slm beyaz dermoid kisti gebeliğe engel değildir sadece gebelikte bebekle birlikte büyüyebilir erken doğuma sebep olabilir kist büyükse alınması gereklidir çünkü ağrıya sebep olur ve patlayabilir içinde diş saç vs şeyler vardır yaklaşık 2 yıl önce 5.5 cm lik dermoid kistimi laparoskobiyle aldırdım ameliyatımı yücel karaman yaptı, seninki eğer küçükse herhangi bir sakıncası yok canımm
Canım internet üzerinden bende bicok araştırma yaptım kistlerle ilgili .. Bu şekilde bi bilgi hiç okumadım .. Akıntı nedenleri bildiğim kadarıyla daha farklı ... Yinede yanlış yönlendirmek istemem ...
:)))) hayır canım doğuştan oluyo fazladan bir diş hücresi veya saç hücresi gibi düşün bunu vücudun herhangi bir yerindede olabiliyormuş zaten bu kist seninki 2 cm bile değil ufak olduğu için zararlı değildir
ama benim kist 39 yaşımda ortaya çıktı öncesinde yoktuki
valla ben preseed kullanmıştım ne olduysa ondan sonra oldu ben artık öyle diyorum preseed var benim kistimin içinde:)))canımm daha sonra büyüyebiliyo işte zaten internette bu kist hakkında detaylı bilgiye ulaşmak mümkün sevgilerr..
25 gün önce dermoid kist ameliyatı oldum. bende doğuştan varmış ama 28 yaşıma kadar gittiğim hiçbir doktor anlamadı. akıntı için gittiğim doktora sol kasığımda küçük bi ağrı hissettiğimi söyledim (öylesine söyledim, rahatsız edecek bi ağrı değildi çünkü) bi bakalım dedi ve ultrasonda sol yumurtalığımı göremediğini, onun yerine 7-8 cm lik bi kitle gördüğünü söyledi. hemen renkli doppler çektirmeye yolladı beni. doppleri çeken kişi yumurtalığımı göremedi ve doktorumun bana kesinlikle ameliyat olmam gerektiğini söyleyeceğini söyledi. gerçekten de öyle dedi doktorum. ardından ilaçlı tomografi çekildi ve anestezi tahlillerinden sonra artık ameliyata hazırdım. bu süreçte çok doktor araştırdım. hem devlet hastanelerinde hem de özelde bir çok doktorla görüştüm, muayene oldum. hepsi farklı bir şey söyledi. kimi kapalı ameliyat yapılabilir dedi, kimi açık olması daha uygun dedi. kimi tekrarlama riski yüksek dedi, kimi çocuk yapman problemli olur dedi. ama hepsi sol yumurtalığımın ciddi zarar gördüğünü ve alınmak zorunda olduğunu söylemişti. sonunda prof dr. fatih durmuşoğlu'nun yönlendirmesiyle, prof. dr. sedat kadanalı'ya ameliyat oldum. kesinlikle çok güven veren bir doktor olduğunu söyleyebilirim. her şeyi konuşabileceğiniz, çok ilgili biri. öncelikle kapalı ameliyat yapmayı düşünüyordu fakat, ameliyat öncesi muayene ederken sol yumurtalığıma ait olduğundan şüphelendiği küçük bir doku gördü. yumurtalığımı kurtarma ihtimali olduğunu söyleyip açık ameliyata karar verdi.
çok şükür ameliyatım çok iyi geçti ve sol yumurtalığım sağlam bir şekilde kurtuldu :)
ameliyat sonrası süreçle ilgili olarak söyleyebileceklerim;
- ameliyatın ardından 2 hafta kadar lohusa donlarını tercih edin :) ben hala geceleri o donlarla yatıyorum, rahat oluyor.
- çalışıyorsanız 2 hafta izin almanız şart.
- ilk 1 hafta iyileşme çok hızlı oluyor fakat sonra giderek yavaşlıyor.
- 2 hafta boyunca gülmek, öksürmek, hapşırmak ve dik durmak bir çin işkencesi çeşidi olarak tanımlanabilir.
- bu 2 hafta içerisinde anestezinin de etkisiyle çok çabuk yoruluyor olacaksınız. bu sebeple, dışarı çıksanız bile evden fazla uzaklaşmamanızı ya da istediğinizde 1-2 saat yatıp dinlenebileceğiniz bir yerlerde olmanızı tavsiye ederim.
- karın içinde ve dikiş bölgesindeki ağrı ve sancılar, çok şiddetli olmamakla birlikte, 20 gün kadar sürüyor.
- 25. günümde hala kot pantolon giyemiyorum. giyiyorum ama yürürken canımı acıtıyortayt, eşofman giymenizi tavsiye ederim.
