- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.007
- 278
Çok güzel tavsiyeler vermişsiniz teşekkür ederim :)
Evet dikkat dağınıklığım var. Hemen aklım kayıyor masaya ya da sadece hayallere de olabilir. Zor odaklanıyorum bir ses olunca gidiyor o odağımda... Sanırım beynim çalışmamak için bahane arıyor, zor bil dil ve aşırı severek başlamamıştım. Yavaş yavaş kendimde gelişmeyi gördükçe ısınmaya başladım.
Hocaların beni uyarması sadece bir örnekti. O çalışkan dediklerime de aynı şeyler söyleniyor. Burada anlatmak istediğim çok az kişi olmamız, hocaların normal üniversite hocası gibi anlatıp çıkmamaları, gelişmelerimizi bile takip ederek bazen yanına çağırmaları, tebrik etmeleri, uyarmaları..
Ben eksikliklerimi biliyorum, ben okul zamanı dışarda gezerken onlar ders çalışıyordu hakediyorlar öyle olmayı.
Sınıfta en kötü değilim öyle bir izlenim verdim sanırım :) Hazırlıktaydı bu 0 olma mevzusu. Şimdi hocalarımız Arap ve anlaşıyoruz onlarla, sıralama olarak da 40 kişiden puanlara bakıldığında ben 15. filan oluyorum. Ama benim derdim kendimi onlarla kıyaslamaktan çok dediğim gibi kendim için geliştirmek.
Tavsiyelerinize dikkat edeceğim, teşekkürler tekrar :)
Sizinle ilgili olmaları güzel bir durum. Dediğiniz gibi çoğu anlatıp çıkıyor. Tanımıyorlar bile öğrencileri..
Bu dikkat sorunu ile ilgili yardım aldınız mı?
Evet anlatım şekliniz 15. değil de 40. kişisiniz gibi olmuş. :) Sınıf ortalamanız normal. Demek ki üstüne gidip daha iyi çalışsanız derece yapacaksınız. Bazı şeylerin kıymetini maalesef okul bitince anlıyoruz. Siz de öyle olmayın. Okul bitip de güzel bir işe girince kendi paranızla gezersiniz. Şu anda da gezmeyin demiyorum. Planlı çalışın. Son anda sınava çalışmakla her gün vakit ayırıp çalışmak çok farklı sonuçlar doğurur. Daha az stres olursunuz. Bazen hasta oluyoruz, sıkıntımız oluyor. Bunlar için de önceden hazırlık yapmış olacaksınız.
Başarılar diliyorum size. İstekli olursanız gerisi gelir eminim ki.