Derealizasyon ve bilinç bulanıklığı

Kendine yabancılaşma psikozlarda oluyormuş çok korkmaya başladım sabahtan beri titriyorum korkudan
Doktor size tanı koymuş...psikoz olan insan genellikle davranışlarının farkında olmaz..Çevresi fark eder kişi farketmez...Psikoz olma ihtimaliniz yok..Çevremde var kafayı yemekten korkanlar şizofren olmaktan korkanlar...yada psikoz...Eğer bunlardan biri olursanız inanın siz farketmeyeceksiniz...Şuandan bunlardan korkmanız sizin sağlıklı olduğunuzu gösteriyor...Sadece anksiyete rahatsızlığınız var..Oda sadece korkuya dayalı bi hastalık..Bazen korkudan korkma derecesine geliyor insan yaşadım biliyorum..

Doktor size tanı koymuş...psikoz olan insan genellikle davranışlarının farkında olmaz..Çevresi fark eder kişi farketmez...Psikoz olma ihtimaliniz yok..Çevremde var kafayı yemekten korkanlar şizofren olmaktan korkanlar...yada psikoz...Eğer bunlardan biri olursanız inanın siz farketmeyeceksiniz...Şuandan bunlardan korkmanız sizin sağlıklı olduğunuzu gösteriyor...Sadece anksiyete rahatsızlığınız var..Oda sadece korkuya dayalı bi hastalık..Bazen korkudan korkma derecesine geliyor insan yaşadım biliyorum..
Beynimde düşünceler hiç susmuyor psikoz başlangıç belirtilerinde var etraftaki kişilerden zarar göreceğim korkusu var o da şüphecilik başlangıç belirtileri galiba ilerleyecek diye çok korkuyorum sabahtan beri titriyorum yenden bi Dr a gidicem sanırım

Depersonalizasyon, derealizasyon, disosiyasyon,
yaşanılan, ağır gelen olaylara ya da kişiye ağır gelen bir ruh haline, zihnin bizzat kendini ve kişiyi korumak için verdiği tepkiler. Aslında vücuda virüs girince virüsü öldürmek için bağışıklık sisteminin vücut ısısını arttırması (ateş çıkarması) gibi bu da zihnin, sizi en sağlıklı ve güvenli şekilde hayatta tutmak için verdiği bir tepki, tepkiler.
Direkt ilaçtan ziyade, bu ruh halinin köküne inmek, psikoterapi, bilişsel davranışçı terapiler, emdr, hipnoz gibi yeniden programlama, duyarsızlaştırma tekniklerinin faydalı olma olasılığı yüksek.
Benzeri durumları olanlar, paylaşmak, konuşmak isteyenler özelden yazabilirler, detaylı konuşabiliriz.

Yok ilaç kullanmadığım için yoğun yaşıyorum malesef..Tedirginlik devam ediyor bana saçma geliyo insan insandan neden tedirgin olur durduk yere ? Tarif edemediğim bi ruh hali...Çok şen şakrak esprili biriyimdir bu hastalık beni böyle durgun korkak isteksiz yapıyor...ilaç içerken bambaşka oluyorum...

Şuan aynı durumdayım sizinle. İlaç neden kullanmıyorsunuz bende ilaç kullanmıyorum şuan ama daha ilerler mi diye de korkuyorm.

Arkadaşlar yeni üye oldum. Nasıl anlatacağım bilemiyorum. 10 yıldır panik atak ve anksiyete hastasıyım. Fakat son bir aydır başima hiç gelmeyen seyler gelmeye başladı. Anneme, abime, aileme yabancilasma. Kendi evime mahalleme bile yabancilasma o an ki kafamda bi basinc ve dusunceler silsilesi. 1 aydir bunu surekli yasiyorum. Panik atak olsa tamam diyecegim raziyim ama bu zihnimi yoruyo :KK43:
Kabuslar goruyorum, uyaninca kabusun etkisinde kaliyorum. Kafayi mi yiyorum diye dusunuyorum. Psikiyatriye gittim anksiyeteye bagli derealizasyon ve deperzalizasyon yasadigimi soyledi. Bu derealizasyon bunlari yapar mi? :KK43: bilincim bulaniyo sanki aklima gordugum kabuslar geliyo kalbime sikinti giriyo, sanki ortamdan zamandan koptum :KK43:
tek çözüğm doktor, ve beraber terapi almalısınız bence. ben daha önce psikoloğa gittim az buçuk hangi durumlarda psikoloğa gidilmeli biliyorum artık ama sadece ilaçla birşyeler geçmiyor bizzat deneyimledim. terapi gerekiyor bence

