Dermoit kist

sunnyshi

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2024
115
18
13
28
Meraba arkadaşlar, sağ yumurtalığımda 6 cm dermoit kist tespit edilmiş. Laparoskopi önerildi ancak çok korkuyorum. Çocuk düşünüyorduk bu çıktı allak bullak oldu hayatım. Ne yapacağımı nereye gideceğimi hiç birşey bilmiyorum. Çok kötüyüm. Bu süreçten geçen arkadaşlar ameliyat sonrası ne zaman gebe kaldınız? Ya da doktor ne zaman gebelik için izin verdi? Ameliyat sonrası gebe kalmakta sorun yaşadınız mı?

İlk öğrendiğim günler aynı bu sorular aklımda milyon kez gitti geldi ne kadar stresli zamanlardi Allah'ım
Merhaba canım ben varım bu konuda.
22 yaşında daha yeni 4 aylık evliyken bi sabah çok çok çok kötü bir ağrıyla uyandım Allah'ım sanki karnımda kör bir bıçak var dışarı çıkmak istiyor da delip çıkamıyor gibi. Kalktım özel hastaneye gittim acil bir şekilde hayatımda ilk kez ultrasona girdim bana birşeyin yok Ufak bir kan pıhtısı seni zorlamış dedi iğne yapıp yolladı bir kaç gün sonra devlette kadın doğuma göründüm bakar bakmaz 7 cm dermoid kisttn var ameliyat olmann lazm dedi. Ayy dünyam başıma yıkıldı resmen ilaç verin falan dedim yok bunun tek çaresi ameliyat dedi bide demez mi içinde kıl tüy kemik tırnak var daha şok oldum ben temizliğime dikkat ederim ne alaka dedim onunla alakası yok anne karnında oluşan birşey dediler neyse geldim küçük şehirdeyim 2 3 doktor bulabildim hepsine gittim aynı şeyi söylediler sonra İstanbul'a gittim orda da 10 doktora falan göründüm özel yarı özel klinik devlet hepsine gittim ve aynı şeyi dediler tek çare ameliyat. 1 ay sonra İstanbul ok meydani EA da ameliyat oldum açık ameliyat oldum ben öylesi daha iyiymiş dediler. Ameliyattan çıkınca bir yumurtalığimn alındığını tek yumurta ile kolaylıkla hamile kalacağımı iyileşir iyileşmez çocuk yapmamı söylediler. 1 hafta da toparladm evime geldim. 1.5 ay korundum sonra akışına bıraktım çocuğum olsun diye. 4. Yilmda doğal olarak kendim hamile kaldım kızım 2 yaşına girecek 7 ay önce de bi kimyasal gebelik yaşadım.

Uzun yazdım atladığım yerler olabilir. Sormak istediğin birşey varsa sorabilirsin

Yani kesin olarak yumurtalık alınıyor mu? Ayrıca gebelik için çok uzun bir süre 4 yıl

Ben hemen gebelik düşündüğüm için çok moralim bozuldu çok üzülüyorum

Yani kesin olarak yumurtalık alınıyor mu? Ayrıca gebelik için çok uzun bir süre 4 yıl
Hayır kesin olarak alınmıyor. Benim kist yumurtalığı kaplamıştı o sebeble alındı. İnanın ki daha kısa zamanda da olurdu ama çok fazla stresim vardı ve benim eşim de de varikosel vardı 4 yılı benden kaynaklı bekledik diyemem.
En beklemedigim ay da hamile kaldım öncesinde aşılama ilaçla tedaviler de gördüm ama diyorum ya kafamın en rahat olduğu en bebek beklemedigm ay hamile kaldım stres çok etkiliyor.

Anlıyorum bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim, çok korkuyorum inanın. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Daha düne kadar birşey yoktu biranda nasıl oluştı anlamadım hiç

Anlıyorum bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim, çok korkuyorum inanın. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Daha düne kadar birşey yoktu biranda nasıl oluştı anlamadım hiç

31 yaşındayım yaklaşık 6 aydır evliyim pkos hastasıyım
Karmakarışık olmanız çok doğal. Şuan yapacağınız iyi bir doktor bulmak.
Tedaviyle hamile kalıp hem bebeği hem kisti de berabar aldırabilirsiniz bana böyle bir seçenek sundular ben kabul etmedim. Siz iyi bir doktor bulun size doğru yolu gösterir

Çok teşekkür ederim, evet ben de beklemeden aldırmak istiyorum

İstanbulda hangi doktor ve hastane? Şuan değilim orada ama geçebilirim sorun değil
Şuan ki adı Cemil Taşçıoğlu eğitim araştırma hastanesi. Aram yeramyana muane olmuştum sonra hemen ameliyat oldum zaten.

Benim ilk gebeliğimde sezaryen sırasında doktorum 7cm lik dermoid kistimi aldı . Yumurtalığımın 3 te ikisini de aldı . Sonrasında normal bir şekilde 2 kez daha hamilelik yaşadım.

Benim ilk gebeliğimde sezaryen sırasında doktorum 7cm lik dermoid kistimi aldı . Yumurtalığımın 3 te ikisini de aldı . Sonrasında normal bir şekilde 2 kez daha hamilelik yaşadım.
Tekrar etti mi peki kistiniz ?
Bana diğer yumurtalıkta tekrar etme riski var dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…