- 12 Temmuz 2006
- 56.298
- 216.400
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi umutsuzvaka01
-
Kız inanki böyle olacağını düşünemedim ters köşe oldum resmen yoksa böyle konu açar mıydım
Çözüm yolu bulamadım akıl danışayım dedim sadece
yengeme göre güllük gülistanlık fatura geçim derdi yok babam çalışıyo onlar yiyiyo anlayacagınDoğru söylemiş bu kdr gelinin arasında bu konu açılmaz gerçi ben görümce bile olamıyorum ama sana hak veriyorum nedense
Ben sadece şunu merak ediyorum yengen bu durumdan memnun mu abinle arası nasıl o kdr iş batır et sonra sizin evde oturması Felan alışmış sanırım onlarda
yengeme göre güllük gülistanlık fatura geçim derdi yok babam çalışıyo onlar yiyiyo anlayacagın
Gelin kizcagiz konunun neresinde iyice pasifize etmissiniz kadini. Annenle babanla git koye sen de. Ya da kendi evinizin mutfagini actirin niye sizin karninizi gelin doyuruyor
haklısınız kız erkek farketmez bu durum ama ,Erkek çocuğu da olsa sorumluluk almak istemez kimse, görümce değilim, gelinim ama galiba buradaki kriterlere göre kötü gelinim :) yıllar evvel 3-5 aylık evliyken ergenlik çağındaki kayınbiraderim bizimle yaşamak istedi, kayınvalidemler şehirdışında yaşıyordu, ben 23 yaşındayım cahilim tabii, eşim 24 yaşındaydı o da cahil, daha birbirimizin sorumluluğu nedir bilemeden 19 yaşındaki bir delikanlıya sahip çıkmak?
Kayınvalideme alın götürün alışır yaşadığınız yere, genç çocuk olmadık arkadaşlar edinir, başına bir hal gelir böyle bir sorumluluğun ve vebalin altına girmem dedim, belki kızdılar, vay geline bak oğlumuza bakmayacak diye içlerinden geçirmiş olabilirler bilmiyorum ama en doğrusunu yaptım, anne baba olmaz sahip çıkarım ama anne baba varken bunu yapamazdım, abi çalışıyor tüm hafta yok, ben 23 yaşında bir kadın, birşey olsa kimden arar sorarım, nerelerde ararım çocuğu.
Herkes kendi evladının sorumluluğunu alsın, abisi de olsa ablası da olsa doğurduğumuz çocukların sorumluluğu bizlerindir.
Not: Evimiz bizimdi, kayınvalide veya kayınpederden tek toplu iğnem yoktur, evleniyorsam kendi göbeğimi kendim keserim çok şükür :)
İyi dedin hoş dedin
Bende bu şekilde yaşama biçimini desteklemiyorum
Annem ve babamın hatasını bana yüklüyorsunuz. Anneme başından beri söylüyorum ama onunda kendine göre doğruları var geleneksel biri oldugundan bu şekilde yaşayış biçimini doğru buluyor
Benim abime küsme nedenim "onuda alın köye götürün demeleri"
Ben çocuk değilim benim kararlarımı o veremez abim dahi olsa ben yetişkin biriyim işim gücüm eğitimim var kimseye minnet etmiyorum kimse bana bakmıyor bize yük olacak kaygısı olmuş resmen
Ki bunu yengem söylese hiç zoruma gitmezdi cevabını verirdim ama en yakınınızın bunu söylemesi ağır geliyo
Birde bu açıdan bakın
haklısınız kız erkek farketmez bu durum ama ,
ülkemiz şartlarında erkeğin yaptığı şeyleri göğsümüz gere gere anlatırız ama hatun kişi olunca işler değişiyor.
bana kalırsa herkez evinde hanesinde olsun, huzurlu olsun.
Sizde en doğrusunu yaomışsınız, bu gelin de 10 sene bakmış.
Millet kayınvalidesine gider yatmaya evine geçer bunlar kadına yemeğe gidip evine geçiyor.
Kendilerine yapılsa nasıl olur acaba.
