Son durum ne bilmiyorum ,çok fazla sayfa var hepsini okuyamadım.
Ama sizin abinize küsmeniz değil ailenizi evin mutfağını yaptırıp orda oturacağınıza ikna etmeniz gerekiyor.
Abiniz belki de bekar kız işe gidip gelecek , pesine takılan olur başına bir is gelirse sorumluluk bende diye o sorumluluğu almak istemiyordur üstüne . O yüzden götürün onu da demiş olabilir.
Burda çoğu kisi abinizin ve yengenizin özel hayatı olsun aile olduklarının farkına varsınlar demiş. Aslında siz de orda kalmak istemiyorsunuz belki ama ailenizin kafa yapısında iki ihtimal var. 1.secenekte üst katta yatıp altta abiniz yengenizle yeme icme bir olacak( bu secenek yenge icin düşüncesizlik olur , kadın sizi de yedirip icirmek zorunda değil )
2.secenek ise sizin onlarla köye gitmeniz.
E bakıyoruz siz köye gitmek de istemiyorsunuz haklısınız o kadar okuyup etmişsiniz kalmanız lazım. Ama anne babanızın istediği gibi abinizle kalsanız onlar rahat edemiyor kendilerine ait özel hayatları yok olacak. Burdaki tek çözüm ailenizi birey olduğunuza ikna edip ve acilen o mutfağı yaptırıp tek başınıza kalmaya ikna etmek.
Enerjinizi yanlış yere ve yanlış kişilere yöneltiyorsunuz. Abiniz erkek yani düz mantıkta birisi. Sizin küsmeniz umrunda bile değildir, onun derdi sizin başınıza bir iş gelirse zor durumda kalmaktan kurtulmak icin sizi başınızdan atmak.
Siz özgür kızım modunda takılmak istiyorsunuz ama ailenin kafa yapısı ortada, abinin üst katında oturup ben özgürüm modu olmuyor maalesef. Maaşınız da vardır direk mutfağı yaptırıp niyetinizin ciddi olduğunu gösterip evde tek başınıza kalacağınızı belirtin. 18 yaşını da geçmişsiniz kimse karışamaz.
Kısacası yapacağınız iş abiye küsmek değil ailenizi tek başınıza yaşayıp kendi yemeğinizi ütünüzü kendi başınıza yapabileceğinize ikna etmektir.