• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdime bir çare KK

Kız inanki böyle olacağını düşünemedim ters köşe oldum resmen yoksa böyle konu açar mıydım
Çözüm yolu bulamadım akıl danışayım dedim sadece :KK70:

Doğru söylemiş bu kdr gelinin arasında bu konu açılmaz gerçi ben görümce bile olamıyorum ama sana hak veriyorum nedense

Ben sadece şunu merak ediyorum yengen bu durumdan memnun mu abinle arası nasıl o kdr iş batır et sonra sizin evde oturması Felan alışmış sanırım onlarda

Doğru söylemiş bu kdr gelinin arasında bu konu açılmaz gerçi ben görümce bile olamıyorum ama sana hak veriyorum nedense

Ben sadece şunu merak ediyorum yengen bu durumdan memnun mu abinle arası nasıl o kdr iş batır et sonra sizin evde oturması Felan alışmış sanırım onlarda
yengeme göre güllük gülistanlık fatura geçim derdi yok babam çalışıyo onlar yiyiyo anlayacagın

yengeme göre güllük gülistanlık fatura geçim derdi yok babam çalışıyo onlar yiyiyo anlayacagın

Açıkcası bunu böyle olduğunu düşündüğüm için sana hak verdim zaten

Yoksa ben de diğer kişiler gibi yengeme üzülürdüm ekmek elden su gölden muhabbetine alışmış insanlara kılım çok net yani

Gelin kizcagiz konunun neresinde iyice pasifize etmissiniz kadini. Annenle babanla git koye sen de. Ya da kendi evinizin mutfagini actirin niye sizin karninizi gelin doyuruyor

Gercektende isminiz gibi umutsuz vakaasiniz,dünyaya at gözlükleriyle bakip hala kendinizi hakli görüyorsunuz bu konuda sonuna kadar haksizsiniz.
Asil buraya konu acmasi gereken yengeniz bana göre nasil bukadar vicdansiz olabiliyorsunuz? Annenizin eli ayagi tutarken bir insanin üstüne cöreklenmek her hizmeti ondan beklemek neden?keske bu kadar geleneklere bagli kalinacagina birazda kul hakki düsünülse
Sizin ünüversite okumus bir insan oldugunuz halde kendinizi bukadar gelistirmemis olmanizda normal degil bana göre...hicmi evinize arkadasiniz gelip basbasa kiz kiza cay icme istegi duymadiniz?
Birakin artik yengenizin yakasini kendi evinde kendi hayatini yasasin
Biran gözlerinizi kapatip yengenizin yerine koyun kendinizi ve biraz düsünün vicdaninizin sesini dinleyeceginize eminim
Mutlu günler

Erkek çocuğu da olsa sorumluluk almak istemez kimse, görümce değilim, gelinim ama galiba buradaki kriterlere göre kötü gelinim :) yıllar evvel 3-5 aylık evliyken ergenlik çağındaki kayınbiraderim bizimle yaşamak istedi, kayınvalidemler şehirdışında yaşıyordu, ben 23 yaşındayım cahilim tabii, eşim 24 yaşındaydı o da cahil, daha birbirimizin sorumluluğu nedir bilemeden 19 yaşındaki bir delikanlıya sahip çıkmak?

Kayınvalideme alın götürün alışır yaşadığınız yere, genç çocuk olmadık arkadaşlar edinir, başına bir hal gelir böyle bir sorumluluğun ve vebalin altına girmem dedim, belki kızdılar, vay geline bak oğlumuza bakmayacak diye içlerinden geçirmiş olabilirler bilmiyorum ama en doğrusunu yaptım, anne baba olmaz sahip çıkarım ama anne baba varken bunu yapamazdım, abi çalışıyor tüm hafta yok, ben 23 yaşında bir kadın, birşey olsa kimden arar sorarım, nerelerde ararım çocuğu.

Herkes kendi evladının sorumluluğunu alsın, abisi de olsa ablası da olsa doğurduğumuz çocukların sorumluluğu bizlerindir.