- estetik dikişlerim dışardan bakıldığında yapıştırma gibi duruyor, üzerinde oluşan kahverengimsi leke hala geçmedi.
son olarak; ameliyattan sonra süper bir ağrı kesici yapıyorlar fakat ertesi sabah hastaneden çıkmaya hazırlanırken ağrılarınız coşmuş oluyor. ısrar edin, hafif de olsa bir iğne daha yapsınlar. çünkü sizi yolcularken elinize reçete ile birlikte bir adet parol ya da minoset tutuşturuyorlar, küfür gibi geliyor.
ama 2. günün akşamında aslında yeterli olduklarını farkediyorsunuz. minoset'i ağrınız oldukça günde 3 adete kadar alabiliyorsunuz (ama yine de doktorunuza danışın)
sevgiler..
colourful merhaba, ameliyat sonrası durumun nasıl? Süleyman Hoca'yı tavsiye eder misin? Fiyat konusunda bilgi verebilir misin?merhaba
ben de dermoid kist ameliyatı geçirdim, bir ay oluyor. ameliyatım güzel geçti ama bazı sıkıntılarım var. sizde de aynı şikayetler oldu mu merak ediyorum. dikişlerimden 3 parmak kadar yukarısı dokunduğumda çürük gibi acıyor, sabahları uyandığımda karnım normal ama gün içerisinde şişiyor, özellikle yürüdüğümde ve akşamları hamileymişim gibi kocaman bir karnım oluyor. bir de eskisinden daha az idrar yapıyorum. doktorum bunların karnımı korumak için kaslarımı kullanmamdan kaynaklandığını söylüyor. ama ben bu ameliyatı olduğunuz için tecrübenizden faydalanmak istedim, inşallah okur da cevap yazabilirsiniz.
colourful merhaba, ameliyat sonrası durumun nasıl? Süleyman Hoca'yı tavsiye eder misin? Fiyat konusunda bilgi verebilir misin?
dermoıd kist ameliyatı sonrası hamile kaldınızmı ne kadar sure ıcerısınde ve belirtileriniz nelerdirbende de dermoit kist var. laproskopinin yan etkileri olduğu için açık ameliyat önerdiler..çünkü dermoit kistin dağılmadan bütün olarak alınması gerekirmiş malesef daha ameliyat olmadım.dermoit kist ameliyatı olan kişilerle konuşmak için konu açmıştım. sadece bir kişi ile konuştuk
ameliyat sonrası hamile kaldınızmı kaldıysanız anlatırmısınız ne kadar sura ve belirtileriMerhaba Arkadaşlar ,
Ayın 16 sında dermoid kisti ameliyat olucam ... Fakat halen acık ameliyat mı olsam laparoskopi mi karar veremedim ... Kistim 9 cm miş ... ilk gıttıgım Dr sag yumurtalıgını alıcam dedi cok agladım ve uzuldum ... 2. gittigim Dr amelıyatın gıdısı bunu gosterir mecbur olmadıkca alınmaz dedi .. Bi arkadasımın tavsıyesı uzerıne baska bi Dr ye gittim Prof kendisi. yumurtalıgıma dokunmıyacagını sadece kisti alabılıcegını soyledı .. Ameliyat seklı ıcınde laparoskopi ilede yaparım benim icin sorun deıl ama acık amelıyat onerırım dedi .. Ben cok kararsızım ve ameliyatıma az kaldı ...
Acık ameliyat olan arkadaslarım cok iz kaldımı ? Ameliyat yeri bellimi ? Ameliyat sonrası cok agrı oldu mu ?
ameliyattan kac gun sonra hamile kaldınız belirtileriniz nelerdi25 gün önce dermoid kist ameliyatı oldum. bende doğuştan varmış ama 28 yaşıma kadar gittiğim hiçbir doktor anlamadı. akıntı için gittiğim doktora sol kasığımda küçük bi ağrı hissettiğimi söyledim (öylesine söyledim, rahatsız edecek bi ağrı değildi çünkü) bi bakalım dedi ve ultrasonda sol yumurtalığımı göremediğini, onun yerine 7-8 cm lik bi kitle gördüğünü söyledi. hemen renkli doppler çektirmeye yolladı beni. doppleri çeken kişi yumurtalığımı göremedi ve doktorumun bana kesinlikle ameliyat olmam gerektiğini söyleyeceğini söyledi. gerçekten de öyle dedi doktorum. ardından ilaçlı tomografi çekildi ve anestezi tahlillerinden sonra artık ameliyata hazırdım. bu süreçte çok doktor araştırdım. hem devlet hastanelerinde hem de özelde bir çok doktorla görüştüm, muayene oldum. hepsi farklı bir şey söyledi. kimi kapalı ameliyat yapılabilir dedi, kimi açık olması daha uygun dedi. kimi tekrarlama riski yüksek dedi, kimi çocuk yapman problemli olur dedi. ama hepsi sol yumurtalığımın ciddi zarar gördüğünü ve alınmak zorunda olduğunu söylemişti. sonunda prof dr. fatih durmuşoğlu'nun yönlendirmesiyle, prof. dr. sedat kadanalı'ya ameliyat oldum. kesinlikle çok güven veren bir doktor olduğunu söyleyebilirim. her şeyi konuşabileceğiniz, çok ilgili biri. öncelikle kapalı ameliyat yapmayı düşünüyordu fakat, ameliyat öncesi muayene ederken sol yumurtalığıma ait olduğundan şüphelendiği küçük bir doku gördü. yumurtalığımı kurtarma ihtimali olduğunu söyleyip açık ameliyata karar verdi.
