• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ders çalışamıyoruumm imdaat:((

carpeediem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2013
61
3
36
Konya
Kızlar,akşam beşe kadar çalışan yalnız yaşayan biriyim ve önümde ( eylülde) bir uzmanlık sınavı var.. Şart değil illaki olsun birşey değil ama bn bu sınavı kazanmk istiyorum emek verdm çünkü. Kaç bin türlü yol denediysem yok olmuyo ders çalışamıyorum. Motivasyon sıfır. Çevremde bu sınava yada herhangi bi sınava hazırlann kimse yok. İşten geliyrm yemkmiş bulşkmış derken vakti bitirp yatyrum. Çok sıkıldım karar verip verip yapamamaktan. Nasıl motive olacağım bi fikir verin ltfen ?
Bi de derse ne zaman otursam aklımda binbir türlü şey dolaşıyor beynimi boşaltamıyorum bi türlü. Geriye dönüp bi bakıyorum okuduğumdan zerre birşey anlamamışım. Onu napıcaz :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar,akşam beşe kadar çalışan yalnız yaşayan biriyim ve önümde ( eylülde) bir uzmanlık sınavı var.. Şart değil illaki olsun birşey değil ama bn bu sınavı kazanmk istiyorum emek verdm çünkü. Kaç bin türlü yol denediysem yok olmuyo ders çalışamıyorum. Motivasyon sıfır. Çevremde bu sınava yada herhangi bi sınava hazırlann kimse yok. İşten geliyrm yemkmiş bulşkmış derken vakti bitirp yatyrum. Çok sıkıldım karar verip verip yapamamaktan. Nasıl motive olacağım bi fikir verin ltfen ?
Bi de derse ne zaman otursam aklımda binbir türlü şey dolaşıyor beynimi boşaltamıyorum bi türlü. Geriye dönüp bi bakıyorum okuduğumdan zerre birşey anlamamışım. Onu napıcaz :)

Bence öncelikle illaki olsun bir şey değil düşüncenden vazgeçmesi canım :) öyle düşünürsen her halde calisamazsin. Valla kafanın rahat olmasi çok önemli ben de çalışırken bi sürü şey düşünüyorum bazen. Hiç verimli olamıyorum o zaman

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

çok zor malesefki ders çalışmak bende öyleyim 9 günüm kaldı finallere 8 dersim var her biri 14 ünite birine bile bakmadım işin kötüsü 1 haftadır derslerin başındayım dışarı bile çıkmıyorum ama çalışmıyorum da öyle notlara bakıyorum tembelilk mi nedir bunun adı ya :25:

Bence öncelikle illaki olsun bir şey değil düşüncenden vazgeçmesi canım :) öyle düşünürsen her halde calisamazsin. Valla kafanın rahat olmasi çok önemli ben de çalışırken bi sürü şey düşünüyorum bazen. Hiç verimli olamıyorum o zaman

Ya evet orası öyle ama, ders çalışmadan da hayat iyi böyle ;) ders çalışmak için ya aşırı o şeyi istemek lazım ya sürekli çalışan insanlarla bi arada olmak lazım ama öyle bi imkanım yok kendi kendime de yetemiyorm motive olamıyorum. Kafayı dağıtmak için bi ara klasik müzik eşliğinde çalışıyordm şimdi ondan da sıkıldım, uyumayayım diye kupayla Türk kahvesi içiyorum bazen :) ama yine on beş gündür çalışnıyorum işte. Off. İradesizim galiba..

Bulundugunu sehirde kutuphane var mi?
Universite kutuphanesi filan

uzmanlık alanınızda çıkıcak olan dersler eğer ilgi duyduğunuz şeyler ise severek okuyun ders çalışmak gibi düşünmeyin. mesela ben bir iktisat öğrencisiyim sınavlarıma hazırlanırken çok büyük bir ilgiyle okuyorum ders çalışmama bile gerek kalmıyor. 2. sınıfta keşfettim iktisata olan merakımı ve bu bana okadar kolaylık sağlıyorki anlatamam. artık çalışmıyorum hevesle okuyup öğreniyorm çokda başarılıyım

çok zor malesefki ders çalışmak bende öyleyim 9 günüm kaldı finallere 8 dersim var her biri 14 ünite birine bile bakmadım işin kötüsü 1 haftadır derslerin başındayım dışarı bile çıkmıyorum ama çalışmıyorum da öyle notlara bakıyorum tembelilk mi nedir bunun adı ya :25:

Öğrenciyken daha kolaydı çalışmk. İşe başlayıp bi yandan da ders hiç çekilmiyor valla. Hele bi de bn çalışkan bi öğrwnciydim. Şimdi üni de hç çalışmayanlar bu sınavı kazandı bn bakıyorm öyle

Malesef. İlçede kalıyorum. Halbuki kütüphaneleri çook severim ama burdaki beşte kapanıyor.