Not: Evimiz bizimdi, kayınvalide veya kayınpederden tek toplu iğnem yoktur, evleniyorsam kendi göbeğimi kendim keserim çok şükür :)
haklısınız kız erkek farketmez bu durum ama ,
ülkemiz şartlarında erkeğin yaptığı şeyleri göğsümüz gere gere anlatırız ama hatun kişi olunca işler değişiyor.
bana kalırsa herkez evinde hanesinde olsun, huzurlu olsun.
Sizde en doğrusunu yaomışsınız, bu gelin de 10 sene bakmış.
Millet kayınvalidesine gider yatmaya evine geçer bunlar kadına yemeğe gidip evine geçiyor.
Kendilerine yapılsa nasıl olur acaba.

Şu konuyu bence konu sahibi düzenlemeli yada ben mi yanlış anlıyorum hala anlamış değilim

Abi 10 senedir babasının evinde yaşıyor
Sırf bu yüzden babası annesi üst kata çıkıyor mutfak düzenlenmiş olmuyor

Abi çalışmıyor girdiği her işi batırıyor
Baba gider derdi içerisinde
Bu arada konu sahibi de çalışıyorçalışıyor
Bu yüzden yenge ye kalıyor işler

Buda yengeyi Felan geçin de abisinin yaptığı gevşelikten dolayı ben yengeye hak vermiyorum
Çünkü üzüm üzüme baka baka kararıyor

Eğer yanlış anladığım bir yer varsa biri düzeltsin lütfen

İyi dedin hoş dedin
Bende bu şekilde yaşama biçimini desteklemiyorum
Annem ve babamın hatasını bana yüklüyorsunuz. Anneme başından beri söylüyorum ama onunda kendine göre doğruları var geleneksel biri oldugundan bu şekilde yaşayış biçimini doğru buluyor
Benim abime küsme nedenim "onuda alın köye götürün demeleri"
Ben çocuk değilim benim kararlarımı o veremez abim dahi olsa ben yetişkin biriyim işim gücüm eğitimim var kimseye minnet etmiyorum kimse bana bakmıyor bize yük olacak kaygısı olmuş resmen
Ki bunu yengem söylese hiç zoruma gitmezdi cevabını verirdim ama en yakınınızın bunu söylemesi ağır geliyo
Birde bu açıdan bakın

Ben anne babanızın ve duruma senelerce ses çıkaramamış abinizin suçunu size yüklemiyorum.Ne geleneği Allah aşkına şu koca ülkede sizin durumunuzda yaşayıp mutlu olabilmiş,eşiyle sevgi ve saygıyla devam eden bir aile hayatına sahip,psikolojisi bozulmadan huzurlu olan kaç insan var,biride yazıp durmuş cahil gelinler falan on sene ses etmeden bakınca 'yenge' kendine ait özel hayat isteyince 'cahil gelin',her hak sahibinin hakkını alacağı bir gün var zerre zayi olmayacak diyorum bende alleme'i cihan görümcelere :) ,hergün o kadar kavga,boşanma bu dayatma birliktelikten oluyor.Ben burada sadece sizi suçlamıyorum ilk evlendiklerinde 15 yaşında falandınız galiba yapabileceğiniz fazla birşey yokmuş,sadece yengenize destek olmaktan başka.Fakat şu an kendinizin de dediği gibi eğitimli,ayakları üzerinde duran bir kadınsın.Çok gelenekçi anne bakalım siz evlenirkende dünürleriyle kızının aynı evde yaşaması için bu kadar ısrarcı olacak mı.Yengeniz bir şey dese bu seferde el kızı ne karışıyor falan deyip iyice fitne fesat olacaktı ortalık,abiniz annenizle değil sizinle direkt konuşarak bu işin eskisi gibi olmayacağını,üst katta yeni bir düzen fikrini size sunmalıydı.Yani buradan bakıncada malesef onların üzerine yük olarak kalacak gibi görünüyorsunuz,çünkü annenizin fikri bu yönde,bu zamana kadar böyle olmuş,kızım işten gelsin yemeği gelin yapsın,çocuk gibi baksın koca kıza,bende köye gideyim arada yine gelir burada da hükmümü sürerim derdinde gibi.Yengenize vereceğiniz cevabın aynısını abinize verebilirsiniz,çünkü artık o ev o düzen onların yani o evin hanımı yengeniz,gelip gidene,kalacak olana söz etme hakkı var,cevabını veririm oturturum ayarında bir yerde değil yani.kibarlık etmiş sıkıntı çıkmasın diye abinizle haber yollatmış kaldı ki abinizde sizin sorumluluğunuzu almak istemiyordur.
İnsanlar evlatlarına mal mülk verir,yeri gelir sıkıntısını giderir,destek olur.Aynı şey evlat içinde geçerli imkanı varsa o da yapar.Daha bebeğim bir yaşında ama şimdiden az az birikim yapalım derdindeyim,hayat şartları çok zor.Eğitim,iş bulmak,evlenmek,iş kurmak bunlar kolay değil,elbet ana baba dertlenecek bu konuda.Bunuda yarın oğlum bana baksın,yaşlılığı sigorta altına alalım diye yapmam bu fikir,bu kendini garantiye alma duygusu midemi bulandırıyor.Kv ler eli ayağı tutuyorken gelini öyle canından bezdiriyor ki ha tabii bir de strestle gelen hastalıklar falan asıl bakıma muhtaç zamanında yanında ne gelin kalıyor,ne evlat.Çevremde bir sürü örnek var malesef.Sevgiyle,saygıyla,karşılıklı empati duygusuyla çözülecek sorunlar nice yıkılmış yuvaların ahına dönüşüyor.Annenize evladıyla arasına maddi bir urganın bağıyla gelen huzursuzluğu değil,hem oğlu hem geliniyle gönül bağından gelen bir birlikteliğin mutluluğunu yaşamasını tavsiye ederim.
En başta da dediğim gibi hatanız belki çok yok ama şu an anne dayatması ile abinizin evinde kalmaya yada oturup çözülecek konuyu küserek dallanıp budaklanmaya götürüp huzursuzluğa neden olursanız en büyük yanlışı siz yapmış olursunuz.Ailenize anlatın lütfen kendi başımın çaresine bakarım özgüvenini gösterin o zaman belki herkes kendi hayatında gerçekten çok daha mutlu olur..