çok şükür ameliyatım çok iyi geçti ve sol yumurtalığım sağlam bir şekilde kurtuldu :)
ameliyat sonrası süreçle ilgili olarak söyleyebileceklerim;
- ameliyatın ardından 2 hafta kadar lohusa donlarını tercih edin :) ben hala geceleri o donlarla yatıyorum, rahat oluyor.
- çalışıyorsanız 2 hafta izin almanız şart.
- ilk 1 hafta iyileşme çok hızlı oluyor fakat sonra giderek yavaşlıyor.
- 2 hafta boyunca gülmek, öksürmek, hapşırmak ve dik durmak bir çin işkencesi çeşidi olarak tanımlanabilir.
- bu 2 hafta içerisinde anestezinin de etkisiyle çok çabuk yoruluyor olacaksınız. bu sebeple, dışarı çıksanız bile evden fazla uzaklaşmamanızı ya da istediğinizde 1-2 saat yatıp dinlenebileceğiniz bir yerlerde olmanızı tavsiye ederim.
- karın içinde ve dikiş bölgesindeki ağrı ve sancılar, çok şiddetli olmamakla birlikte, 20 gün kadar sürüyor.
- 25. günümde hala kot pantolon giyemiyorum. giyiyorum ama yürürken canımı acıtıyortayt, eşofman giymenizi tavsiye ederim.
- estetik dikişlerim dışardan bakıldığında yapıştırma gibi duruyor, üzerinde oluşan kahverengimsi leke hala geçmedi.
son olarak; ameliyattan sonra süper bir ağrı kesici yapıyorlar fakat ertesi sabah hastaneden çıkmaya hazırlanırken ağrılarınız coşmuş oluyor. ısrar edin, hafif de olsa bir iğne daha yapsınlar. çünkü sizi yolcularken elinize reçete ile birlikte bir adet parol ya da minoset tutuşturuyorlar, küfür gibi geliyor.
ama 2. günün akşamında aslında yeterli olduklarını farkediyorsunuz. minoset'i ağrınız oldukça günde 3 adete kadar alabiliyorsunuz (ama yine de doktorunuza danışın)
sevgiler..
dermoıd kist ameliyatı sonrası hamile kaldınızmı ne kadar sure ıcerısınde ve belirtileriniz nelerdirben de 25 gün önce dermoid kist ameliyatı oldum, 9cm çapındaydı. doktorum açık ameliyat tavsiye etti, kist büyük olduğu için kapalı ameliyat çok uzun sürebilir dedi. ameliyat bir buçuk saat sürdü. uyandıktan sonra Allaha çok şükür dayanılmayak ağrılar çekmedim. ben doktora muayene olmaktan bile çok korkan biri olarak bu ameliyatı olacaklara korkulacak bişi yok diyorum. herkesin aynı mı olur bilemiyorum. ameliyat sonrası süreçte de çok fazla zorlanmadım, hareketlerim, oturup kalkmalarım giderek hızlandı.yalnız 5dk ve daha fazla yürüdüğümde karnım şişiyo, bi de çok fazla gaz çıkaramıyorum sanırım ameliyat sonrası bazı kişilerde bu tür sorunlar olabiliyormuş. bir hafta sonra kontrole gitçem, umarım herşey yolundadır. Allah tüm hastalara acil şifalar versin. doktorum prof. dr. Süleyman Engin Akhan
dermoıd kist ameliyatı sonrası hamile kaldınızmı ne kadar sure ıcerısınde ve belirtileriniz nelerdirmerhaba biraz geç oldu ama msjınızı yeni gördüm. ben geçen yıl ameliyat oldum. yukarıda yazdıklarım ilk 6-7 ay devm eden şikayetler, sonra geçti Allaha şükür. şimdi bir sorun yok. Süleyman hocayı tabi ki tavsiye ederim, hem tecrübeli hem çok bilgili hem de kibar ve nazik bir doktor, hasta psikolojisinden anlıyor. fiyat ameliyatı yaptığı hastaneye ve ameliyata göre değişiyor bnimki 3.500 tl idi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?