Kalabalıktan ben de korkuyordum dışarı çıkmak istemiyordum sonradan değişti şimdi kalabalık yerlerde olmak hoşuma gidiyor kafam dağılıyor..Ama artık depresyona döndü benim içimden hiç birşey yapmak gelmiyor...ilaçta içemiyorum bebek istediim için...çok isteksiz ve mutsuzum..panik atak çok nadir oluyor çok tedirgin olduğum bi durum olduğunda oluyor..illet bi hastalık allah düşmanıma vermesin..sizinde zamanla geçicek merak etmeyin ama boyut değiştiriyor her defasında başka korkular oluyor
Youtu.beden izzet güllüyü dinleyin çok rahatlarsınız inşallah

Kıyamam...bu geçen bişey değil kolay kolay eğer beklersem yaşım geçer..benm çok ileri değil allah şükür inşallahta olmam ama yıllardır var bende kendimi bildim bileli..kontrol edebiliyorum kendimi biliyorum..yani mecburum tamamen iyilşemeyi bekleyenem çnkü tamamen geçmiyor..bi arakadaşım var çocuğuna bakamıcak düzeyde yaşıyorr ve gerçekten ilgilenemiyor..Benm daha farklı..sizin genetik sanırım benm ailemde anksiyete hastası yok
Ben cocuuga bakamayacak duzeyde lohusalik depresyonum oldu malesef cok kotuydu

İnan bazen öyle miyim diyorum ya üzüntü streste yine başa sarıyorum bu hastalıkta acaba benim panik atak anksiyete değil de başka bişey mi 😔
Bunu 2 senelik panikataklılar söyler :)) biz olmuşuz 10 senelik hiç yakıştıramıyorum sana :)))

İnan bazen öyle miyim diyorum ya üzüntü streste yine başa sarıyorum bu hastalıkta acaba benim panik atak anksiyete değil de başka bişey mi 😔
Niloya bende aynı durumdayım bilmiyorum tam olarak ne yaşıyorsun ama günlerdir sjögren sendromu muyum diye hastaneler de sürünüyorum. Bende sıcacık evimde kızımla oturmak çsy içmek çizgi film izlemek istiyorum ama kendimi dinliyorum kalbim çok atsa damarım tıkandı şimdi başım uyuşuyor nörolog a gidicem ms miyim diyorum hayatım bunlarla geçicek sanırım ve en sonunda hasta olucam.. Bebek istediğim için ilaç bıraktım ilaca başlayınca bişeyim kalmıyor ama ilaca da başlayamıyorum ya bi yerim ağrır hissetmez isem diye bilmem ki nolu caz böyle

Niloya bende aynı durumdayım bilmiyorum tam olarak ne yaşıyorsun ama günlerdir sjögren sendromu muyum diye hastaneler de sürünüyorum. Bende sıcacık evimde kızımla oturmak çsy içmek çizgi film izlemek istiyorum ama kendimi dinliyorum kalbim çok atsa damarım tıkandı şimdi başım uyuşuyor nörolog a gidicem ms miyim diyorum hayatım bunlarla geçicek sanırım ve en sonunda hasta olucam.. Bebek istediğim için ilaç bıraktım ilaca başlayınca bişeyim kalmıyor ama ilaca da başlayamıyorum ya bi yerim ağrır hissetmez isem diye bilmem ki nolu caz böyle
İlaçla geçiyorsa yine iyi ben ilaç kullandığım halde yokluyor

Şuan mesela midem bulanıyor ağzımda acı bir tat var ve aşırı yorgunum ruhum çekiliyor sanki ürperiyor sırtım ve ben korkuyorum psikolojik olduğuna inanmıyorum artık inanmıyorum hasta oldımsonunda

Kızlar kullandığımız ilacı 2 gündür içmeyi unutuyorum bebeğim var onunla uğraşmaktan saati epey geçiriyorum
2 gün arayla Bişey olur mu
Yani 2 günden sonra içince tekrar başa mı dönmüş olurum

X