• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dermoid kist kaç cm'den sonra ameliyat olunmalıdır?

pachuca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2011
27
15
38
İzmir
selam arkadaşlar aranızda yeniyim.Dün kadın doğum uzmanına gidip ultrason çektirdim,ultason sonucunda doktorum bana sağ tarafımda dermoid kist olduğunu ve ameliyat olmamı söyledi.
kist in boyutu yaklaşık 6cm'e 4cm boyutlarındaymış.ameliyattan biraz korkuyorum daha önce dermoid kist ten ameliyat olan birisi varsa bana yardım edebilirmi?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

selam arkadaşlar aranızda yeniyim.Dün kadın doğum uzmanına gidip ultrason çektirdim,ultason sonucunda doktorum bana sağ tarafımda dermoid kist olduğunu ve ameliyat olmamı söyledi.
kist in boyutu yaklaşık 6cm'e 4cm boyutlarındaymış.ameliyattan biraz korkuyorum daha önce dermoid kist ten ameliyat olan birisi varsa bana yardım edebilirmi?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

öncelikle çok geçmiş olsun canım. benimde senin boyutlarında dermoid kistim vardı. 25 gün önce laparoskopi ile ameliyat oldum aldırdım.
canım dermoid kistte boyut önemli değil yapısı itibariyle kanamaya neden olabileceğinden cerahi müdahaleyle alınması gerekiyor. erteleme bence.. tekrara geçmiş olsun.

Back