• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dermoid kist deneyim ve bilgisi olan var mı?

sewal84

rüyalar gerçek olsa......
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
706
1
318
Ankara
arkadaşlar bir hafta önce kadın doğum doktoruna gittim ultrasonla baktı önce kist dedi sonra kitle sonra çikolata kisti bende üniversite hastanesine gittim ordada dermoid kist olduğunu ve lakoroskopi gerektiğini söyledi doktor kafam çok karıştı ayrıca dermoid kist kötü huylu tümörler içerebilirmiş bilgi ve deneyimi olan varsa lütfen yardım edin.....

bende de dermoit kist var. laproskopinin yan etkileri olduğu için açık ameliyat önerdiler..çünkü dermoit kistin dağılmadan bütün olarak alınması gerekirmiş malesef daha ameliyat olmadım.dermoit kist ameliyatı olan kişilerle konuşmak için konu açmıştım. sadece bir kişi ile konuştuk

pek bi bilgisi olan yok galiba. ama bir an önce operasyonunu yaptır istersen gittiğim doktor bana hemen aldırmamı önerdi .senin doktorun ne dedi?boyutu büyükmüymüş kısırlık yapar mı lütfen yardım edermisin?

benim kistim bayağıdır var.2.çocuk nedeniyle bana bir yıl süre vermişti ameliyat için.fakat 3-4 yıl oldu.kardeşimin doktoru hemen alınması taraftarı.yalnız kesinlikle sezaryan gb açık ameliyat en iyisi nasıl patlaması tehlikeliyse dağılarak alınması da riskli iyi bir doktor bul.kistinin yeri neresi ?benimki yumurta kanalını ters çevirip yumartalıkla rahim arasını kaplamış.ayrıca o zamanlarda kan tahlileri smar vb tahlil yapıldı kanser yapısı araştırıldı temiz çıkmıştıevli olmadığın için kan tahlillerini yaptır.renkli emar a gir tek yumurtalıkla bile hamile kalan kişiler var sen şimdi kararını ver benim gb ameliyatan korkma ayrıca ameliyat olursan yine yaz

OLUMSUZ ŞEYLER DÜŞÜNÜP KENDİNİ ÜZME tek yumurtalıkla bile .........................
büyük harfle yazdığım cümle yi eksik yazmışım düzeltmek istedim.

yazını şimdi gördüm. interneten araştırdığım ve doktorların söylediği dermoid kistler genelde kötü olmaz.fakat dağılırsa o zaman kötü.onun için hemen ameliyat gerekiyor.ayrıca bu kistler doğuştan da olabiliyor.iyi düşün iyi olsun.

Dermoid kist
20 yaşından küçük bayanlarda en sık görülen iyi huylu tümörlerdir. %10 vakada iki taraflı olabilir.Dermoid kistler; embriyonel dönemde meydana gelen olaylardan kaynaklanır. Yumurtalıktaki kitlenin içinde saç, deri, diş, kıkırdak parçaları, kemik, tiroid ve sinir hücreleri gibi her türlü doku görülebilir.
İçerisinde yoğun olarak tiroid dokusu içermesi durumunda kişide tiroid hormonlarının aşırı salgılanması söz konusu olur. Buna "struma ovarii" adı verilir ve bu durumda kişilerde çarpıntı, sinirlilik, ateş basması gibi "hipertiroidi bulguları" ortaya çıkar.

Dermoid kistin kansere dönme olasılığı son derece düşüktür. Olguların ancak %1-2'sinde uzun dönemde kanserleşme görülebilir.

Belirti varlığında en sık karşılaşılan yakınma karın ağrısıdır. Bunun yanısıra karında şişkinlik ve anormal uterin kanama görülebilir. Daha nadir karşılaşılan yakınmalar ise idrar ya da dışkılama problemleri ile sırt ağrısıdır. Struma ovarii varlığında hipertiroidi ile ilgili yakınmalar görülür.

Dermoid kistler bazen kısırlık ve akut batın gibi şikayetlere yol açabilir. Ayrıca yumurtalık kistleri içinde en sık olarak torsiyon ve enfeksiyon komplikasyonları yapabilen türdür. Enfeksiyon durumlarında en sık olarak görülen şikayetler ateş, ağrı ve huzursuzluktur.