haklısınız kız erkek farketmez bu durum ama ,
ülkemiz şartlarında erkeğin yaptığı şeyleri göğsümüz gere gere anlatırız ama hatun kişi olunca işler değişiyor.
bana kalırsa herkez evinde hanesinde olsun, huzurlu olsun.
Sizde en doğrusunu yaomışsınız, bu gelin de 10 sene bakmış.
Millet kayınvalidesine gider yatmaya evine geçer bunlar kadına yemeğe gidip evine geçiyor.
Kendilerine yapılsa nasıl olur acaba.

O zamanlar biraz daha geniş baktım duruma, gençleri bekleyen çok tehlike var, mesele flört edinip gece barlara gitmek değil, uyuşturucusu var, alkol bağımlılığı var, hırsızı uğursuzu var, erkek çocuk da tehlikelere açık, kötü arkadaşlar edinirse gaspçı da olabilir, tecavüzcü sapık da olabilir, uyuşturucu içip köprü altlarında da yatabilir, koca İstanbul'da hangi taşın altında arayacağım?

Konu içeriğine hakim değilim, kim ne kadar haklı bilemem ama herkesin özel hayatı, özel yaşam alanı olmalı, bu bağlamda kayınvalide, kayınpeder, görümce, kayınbirader, elti, gelin, damat iç içe hayatlar yaşanmasına karşıyım.

Son düzenleme:
Şu konuyu bence konu sahibi düzenlemeli yada ben mi yanlış anlıyorum hala anlamış değilim

Abi 10 senedir babasının evinde yaşıyor
Sırf bu yüzden babası annesi üst kata çıkıyor mutfak düzenlenmiş olmuyor

Abi çalışmıyor girdiği her işi batırıyor
Baba gider derdi içerisinde
Bu arada konu sahibi de çalışıyorçalışıyor
Bu yüzden yenge ye kalıyor işler

Buda yengeyi Felan geçin de abisinin yaptığı gevşelikten dolayı ben yengeye hak vermiyorum
Çünkü üzüm üzüme baka baka kararıyor

Eğer yanlış anladığım bir yer varsa biri düzeltsin lütfen
2 ayri daire varmis birinde abi digerinde baba oturuyor. Aile gelenekci oldugu icin erkek cocuk aileyle yasarmis. Bunu konu sahibu demis. Annesi asla gitmelerine izin vermiyormus. Kendi dairelerine bir mutfak yapabilirler. Aile ustelik konu sahibininde tek kalmasina izin vermiyor. O yuzden kendi dairelerine mutfak yapilmasina izin vermiyorlar. Yani konu sahibi abim mi karar verecek kac yasindayim diyor ama abisi karar vermese annesi verecek. Her turlu konu sahibi soz sahibi degil. Abiye trip atacagina anneye atsin. Ya abiyle yasamaya devam edecek ya koye gidecek yoksa.

