Derdime bir çare KK

Ben hepiniz haksızsınız ben haklıyım demiyorum
Sadece konunun tam anlaşılamamasından muzdaribim

Ben hepiniz haksızsınız ben haklıyım demiyorum
Sadece konunun tam anlaşılamamasından muzdaribim
Bak bukadar yorum icinde seni ve aileni zerre hakli bulmadim ama yigidi oldur hakkini yeme derler her yoruma uslubunu bozmadan cevap verdin. Bir kisiyi bile tersleyip kotu soz soylemedin. Tek takdiri bundan alirsin bu konuda.

10 yıl boyu bir başkasının evinde yaşamak zorunuza gitmedi, abinizin şimdi ettiği laf mı zorunuza gidiyor?
nasıl rahat ediyorsunuz anlamıyorum ki.
başka bir şehirde ailesinden uzakta çalışan evini çekip çeviren kaç tane kadın var farkında mısınız? normali o zaten. abiniz sizde o ışığı görememiş ki annemler gitse bile bu başımıza kalacak diye şimdiden düşüncesini ortaya koymuş. annenler gidene kadar mutfak mı yaptırıyorsun ne yaptırıyorsan yaptır, yetişkin bir insan gibi, kimseye yük olmadan kimsenin evine çökmeden hayatını kur. kimsenin de senden özür dilemesini, allah aşkına bize in demesini bekleme, 10 yıldır yeterince inmişsin zaten.

Bak bukadar yorum icinde seni ve aileni zerre hakli bulmadim ama yigidi oldur hakkini yeme derler her yoruma uslubunu bozmadan cevap verdin. Bir kisiyi bile tersleyip kotu soz soylemedin. Tek takdiri bundan alirsin bu konuda.
Bozmam.. Kimseye saygısızlık etmeye lüzum yok aldığım terbiye buna müsade etmez

yengeme göre güllük gülistanlık fatura geçim derdi yok babam çalışıyo onlar yiyiyo anlayacagın
Fatura o bu derdi yengenizin problemi deil.abiniz madem duzgun bi hayat saglasaydi karisina.karin tokluguna hizmetci gibi ailesini baktryor kadina bide gulluk gulistanlikmis oldu canim.

Doğru değil yukarıda tek kalman. Annen ve baban da yukarıda seninle olmalı,aşağıda değil. Doğrusu bu.

Tam olarak hangi derdinize çare arıyorsunuz?

Köye gitmemek => bunu anne babanızla çözeceksiniz. Sorumluluk sahibi ve kendi başının çareşsne bakacak biri olduğunuzu göstermek iyi bir adım olabilir.

Abim köye gitsin dedi çok üzgünüm => abinize büyüdüğünüzü kendi evinde takılacağınızı anlatın, adamın korkusu geçsin. Ki korkmakta haklı yani.

Abimlerde yiyip içimde evde sadece yatayım => Allah merhamet versin, bu mevzuya 70 sayfa yazılmış zaten ne diyeceğiz.

Her yer gelin dolu, görümce düşmanları beni anlamıyorlar => evlenin gelin öyle bi daha konuşalım

Bi derdim yok, takılıyoruz => iyi keyifler

Bütün sorunlarımı madde madde açıklığa kavuşturmuşsun çok mersi

Aktif olmayan bi mutfak gece acıkınca abi yenge deyip iniyolar mı acaba hani bi mısır patkatcak çay yapcak kadar aktif olmayan bi mutfak düşünemiyorum ben

Doğru değil haklısın annene babana söyle onlarda yukarda kalsinlar artık 10 yıl nedir ya Allah aşkına.

sizin gibi gelinler düşman başına
beni sadece bekar ve görümceler anlayabilir
Bekarım ve görümceyim de aynı zamanda. Ama asla sizin gibi davranmam. Lütfen herkesi kendiniz gibi sanmayı bırakıp hatanızı anlayın önce. Yaşıt sayılırız da hem. Küçükte değilsiniz yani. Bir sürü insan size hatanızı söylemiş hala daha ev bizim diyebilme cesaretini gösteriyorsunuz. Ev sizin diye insanların özel hayatını , o kadar yıldan sonra çekirdek aile olabilme haklarını da satın alacak değilsiniz. Şu gereksiz geleneksel kafadan aileniz kurtulamamış onu anlarım da siz de kurtulamamışsınız belli ki. Ama kendi başınıza gelse eve almayı bırakın bir bardak su vermeye erinirsiniz, konu açarsınız eminim.

Ben öğrenciyken ablamda teyzemde kaldım mahçup olmayayım diye harçlığımla eve bişeyler alıp gittim her işlerine yardım ettim yeri geldi tenefüste yaptım ödevi zaman kalsın diye ama içime sinmedi hergün dünya yol parası verip gidip geldim köyden karda kışta arabadan inip yürüdüm hiç kimseye yük olmak istemedim çağırdılar annemi özlüyorum dedim
Gelin olduğumuz için değil ki insanlık için eleştiriyoruz ki yengesi hergün onlarda yiyip içip iniyo olsa onu da eleştirirdik az yide bi uşak tut diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…