Basit bir direkt grafi ve ultrasonla tanısı konabilen dermoid kistlerin tedavisi cerrahi olarak çıkarılmalarıdır. Ancak dermoid kistler %4 oranında tekrarlayabilir.

Bu kistler genelde üreme çağındaki kadınlarda görüldüğünden operasyon sırasında yumurtalık dokusunun korunmasına özen gösterilmeli, yalnızca kist çıkartılmalı ve yumurtalık alınmamalıdır.

Operasyon sırasında kist rüptüre olursa karın boşluğu dikkatlice temizlenmeli, karın içinde kist içeriğine ait materyal kalmamasına büyük özen gösterilmelidir. Aksi taktirde "kimyasal peritonit" denen karın iç zarında enfeksiyon şikayeti ortaya çıkabilir.

Bu açılardan dermoid kist operasyonları özel deneyim ve dikkat gerektiren operasyonlardır

ben de 2sene önce dermoid kitimi laparoskopi ile aldırdım. kötü huylu değiller merak etmeyin

Merhaba Arkadaşlar ,

Ayın 16 sında dermoid kisti ameliyat olucam ... Fakat halen acık ameliyat mı olsam laparoskopi mi karar veremedim ... Kistim 9 cm miş ... ilk gıttıgım Dr sag yumurtalıgını alıcam dedi cok agladım ve uzuldum ... 2. gittigim Dr amelıyatın gıdısı bunu gosterir mecbur olmadıkca alınmaz dedi .. Bi arkadasımın tavsıyesı uzerıne baska bi Dr ye gittim Prof kendisi. yumurtalıgıma dokunmıyacagını sadece kisti alabılıcegını soyledı .. Ameliyat seklı ıcınde laparoskopi ilede yaparım benim icin sorun deıl ama acık amelıyat onerırım dedi .. Ben cok kararsızım ve ameliyatıma az kaldı ...

Acık ameliyat olan arkadaslarım cok iz kaldımı ? Ameliyat yeri bellimi ? Ameliyat sonrası cok agrı oldu mu ?

bende bugün doktora gittim, aşırı sancılı bi regl geçirdim kuşkulandığım için ultrasona girdim büyük bi kist varmış primolut verdi. kistin çeşidini falan söylemedi bidaha gel reglin bitince dedi. yalnız bende akıntı problemide vardı onu sordum kistten dolayı dedi ama nette baktım kistin böyle bir belirtisi yokmuş sizdede var mı acaba merak ettim?

bende bugün doktora gittim, aşırı sancılı bi regl geçirdim kuşkulandığım için ultrasona girdim büyük bi kist varmış primolut verdi. kistin çeşidini falan söylemedi bidaha gel reglin bitince dedi. yalnız bende akıntı problemide vardı onu sordum kistten dolayı dedi ama nette baktım kistin böyle bir belirtisi yokmuş sizdede var mı acaba merak ettim?

Canım internet üzerinden bende bicok araştırma yaptım kistlerle ilgili .. Bu şekilde bi bilgi hiç okumadım .. Akıntı nedenleri bildiğim kadarıyla daha farklı ... Yinede yanlış yönlendirmek istemem ...

