa ödeyip kaydınızı sildirin, her taksit için bono imzaladıysanız onları da geri alın.

Bende kendi alanımda bir dersaneye kayıt yaptırdım toplam tutarın 3 te 2'sini ödedim ve hiç başlamadım sonra koşullar değişti kaydımı sildirip paramı almak istedim.

Önce ilgileniyoruz diyip çoook uzun beklettiler.
Sonra kaydımı silmemek için beni hatalı göstermeye çalıştılar ama benim elimde onlarla yaptığım e-posta yazışmaları vardı bu neden ile suçlayamadılar.

En son sözleşmede kayıt silme koşullarına uymadığımı söylediler.

Kaydı silmediler bende 1 yıl dondurdum.

Son düzenleme:
Bende kendi alanımda bir dersaneye kayıt yaptırdım toplam tutarın 3 te 2'sini ödedim ve hiç başlamadım sonra koşullar değişti kaydımı sildirip paramı almak istedim.

Önce ilgileniyoruz diyip çoook uzun beklettiler.
Sonra kaydımı silmemek için beni hatalı göstermeye çalıştılar ama benim elimde onlarla yaptığım e-posta yazışmaları vardı bu neden ile suçlayamadılar.

En son sözleşmede kayıt silme koşullarına uymadığımı söylediler.

Kaydı silmediler bende 1 yıl dondurdum.

hukuki yoldan hakkımı aramak uzun olur derseniz dondurabilirsiniz tabi...

kızlar 5 ay önce kardeşimi sınav dersanesinin avcılar şubesine kayıt ettirdm, fkt açıkcası çok memnun kalmadığımız için devam etmek istemiyor daha bir yılı var süresinn bitmesine, bu gün dersane kaydını sildirmek için gittim durumu anlattm görevli kadn bana bi dilekçe doldurttu işte neden ayrılmak istiyor vs doldurdm ve verdm gün içinde bana geri dönüceklerini sölediler tık yok, bende az önce aradm henüz yetkili kişiye ulaşamadığını vs söledi, bende haftaya istda olamıcam bu süreç daha hızlı olursa iyi olur dedm kesin bişi söyleyemiorz yarın iletmeye çalışıcam dedi yarn arıcaklar bakalm,
sonra içm rahat etmedi bi şikayet sitesinde hemde avcılar şubesinde dersane kaydının silinmediğine dair bi şikayet okudm, silme işlemi mümkün deil vs demişler öğrnci velisi sözleşmeyi görmek istemiş göstermek istememişler başta, efendm öğrenci kaydını silemeyiz her öğrenci için kaynak alıorz matbaayla anlaşmamıs var gibi seyler zırvalamıslar, sonra adam diretince de sözleşmeyi göstermişler toplam ücretin en az %80nin öderse kaydı silinebildiği yazıomus adam buna bile razı gelmiş ama yinede silmemişler,
sizce bende böle bişiyle karşılaşırmıym tekrar arayıp bunu sormak istemiorm ama bi fikir verin lütfen:/
bu arada bana imzatalılan sözleşmede öle bişi okumamıstm aradan da 5 ay geçt tam hatırlayamıorm

Ben de bir İngilizce kursundan kaydımı sildirdim. sıkıntı yapmadılar. ama cayma bedeli alıyorlar. %20 cayma bedeli

Back