Sivilceli Ciltler Deri altında sivilce , illallah dedirtti artık !

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

PaskalyaYumurta

Tari Elensar ( * Pıtırcık )
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
4.213
507
163
35
Kızlar bıktım artık bıktım.
Hem acı veriyor hem görüntü kirliliği resmen
Derimin altında sivilce çıkıyor kocaman oluyor. Kırmızı birde. Öyle normal sevilce gibi değil kocaman nohut kadar resmen.
Ve haddinden fazla ağrı yapıyor.
Sııkmak sıkılmıyor ucu yok. Her ay muhakkak 2 yerde çıkıyor.
Aspirinle limonu karıştırıp sürün diye birşey okudum onu uyguladım şimdi.
Bu derde bir çözüm bulan varmı ? Yada aynısını yaşayan ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Deri altı sivilcesi, deri üstü sivilcesi gibi değildir ki? Aspirin maskesi deri üstüne iyi gelir, ufak sivilceleri temizler, cildi arındırır. Deri altı sivilceleri kesinlikle hormonal bir sorundan kaynaklanıyor. Koş, deri doktoruna görün mutlaka.

sürekli çıkyorsa bence doktora git ..
benimde eskiden çıkmıştı bi kere ..
çok kötyüdü ..ağır yapıyordu bide .

Öncelikle bir doktora görünmenizi tavsiye ederim.
Bu kadar SIK cikiyorsa belki bir sebebi vardir.

sürekli çıkyorsa bence doktora git ..
benimde eskiden çıkmıştı bi kere ..
çok kötyüdü ..ağır yapıyordu bide .

Öncelikle bir doktora görünmenizi tavsiye ederim.
Bu kadar SIK cikiyorsa belki bir sebebi vardir.

3ünüzde aynı öneride bulunmuşsunuz ozaman ben bir cildieye gideyim zaten prolaktin hormanımda normalın 2 katı çıkıştı belki bu kaynaklıdır :S

ben de yıllardır bu sorunla ugrasıyorum. cildiyeye gittim antibiyotik ve kremler verdi. eskisi kadar cok olmasa da yine cıkıyo sürekli de antibiyotik kullanmak istemiyorum öyle çirkin çirkin dolaşıyorum :)

bu tür sorunlarda deri altında vücudunuzdan atamadığınız pis kanlar olduğu için uğraşmak zorunda kalıyoruz her ay adetle belli bir miktarını atsakta tekrar yediğimiz içtiğimiz şeylerden havadan kısaca herşeyden tekrar alıyoruz bi araştırın hacamat olmayı bence çok faydalı nerden biliyosun derseniz ben bu işle uğraşıyorum ordan geçmiş olsun.

aynı sorun bende de var 1 senedir
önceden 2-3 tane sivilce çıkardı o da muayyen zamanlarda ama geçen seneden beri duruyor duruyor o zaman gelince toplanıyor bir yerde
çıkıveriyor,genelde çenemde çıkıyor ve dediğiniz gibi görüntü kirliliği ve inanılmaz acısı var zonkluyor resmen
ve geçince de iz şeklinde kalıyor:26:

merhabalar
bende PCO var, o yüzden doğum kontrol hapı kullandım bir süre. O süre içersinde bir tane bile sivilcem çıkmadı ne deri altı ne deri üstü :)
ama haplar adetimi azaltınca ben de bıraktım, şimdi iki ayda bir adet oluyorum ama en azından adet oldugumu hissedebiliyorum ve mutluyum. Sivilce konusunda çenemde iltihaplı sivilceler, yanaklarımda ve boynumda da deri altı sivilceler çıkıyor.. Ama umursamıyorum napiimm.. Bunun çözümü doum kontrol hapı ve bende onu kullanmak istemiyorum.. Doktora görünme konusunda da çok karamsar yaklaşıyorum.. Doktor bana benim bildiğim şeyden farklı bişey söylemiyor ki.. Üstelik doum kontrol hapının derdime çare oldugunu kendim kesfettim.. Şimdiki dermotologlar Ruakutan verip yolluyorlar..

allahımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm tek deılmısım nasıl mutluyum bı bılsennnn bendede var hemde bı kac senedır doktora gıtsende antıbıyotık krem baska bıse yok kesın cozum yok cok acı verıcı sıkılmıyo deme arkadasım morarana kadar sıkarsan 7 kat derınden sıka sıka ıkısını kaldırıp yara yapana zorlarsan patlıo ama sonunda muthıs bı iz hehehe guluuom artık napımmm yoksa gecmıo sert nohut kadar nese patladı dıelım bıtmıo ıcı dolu o kadar cok sıkorum kı ıcımden artık kımbılır ne zmn olusmussa sert ıltıhap cıkıo ben bunu bıtırcek doktor tanımıorum kusura bakma senın umudunu kırmak ıstemem eger bulursan pls bana da haber ver bıde genellıkle yanaklarda yada cenede cıkarlar ınadına sankı bılıolar mımık dusmanları gulsen konussan acııııııııııııııııııııı

Benimde çıkıyor her yıl agustos ayının son haftasında nedenini bilmiyorum . ve her zaman kucukteolsa 1 tane sıvılcem olurdu ama ALLAHIMA ÇOK SUKUR 2 aydır hıc yok onuda suna baglıyorum . Lavantayı kaynatıp dolaba koy bunu sabah aksam yuzune tonıc olarak kullan ve sabah akşam yıne nemlendırıcı sur yuzune ama nemlendırıcının ıcıne E vıtanımını koy . Ben buna baglıyorum

Kızlar kusura bakmayın annem ameliyat olmuştu telden açıp girdim ama konulara çok bakamadım.
Gittim doktora bir halt demedi bir krem verdi sadece sorunlu bölgelere sür dedi. Bir antibiyotik verdi birde şampuan verdi.
Kullanmaya başladım krem iyi geldi diyebilirim.
Ama ben şöyle yaptım kremi sürdüm üzerine aspirini limonla ezip sürdüm yattım uyudum.
Normalde daha uzun süre şiş kalırdı şimdi az zamanda geçti.
Antibiyotiği bugünden içmeye başladım. 3 gün içip 4 gün ara vermem gerekiyormuş .Pazartesiden başla demişti.

Sorununuz dogrudan ciltle degil hormonlarla ilgili muhtemelen. Cildiyeye gittiginizde siradan sivilce tedavisi gorursunuz. Isterseniz yine de gidin ama bence endokrinoloji uzmanina gorunmeli ve tam kan&hormon tahilleri yaptirmalisiniz. Boy&kilonuzu bilmiyorum ama karaciger yaglanmasi da olabilir. Olsa da olmasa da karbonhidrat kullanimini mumkun oldugunca azaltin. Sekeri ve unlu mamulleri hayatinizdan cikarin. Her tur sivilce, beze ya da kizariklik sorununa iyi geldigini goreceksiniz.

Gecmis olsun.

deri altındaki sivilceler hormonal bozuklukmuymuş
ama bi ikinci sebep te sivilcenin çıktıgı bölgede kan dolaşımının az olması

bende sürekli çıkıyo yarın sabah erkenden test yaptırmaya gidicem o zaman ya

Benim de ergenliğimde bile hep pürüzsüz olan cildimde 2 yıldır çenemde aynı tarif ettiğiniz gibi kistik ağrılı sivilceler çıkıyo. Söner gibi oluyo yenisi çıkıyo 2şer 3er. Hormonlarıma baktırdım kaç defa bir şey çıkmadı. Bir sürü krem jel antibiyotik denedim yine de geçmedi napcağımı şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…