Kızlar bende de birkaç yıldır yumurtalık kisti vardı, 4 tane doktora gittim hepsi doğum kontrol hapıyla beni aylarca oyaladılar en sonunda kist iyice büyüyüp şekil değiştirince bir doktor kistin şekilinden şüphelenerek bu kitle beni korkutuyor dedi. onun üzerine kanser tesleri ve mr çektirdim kanser teslerinden birinde kanser belirteci olan ca 19.9 değerim anormal yüksek çıktı.benim de moralim çok bozuldu bir de donanımlı bir özel hastane doktoru ben bu ameliyatın sorumluluğunu alamam tıp fakültesine git dedikten sonra çok üzüldüm ağladım. internetten çok araştırma yaptım yabancı sitelere de tıbbi makaleleri de okudum anlayabildiğim kadar ve ca 19.92un kanserin yanında dermoid kistte de yükselebileceğini anlatan makale buldum ve bu makaleyi yazan doktorlardan bir doçente özel muayenehanesine gittim ultrasonu görür görmez dermoid kist dedi. hemen laparoskopiyle alırız dedi. yaklaşık 8cm.di ve de yumurtalığından kazıyıp alacağım için bir miktar zarar verebiliriz dedi. gerçekten çok korkuyordum. doç. dr devletet çalışıyordu ben o hastanede ameliyat olmak istedim fakat sıranın geç geleceği ve kendisinin girme olasılığının düşük olduğunu söyledi (muhtemelen para almak için) ama gözümde yoktu hiç okuduğum yazılarda dermoid kistin patlama olasılığı olduğu ve zehirleme yaptığı belirtildiğinden bir an önce olmak istedim ve özel hastanede bahsettiğim doç dr ameliyatımı yaklaşık 1,5 saatte bitirdi. göbeğimden, yumurtalıkalrımın 2 yanından küçük delikler açıldı. küçük bir kavun kadar çıkmış kistim. ameliyat gayet başarılı geçmiş, yumurtalığıma zarar gelmemiş.içinden kıl, yağ, kıkırdak ve hatta tiroid dokusu çıkmış. 1 hafta sonra kendi işimi yapar hale geldim, 20 gün sonra da elime çantamı alıp günde 100 km. katederek işe gittim. ameliyat olacaklara tavsiyem korkmasınlar ve ameliyettan sonra da takip etsinler ben ameliyattan sonra kontrole gitmedim ve sızım var şu anda. geçen gün çok koşmak zorunda kaldım regl gibi biraz kanama oldu ama sonra kesildi. yine de kendine en az 1 yıl dikkat etmek gerekir. geçmiş olsun..

çocuk doğuran arkadaşlar bişey sorcam bendede keloid var omuzumda ve genelde amaliyatlarda oluşuyor.şimdi ben vajina amaliytındada oluşur diye çok korkuyorum ne diyosunuz tecrübelerinizi yazarmısınız

ARKADAŞLAR hiç mi bilen yok bu kist gebeliğe engel mi değil mi ?

slm beyaz dermoid kisti gebeliğe engel değildir sadece gebelikte bebekle birlikte büyüyebilir erken doğuma sebep olabilir kist büyükse alınması gereklidir çünkü ağrıya sebep olur ve patlayabilir içinde diş saç vs şeyler vardır yaklaşık 2 yıl önce 5.5 cm lik dermoid kistimi laparoskobiyle aldırdım ameliyatımı yücel karaman yaptı, seninki eğer küçükse herhangi bir sakıncası yok canımm

slm beyaz dermoid kisti gebeliğe engel değildir sadece gebelikte bebekle birlikte büyüyebilir erken doğuma sebep olabilir kist büyükse alınması gereklidir çünkü ağrıya sebep olur ve patlayabilir içinde diş saç vs şeyler vardır yaklaşık 2 yıl önce 5.5 cm lik dermoid kistimi laparoskobiyle aldırdım ameliyatımı yücel karaman yaptı, seninki eğer küçükse herhangi bir sakıncası yok canımm

teşekkür ederim canım. benim 18 mm. kimisi çikolata kisti diyor kimisi dermoid diyor. yücel hoca dermoid demişti. kalsın dedi zaten almaya gerek yok dedi. ya bu saçları dişi vucut mu yapıyor yoksa bir şekilde vajinadan kıl tüy girişi mi oluyor ne ilginç dimi?

teşekkür ederim canım. benim 18 mm. kimisi çikolata kisti diyor kimisi dermoid diyor. yücel hoca dermoid demişti. kalsın dedi zaten almaya gerek yok dedi. ya bu saçları dişi vucut mu yapıyor yoksa bir şekilde vajinadan kıl tüy girişi mi oluyor ne ilginç dimi?

:)))) hayır canım doğuştan oluyo fazladan bir diş hücresi veya saç hücresi gibi düşün bunu vücudun herhangi bir yerindede olabiliyormuş zaten bu kist seninki 2 cm bile değil ufak olduğu için zararlı değildir

Back