Abiniz anne baba köye gittikten sonra sizin sorumluluğunuzu almak istemiyor.
Çok da doğal.
Ananız var babanız var,neden abiniz baksınki.
İstediğiniz kadar yukarda olun,aşağı immeyin.
O sizi gözetmek durumunda kalacak.
Yedi mi içti mi,eve geldi mi,gitti mi,hasta mı,yorgun mu.
Bunlar hep dert olacak ona.
Bir abi olarak yapmalı da.
E ama siz de 10 senedir birlikteymişsiniz zaten.
Şimdi böyle bir ayrılma durumu söz konusu iken sizi de yukarda istememesi bana çok normal geldi.
10 yıl yaa 10 yıl.
Sabahtan geceye kadar sadece yatmak için ayrılmak nedir.
Ne gerek vardır.
Allahaşkına şu birlikte oturmalar ne zaman bitecek.
Sırf bunlar yüzünden kaç evlilik bitiriyor, iyi anlaşabilecek insanlar kötü oluyor, berbat bir görenek.

O zamanlar biraz daha geniş baktım duruma, gençleri bekleyen çok tehlike var, mesele flört edinip gece barlara gitmek değil, uyuşturucusu var, alkol bağımlılığı var, hırsızı uğursuzu var, erkek çocuk da tehlikelere açık, kötü arkadaşlar edinirse gaspçı da olabilir, tecavüzcü sapık da olabilir, uyuşturucu içip köprü altlarında da yatabilir, koca İstanbul'da hangi taşın altında arayacağım?

Konu içeriğine hakim değilim, kim ne kadar haklı bilemem ama herkesin özel hayatı, özel yaşam alanı olmalı, bu bağlamda kayınvalide, kayınpeder, görümce, kayınbirader, elti, gelin, damat iç içe hayatlar yaşanmasına karşıyım.

Öncelikle bu iki ailenin 10 yıl içiçe yaşaması zaten baştan ofsayt. 10 yıl boyunca sabah aşağıya in gece yatmaya çık. Olacak iş mi? Bu aile hiç mi sıkılmamış. Yahu tamam mutfak yok da be mübarekler bari yemekten yemeğe inin aşağıya. Yok olmaz kapaklanmışlar bitmiş. 67 sayfayı okumaya ne zamanım ne de vaktim var. Arada ekstra bilgiler olabilir ama bilgim dahilinde değil.

Bence ilk suçlu bu düzene dur demeyen ve ailesini bir çeşit mahkum eden abi dir. Muhtemelen çıkar ilişkisi çerçevesinde susmuş olabilir. Yani aile geline kapaklanmış belki maddi yardımda bulunmuş, abi de eyvallah demiştir.

Köye gitme olayında da aile, abiye aynı düzenin devam edeceğini, kızlarına gözkulak olacaklarını söylemiştir ve bu andan itibaren olayın rengi değişmiştir. Kaldı ki yirmi küsür yaşlarında bulunan bir insanın diğer bir insana emanet edilmesi de başka bir saçmalık.

Konu sahibi açıklık getirdi mi bilmiyorum ama, annesine babasına ben burada yaşamak istiyorum, siz gidin, yemeğimi de yapar işime de giderim kendime de bakarım diyecek, evlerindeki mutfağı bir zahmet faaliyete geçirecek. Bu durumda abi de kimseden sorumlu olmayacak.

Ben abinin yerinde olsam o mekandan çeker giderim. Herkes başının çaresine baksın.

Bir seyi cok merak ediyordum. Neyseki konu sahibi aciklamis. Ust katta ocagi fln olan bir mutfak varmış. Ama buzdolabi erzak fln yokmus. Neden? Çünkü ust katta yemek yapmaya niyetleri yok. Mutfak tadilatta ya da yarim kalmis vs degil yani.

