- 14 Ekim 2020
- 12
- 0
- 36
- 31
- Konu Sahibi happymommm
Selam kızlar. Bu konuyla alakalı pekçok kişinin bilgi araştırdığını ve ulaşamadığını görüyorum sizler için yazmaya karar verdim. Ben implantı 2023 eylül ayında taktırdım. 4000 tl ye her şey dahil özel bir hastanede taktırdım. Takması çok basitti damar yolu açılır gibi bir his diyebilirim. 1 hafta kadar morluk oldu ve deri yapım ince olduğu için ucuna tek bir tane dikiş atmıştı bir hafta sonra dikişi de aldı morluk da yavaş yavaş kendiliğinden geçti. Bundan önce ben de spiral vardı ve reglim on güne kadar uzamıştı zaten normalde de bir hafta ve yoğun olurdum her zaman. doktorum spirali çıkaralım implant takalım diye önerdi lakin sonrasında iki ay hiç bitmeyen damla damla kanamam oldu doktor zamanla düzeleceğini söyledi ozamandan bu zamana hiç abartısız tam 10 kg aldım normalde sık kilo alıp veren biri değilim buna bağlıyorum. Artı ilk yıl sıkıntı yoktu bu yıl baş agrısı inanılmaz boyutlara ulastı. migren çıktı her şey buna bağlamak doğru mu bilmiyorum ama yan etkileri arasında migren regli düzensizlikleri zaten var şu an bir ay hiçbir şey olmuyorsa ikinci ay 15 gün sürekli kanama oluyor az az . İnanılmaz düzensizlik yaptı bende ilk bikaç ay sivilce yaptı sonra düzeldi bir de sinir yapıyor. Ayrıca diyet yapmama rağmen kilo vermem inanılmaz yavaşladı. Bunlar benim kendi edindiğim tecrübeler 1,5 yılda. elbette herkesle farklılık gösterebilir bir yöntem birisine çok iyi gelirken diğerine gelmeyebilir bana çok pratik geldiği için kullanmıştım ama yakın zamanda çıkarttıracağım hiçbir korunma yöntemi yan etkisiz değil. iki çocuğum var tekrar çocuğum olmasından iyidir diyordum 1,5 yıldır çekiyordum yani yan etkilerini kesinlikle çok güzel koruyor ama yan etkilerine daha fazla dayanamayacagım
umarım sizlere de fikir olur merak edenler çok çünkü. Tekrarlıyorum bunlar benim kendi deneyimlerim herkeste farklılık gösterebilir.
umarım sizlere de fikir olur merak edenler çok çünkü. Tekrarlıyorum bunlar benim kendi deneyimlerim herkeste farklılık gösterebilir.