Hm tüh ya.. İnsan kutuphanede gercekten motive oluyor ben hep Ankara milli kutuphaneye giderim..
bir dersanenin etüt odasına filan gitseniz ya :9: motive olmak icin :9:

uzmanlık alanınızda çıkıcak olan dersler eğer ilgi duyduğunuz şeyler ise severek okuyun ders çalışmak gibi düşünmeyin. mesela ben bir iktisat öğrencisiyim sınavlarıma hazırlanırken çok büyük bir ilgiyle okuyorum ders çalışmama bile gerek kalmıyor. 2. sınıfta keşfettim iktisata olan merakımı ve bu bana okadar kolaylık sağlıyorki anlatamam. artık çalışmıyorum hevesle okuyup öğreniyorm çokda başarılıyım

Bnm alanım biyoloji üzerine. Aslında seviyorun ama düşünün ki 15 kitap var hepsi biyolojinin en ince ayrıntısı. Sürekli okuyup akılda tutmam en azından şıklarda görünce aşina olacak kadar tekrar etmem lazım. Bu çok zorluyor

Bnm alanım biyoloji üzerine. Aslında seviyorun ama düşünün ki 15 kitap var hepsi biyolojinin en ince ayrıntısı. Sürekli okuyup akılda tutmam en azından şıklarda görünce aşina olacak kadar tekrar etmem lazım. Bu çok zorluyor

biyolojimi offff cok severdım yaaa senın yerınde olmayı cok ısterdım:31::31:

Hm tüh ya.. İnsan kutuphanede gercekten motive oluyor ben hep Ankara milli kutuphaneye giderim..

Onu düşünmemiştim bi araştırayım teşekkürler :) aslında çalıştığım yerde iş çıkışı kalıp en azından bi kaç saat çalışayım diye düşündüm ama orada da zaten sekiz saat kalıyorum bi de çıkışta kalsam depresyona girebilirim belki:)

Onu düşünmemiştim bi araştırayım teşekkürler :) aslında çalıştığım yerde iş çıkışı kalıp en azından bi kaç saat çalışayım diye düşündüm ama orada da zaten sekiz saat kalıyorum bi de çıkışta kalsam depresyona girebilirim belki:)

Hm bu da iyi fikir aslinda calistiginiz yerde masa/oda degistirme imkaniniz yok mu?
8 saatten sonrası icin

biyolojimi offff cok severdım yaaa senın yerınde olmayı cok ısterdım:31::31:

Cidden mi :) ya bnde seviyrum ama işin ucunda sınav olunca, iş yerinden kafam dolu gelince hiiç gitmiyor yaa. Kaç yıldır toplama çkarma dışnda işlem yok hayatımda. Sanırım artk ezber yapmaktan bütün beyin kıvrımlarım bilgiyle doldu artk almıyor:)

Hm bu da iyi fikir aslinda calistiginiz yerde masa/oda degistirme imkaniniz yok mu?
8 saatten sonrası icin

Var ama hastane ortamı işte her yer birbirine benziyor..yarın gidince bi alıcı gözle tekrar bakayım her yere uygun bi yer varmı. Ya bi de sorun şu ki, vaktim olsa bile ders çalışırken mütamadiyen farklı şeyler düşünüyorum. O gün kimle ne konuştuysam artk beynimde tekrar dönüyor herşey saçma bi şekilde. Bundan kurtulmanın bir yolu olsa keşke..

Var ama hastane ortamı işte her yer birbirine benziyor..yarın gidince bi alıcı gözle tekrar bakayım her yere uygun bi yer varmı. Ya bi de sorun şu ki, vaktim olsa bile ders çalışırken mütamadiyen farklı şeyler düşünüyorum. O gün kimle ne konuştuysam artk beynimde tekrar dönüyor herşey saçma bi şekilde. Bundan kurtulmanın bir yolu olsa keşke..

Bundan kurtulmanin yolu bence kutuphane gibi bi ortamda calismak
Cunku gozunuz calisan insanlar gorunce beyniniz de o yonde odaklanir
O nedenle dersane fikrini bir dusunun derim

Bundan kurtulmanin yolu bence kutuphane gibi bi ortamda calismak
Cunku gozunuz calisan insanlar gorunce beyniniz de o yonde odaklanir
O nedenle dersane fikrini bir dusunun derim

Teşekkür ederim çok haklısınız.. Çalışamayışım zaten hiç çalışan birileri olmaması çevremde yüksek ihtimal.bi yerden başlamam lazım artk. Çok sıkıldım çünkü bir türlü harekete geçememkten

Orda da çok sıra olduğunu söylüyorlar canım doğru mu ? Aslında ben de gitsem iyi olacak

Orda da çok sıra olduğunu söylüyorlar canım doğru mu ? Aslında ben de gitsem iyi olacak

Evet cok sıra oluyor 1-2 saat sıra beklediğim oldu, ama gece 12 ye kadar acık oldugu icin degiyor acıkcası
Sabah ilk acılıs saatinde giderseniz az sıra beklersiniz
Ama öglen giderseniz 2 saat beklersiniz
Aksam 8den sonra da sıra az oluyor

Müjgan salonunu tavsiye ederim en büyük salon oldugu ocin en ferah ve yuksek tavanlı oldugu icin en sessiz yer :)

bende işten dönüyorum.....
arkadaşlar yemeğe gidelim diyor....
yok olmaz eve gidip kpss çalışcam diyorum.......
eve gelince evi toparla evdekilerle biraz sohbet derken uyuyup kalıyorum.....
gece sabahlara kadar çalışanlarn motivasyonuna hayranım......

Back
X