Neyse bundan sonra yapici olmak ve olayi cozumlemek icin yapilacak sey belli. Calisiyormussunuz bir buzdolabi alin. Ufak tefek de olsa kendi yemeginizi yapin. Annenize de ben calisip yasamimi burada surdurmeye devam edicem ust kattaki dairede deyin. Bunu abinize de aciklayin. Barisin gitsin. Böyle uzun küs kalacak bi durum yok. Onlarla da biraz empati yapin. Kendi isini kendin yaparsan abin de bi sorun cikarmaz

Erkek çocuğu da olsa sorumluluk almak istemez kimse, görümce değilim, gelinim ama galiba buradaki kriterlere göre kötü gelinim :) yıllar evvel 3-5 aylık evliyken ergenlik çağındaki kayınbiraderim bizimle yaşamak istedi, kayınvalidemler şehirdışında yaşıyordu, ben 23 yaşındayım cahilim tabii, eşim 24 yaşındaydı o da cahil, daha birbirimizin sorumluluğu nedir bilemeden 19 yaşındaki bir delikanlıya sahip çıkmak?

Kayınvalideme alın götürün alışır yaşadığınız yere, genç çocuk olmadık arkadaşlar edinir, başına bir hal gelir böyle bir sorumluluğun ve vebalin altına girmem dedim, belki kızdılar, vay geline bak oğlumuza bakmayacak diye içlerinden geçirmiş olabilirler bilmiyorum ama en doğrusunu yaptım, anne baba olmaz sahip çıkarım ama anne baba varken bunu yapamazdım, abi çalışıyor tüm hafta yok, ben 23 yaşında bir kadın, birşey olsa kimden arar sorarım, nerelerde ararım çocuğu.

Herkes kendi evladının sorumluluğunu alsın, abisi de olsa ablası da olsa doğurduğumuz çocukların sorumluluğu bizlerindir.

Not: Evimiz bizimdi, kayınvalide veya kayınpederden tek toplu iğnem yoktur, evleniyorsam kendi göbeğimi kendim keserim çok şükür :)

Apla kayınbiraderim nedir ya
31-gif.1318277

Cınbızını yediğim ,kaynım olmasın ya gı
30-gif.1318276

Apla kayınbiraderim nedir ya
31-gif.1318277

Cınbızını yediğim ,kaynım olmasın ya gı
30-gif.1318276

TDK:
kayınbirader
isim (kayı'nbira:der)

isim Kayın (II)
"Ne lüzumu vardı şimdi kayınbiraderinden söz açmaya." - S. F. Abasıyanık

Kayınvalideme kaynana, kayınpederime kaynata, kayınbiraderime kaynım demekten hoşlanmıyorum, kişilere nasıl hitap edeceğimiz kendi tercihimizdir, benim tercihim bu yönde ablacım.

Gelin sizden bıkmış olabilir mi artık acaba. bütüngün beraberiz sadece yatmaya çıkıyoruz diyorsun.
Ben olsam bende istemem. ailesi neredeyse kızları da orada olmalı.

dün akşamki durumu merak ettim. konu sahibi abisiyle barıştı mı? anneyle tekrar konuşuldu mu? konu sahibi akşam nerde yemek yedi? dizi gibi meraklandım. kafamda deli sorular:-):-)
Hemen aydınlatayım seni canısı :halay:
Dizi adı: Umutsuzvaka'nın Yolu Bölüm: 32 İmdb Puanı:9.2 :KK70:
Dün akşam işten eve gidince aşağı eve girdim anneme selam verdim
Anahtarı ve kendime yiyecek alıp yukarı çıkıyorum ben anne dedim
Annemde bu inadın daha ne kadar sürecek gel yemeğini ye bak sevdiğin çorbadan var sonra istersen yukarı çıkarsın dedi
Bende anne aşağıya inmeye niyetim yok bundan sonra böyle olacak bu duruma alışsan iyi edersin dert etme boşuna dedim
Annemde aç susuz yukarda ne yapacan dedi
Bende anne yukarısı ev değil mi yapıp yerim çocuk değilim ben dedim
Sonra yukarı çıktım film izledim kitap okudum kafam rahattı yani
Sabah yine annem bu şekilde ayrı gayrı olmaz sürüden ayrılanı kurt kapar aşağıya ineceksin dedi bende dedim ki burda durmamdan rahatsızsanız evden giderim başımın çaresine bakarım dedim
Ha bu arada abimle barışmaya niyetim yok

Back