Derdime bir çare KK

gelin bu kadar zamanda nasıl çıldırmamış hayret..
kabus gibi çökmüşsünüz kadının üstüne..
ben olsam hepinizi kovardım eve sokmazdım..
annen baban giderse tabii ki ya sen de gideceksin ya da kendi evinde oturup kendin geçineceksin, abinlerde ne işin var..

Tamam sen zahmet etme ben buraya ekleyim tekrar
Alimallah zahmete hiç girme
Al işte konumu açarken yazdığım son cümleler
Bizde herşey yazılı ispatlı
....
Zaten bende annemler köye gittiğinde abimlerle yaşamaya yanaşmıyorum yukarda yemegimi yapıp yerim olur biter herkesin özel hayatı var sonucta
Ama annemle babam yaza kadar burdalar ve aşağıya inmiyorum herkesten uzaklaştım diye yakınıyorlar bana yükleniyorlar sürekli
Sizce ne yapmalıyım?

Abisi komple gitmesinden yana, çünkü belli ki konu sahibi yatana kadar tüm gün abisinin evinde yaşamak niyetinde ya da buna mecbur hissediyor. Mutfak tadilatta ve yemek yapamıyor. Bu durumda yengesine gitmesi gerek ama abisi bu duruma yanaşmıyor ki haklı. Mutfak tadilattaysa bile yemek yapacak kadarını düzeltsinler aile gitmeden. Konu sahibi de kendi evinde kalır, abisine salça olmaz. Laftan da kurtulur zahmet vermekten de.

Bu kaçıncı yahu buna bi çözüm bulun lütfen artık siz düzeltiyorsunuz o yazmaya devam ediyor

Konu sahibi dön köyüne insanlarıda rahat bırak 10 yılın sonunda

Bu kaçıncı yahu buna bi çözüm bulun lütfen artık siz düzeltiyorsunuz o yazmaya devam ediyor

Konu sahibi dön köyüne insanlarıda rahat bırak 10 yılın sonunda

Ben uyarırım uyarırım uyarırım ve sonrası malum.

Mutfak tadilatta da değil ocak falan da var da buzdolabı yokmuş sadece aşağıda yeniliyor diye gerek yokmuşş...

Ee o zaman harcamalarını kısacak kendi sorumluluk almayı bilecek

Baban ne iş yapıyor abin ne iş yapıyor

3 çocuk abi ve yenge 5 kişi

3 de siz etti 8

8 kişiyi baban bir maaşla mı geçindiriyor

Mutfağa tadilat köye ev yapıyor

Bence emekli olmadım sizi de evlendirsin siz de çeyiz parası biriktireceğim diye abinizden yiyip içmek zorunda kalmayın

Şimdi gelin de gelse "eşimin ailesi 10 yıldır bizde yiyip içiyor, yatmadan yatmaya evlerine çıkıyor, tam köye gidecekler biz de artık çekirdek aile olarak kalacağız diye sevinirken görümcem anne babasıyla gitmek istemiyor, eşim gitmesini söyledi diye de üstüne afra tafra yapıyor" diye konu açsa ne güzel olur ama!

Konu sahibesine tek bir sorum var sayın hakimelerim: Sen o gelinin yerinde olsa idin ne yapardın?

Konu sahibi üşenmedim şu 100 sayfayı okudum aslında haksız değilsin ama tavırların cevapların çocukça ve ciddiye alınmamışsın hiç.
Herkez köyüne gitte insanlar nefes alsın demiş ama abide yengeme madem bu düzenden rahatsızmış 10 yıldır neden sesleri çıkmamış veya diyelim ki çıktı hep ayrılmaya çalıştılar bilemiyorum bir şekilde başaramadılar anne baba yüzünden şimdi sevindiler tek pürüz sen kaldın seninde gitmeni istediler onların Penceresinden haklılar.
Gelelim sana sende zaten bu yaşam biçimini onaylamıyorsun çocukça küstüm aşağıya inmedim hah müstahak onlara lafların hiç hoş değil umurlarında hiç değil olsa gelir neden böyle yapıyorsun derlerdi Senin yapman gereken annen sana bu konuyu söylediğinde alıp abini yengeni karşına bakın bende bu durumdan rahatsızım böyle yaşamak banada ters anneme böyle demişsin abicim kırıldım fakat ben köye gidemem evimde oturur işime giderim sizede bir zararım olmaz müsterih olun lütfen anneme böyle şeyler söyleyerek benimde düzenimi bozmayın deseydin nasıl olurdu bi düşün

Ona kalsa gelin halinden memnun, gulluk gulistanlil hersey, ekmek elden su golden. Hatta kocasi gidelim demis ama gelin asla kabul etmemis cunku halinden memnunmus. Oysaki ilk yorumlarinda annesinin gelenekci oldugunu abisinin baska yere tasinmasinin mumkun olmadigini, kendisinin de ayrilmalarini kac kez dile getirdigini ama annesinin kabul etmedigini soyledi. Abisi hem sorumluluk bilmiyormus hemde begenmiyorsa cikar gider diyor. Ama bir baska bir konuda annem yollamaz ki diyor. Tepkilere gore yorum degistiriyor belli ki. Hem ben yanliz yukarida yasarim, kimseye ihtiyacim yok diyor hemde 1.5 aydir açim, yemeklikleri nerden alsam diye soruyor. Ortada aday adayi yok ama ceyiz derdine dusmus para biriktirmem lazim deyip yemegi hala belese getirme derdinde. Eee kis geliyor o zamanda yakacagi belese getirme derdine girer. Yine olay eski duzene doner. Simdi bile evin anahtarini vermiyorlarmis, aile koye gidince kesin anahtarida alir abide kalmak zorunda birakir.

görümcemi çok sevsemde bende sanırım aynı fikirde olurdum
zaten yıllarca dipdibe yaşamışız tam kv kp köye gidecek bana ait ev bir yaşam olacak
ama kücük görümce benimle kalacak

ayy ne kötüyüm ben ya , ama sanırım istemezdim

Yazık diyorum. Yaşamadan bilinmez. Sayın görümce umarım gelin ablanın yaşadığını sende yaşar ve memnuniyet derecesini tatmış olursun. Yazmasam olmaz. Yahu köyde ev yapan bir binada iki evi olan insanlar kızlarına nasıl çeyiz yapmaz da kızcağızı çalışıp çeyiz için, yok yemekti yok yakacaktı derdine düşürürler. Hayret. Gelin üst kata haftada bir mi temizliğe geliyor? Ne çekmiş be kadın yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…