2 ayri daire varmis birinde abi digerinde baba oturuyor. Aile gelenekci oldugu icin erkek cocuk aileyle yasarmis. Bunu konu sahibu demis. Annesi asla gitmelerine izin vermiyormus. Kendi dairelerine bir mutfak yapabilirler. Aile ustelik konu sahibininde tek kalmasina izin vermiyor. O yuzden kendi dairelerine mutfak yapilmasina izin vermiyorlar. Yani konu sahibi abim mi karar verecek kac yasindayim diyor ama abisi karar vermese annesi verecek. Her turlu konu sahibi soz sahibi degil. Abiye trip atacagina anneye atsin. Ya abiyle yasamaya devam edecek ya koye gidecek yoksa.Şu konuyu bence konu sahibi düzenlemeli yada ben mi yanlış anlıyorum hala anlamış değilim
Abi 10 senedir babasının evinde yaşıyor
Sırf bu yüzden babası annesi üst kata çıkıyor mutfak düzenlenmiş olmuyor
Abi çalışmıyor girdiği her işi batırıyor
Baba gider derdi içerisinde
Bu arada konu sahibi de çalışıyorçalışıyor
Bu yüzden yenge ye kalıyor işler
Buda yengeyi Felan geçin de abisinin yaptığı gevşelikten dolayı ben yengeye hak vermiyorum
Çünkü üzüm üzüme baka baka kararıyor
Eğer yanlış anladığım bir yer varsa biri düzeltsin lütfen
O zamanlar biraz daha geniş baktım duruma, gençleri bekleyen çok tehlike var, mesele flört edinip gece barlara gitmek değil, uyuşturucusu var, alkol bağımlılığı var, hırsızı uğursuzu var, erkek çocuk da tehlikelere açık, kötü arkadaşlar edinirse gaspçı da olabilir, tecavüzcü sapık da olabilir, uyuşturucu içip köprü altlarında da yatabilir, koca İstanbul'da hangi taşın altında arayacağım?
Konu içeriğine hakim değilim, kim ne kadar haklı bilemem ama herkesin özel hayatı, özel yaşam alanı olmalı, bu bağlamda kayınvalide, kayınpeder, görümce, kayınbirader, elti, gelin, damat iç içe hayatlar yaşanmasına karşıyım.
Erkek çocuğu da olsa sorumluluk almak istemez kimse, görümce değilim, gelinim ama galiba buradaki kriterlere göre kötü gelinim :) yıllar evvel 3-5 aylık evliyken ergenlik çağındaki kayınbiraderim bizimle yaşamak istedi, kayınvalidemler şehirdışında yaşıyordu, ben 23 yaşındayım cahilim tabii, eşim 24 yaşındaydı o da cahil, daha birbirimizin sorumluluğu nedir bilemeden 19 yaşındaki bir delikanlıya sahip çıkmak?
Kayınvalideme alın götürün alışır yaşadığınız yere, genç çocuk olmadık arkadaşlar edinir, başına bir hal gelir böyle bir sorumluluğun ve vebalin altına girmem dedim, belki kızdılar, vay geline bak oğlumuza bakmayacak diye içlerinden geçirmiş olabilirler bilmiyorum ama en doğrusunu yaptım, anne baba olmaz sahip çıkarım ama anne baba varken bunu yapamazdım, abi çalışıyor tüm hafta yok, ben 23 yaşında bir kadın, birşey olsa kimden arar sorarım, nerelerde ararım çocuğu.
Herkes kendi evladının sorumluluğunu alsın, abisi de olsa ablası da olsa doğurduğumuz çocukların sorumluluğu bizlerindir.
Not: Evimiz bizimdi, kayınvalide veya kayınpederden tek toplu iğnem yoktur, evleniyorsam kendi göbeğimi kendim keserim çok şükür :)
Apla kayınbiraderim nedir ya
Cınbızını yediğim ,kaynım olmasın ya gı
Hemen aydınlatayım seni canısıdün akşamki durumu merak ettim. konu sahibi abisiyle barıştı mı? anneyle tekrar konuşuldu mu? konu sahibi akşam nerde yemek yedi? dizi gibi meraklandım. kafamda deli sorular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?