merhaba arkadaşlar ben dermaroller ın bi üst sekmenti dedikleri dermapen i denedim. dermapen de kısaca anlatmak gerekirse kaleme benzeyen elektrikli bir çubuğun ucunda mikro iğneler var ve bu iğnelerle hızlı atışlar yapılıyor.
acı var ama dayanılmayacak gibi değil. bi yerin üzerinden fazla geçildiyse eğer ciddi bir yanma hissi yaşıyorsunuz. suratınızı zımparalıyorlar. zaten işlem sonrası aynaya baktığınız da da gördüğünüz şey tam olarak bu.
eğer bu işlemi yaptıracaksanız kafadan bi 3 gün kendinizi eve kapatmanız gerek. yüzüm zımparalanmış gibi kıp kırmızı oldu ilk gün.
1.gün: zaten akşam geç bi saatte yaptırmıştım koşar adım evime gittim.
2. gün bütün yüzüm kup kuruydu yanma hala devam ediyor şiddeti azaldı.
*gittiğim klinikte bana bir krem önerdiler markası fln yoktu güven vermediği için almadım ama üstünü çize çize asla yenileyici özelliği olmayan bir krem kullanmamı söylediler. bu arada 3 gün sıcak su, duş özellikle buhar yasak
3. yüzüm nemlendirmeme rağmen kuru, bölge bölge kabuklu kalınlaşmır bir deri var. bem beyaz olan ben kahve rengi bir yüzüm var.
3. günün sonunda duşa girdim. buharla birlikte yüzümü elimle ovaladıkca o sert kabuk kabuk olan deri kendini attı. duştan cıktığımda bölge böge kızarıklıklarım ve ince kabukumsu derilerimin olduğu yerler vardı. tamamen derimin değişmesi 1 haftayı geçti.
sonuç: uygulama rahatsız edici, iyileşme süreci oldukça iğrenç! ilk seansımın sonunda herkes ama herkes cildimde ki değişimi fark etti. gerçekten güzel ve daha diri bir cilt çıktı alttan
***şimdi hemen karar vermeyin çünkü bu ilk seansımdı :)
2. seansım 2 ay sonra bütün o rahatsız edici süreç aynıydi ama sonuç aynı olmadı. kabuklu deriyi cildim maalesef 2 hafta da atamadı. yanaklarımın üstünde ki bölge ise çok uzun süre (1 aydan uzun)kırmızı kaldı sonunda da o bölgede lekelenmeler oldu. yüzümde hala bu işlem sonrası oluşan lekelerim var.
lütfen çok iyi düşünün yaptırmadan önce.
dermapen yaptıran arkadaşların iyileşme süreci nedir? benimkine benziyor mu yaşadıklarınız? paylaşırsanız sevinirim. :***