- 12 Ekim 2017
- 5.270
- 17.389
- 248
- Konu Sahibi umutsuzvaka01
-
Abin evli farkında mısın? Evli. EVLİ. Karısı, başka bir ailesi var. Ne diye istesin seni? Gerçekten haddinizi bilin biraz.Duygularıma tercüman oldun bravoooo ve şunuda ekleyeyim annemler gittiginde zaten tek kalma taraftarıyım ama abimin beni istememesi zoruma gitti
+1000
Siz derken sen ve ailen. Hepinize yani.
Bende altlı üstlüyüm eşimin ailesiyle. Aynı senin gibi bir görümcem var. Şartlarımız aynı. Her gün bana gelseler cinnet geçirirdim.
Sende bir genç kadınsın, evlenince bu durumu yaşamak ister miydin? İnsan hayattan soğur ya..
ev ev konu sahibinin annesinin babasının yalnız abiye ait değilGelin niye cekip gitcekmis pardon ? Sen cık evine. Ha sanma ki ben gelinle ayni durumdayim da onu savunuyorum. Yazik bizim gelinimiz ailemle birlikti ve her is ona kalıyordu. Dun gece ayirdilar yemeyi icmeyi. En iyisi oldu. Annem de olsa herkesin eli ayagi tutuyor yapsin yemegini temizlesin evini.
Merhaba KK nın birbirinden zeki hanımları,
Biz abimlerle altlı üstlü oturuyoruz abim evli gündüz abimlere iniyoruz hep yeme içme bir sadece yatmaya yukarı çıkıyoruz annem babam ve ben
Sorunum şu ki babamın emekliliğine az kaldı emekli olunca annemle babam köye yerleşecekler
Arada da köydeki evi tadilat yaptırmak için gidip geliyolar
Abim anneme 1 ay önce benim için burda kalamaz al onuda köye götür demiş bunu annem bana söyledi
Nasıl zoruma gitti anlatamam
O günden beri aşağıya inmiyorum hep yukardayım acıktıgım zaman dışardan yiyorum yukarda mutfak faaliyette değil çünkü
Anneme benim artık abim yok bundan sonra kesinlikle muhatap olmam alsın evi başlarına çalsınlar dedim yengem ve abim için
Aşağıya inmemem annemi çok üzüyor dert ediyor hep ama benim kararımdan cayma gibi bi niyetım yok
Abimede bişey demiyor benide ikna etmeye çalışıyor.
Abim gelip dediği laftan dolayı pişman olduğunu söylese affedebilirdim ama öyle bişeyde olmadı demek ki halinden memnun
Annem üzüldüğü için arada kaldım ama
Zaten bende annemler köye gittiğinde abimlerle yaşamaya yanaşmıyorum yukarda yemegimi yapıp yerim olur biter herkesin özel hayatı var sonucta
Ama annemle babam yaza kadar burdalar ve aşağıya inmiyorum herkesten uzaklaştım diye yakınıyorlar bana yükleniyorlar sürekli
Sizce ne yapmalıyım?
ÇalışıyormuşKonu sahibi çalışıyor mu hala anlamadım. Çalışmıyorsa oturduğu evin faturalarını aldıklarını falan kim ödeyecek ailesi gidince?yoksa ailesine iki ev gecindirme ücreti mi çıkaracak? Eee mutfak faaliyette değilse ailesi gidince konu sahibi hep dışardan mi yiyecek yoksa gene yengeye mi yaslayacak kendini? Abi ve yenge haklı tabii ki. Hep dışarıdan yiyemeyeceginize gore?size mutfak da yaptırmayacaklarina göre . En iyisi siz kiralık ev bulun ve çıkın.
çalışıyor 25 yaşında babanın iki katlı bir evi var abi evlenince kapılar ayrılmış ama sabah uyandıklarından gece yatana kadar altta yengedeler ,bahane yukarıda mutfak yok,yani yenge 10 yıldır 7*24 hizmet etmiş bunlara ,25 yaşında çalışan üniversite mezunu bu konu sahibi dahil yatana kadar hep aşağıdalar..şimdi baba köye ev yaptırıyormuş emekli olunca gidecek yani yazın,abi gelmiş konu sahibinden için kalamaz burda onuda götürün demiş annesine , konu sahibi bunun üstüne alt kata inmiyor trip atıyor,kimse de demiyor neden gelmiyorsun diye bu yüzden çatlamış çok üzülüyorum beni sormuyorlar diyor , dışardan yemek sipariş ediyormuş,bir küçük tüp alsa iş yapsa üniversite diplomasını yırtacaklar çünkü:dKonu sahibi çalışıyor mu hala anlamadım. Çalışmıyorsa oturduğu evin faturalarını aldıklarını falan kim ödeyecek ailesi gidince?yoksa ailesine iki ev gecindirme ücreti mi çıkaracak? Eee mutfak faaliyette değilse ailesi gidince konu sahibi hep dışardan mi yiyecek yoksa gene yengeye mi yaslayacak kendini? Abi ve yenge haklı tabii ki. Hep dışarıdan yiyemeyeceginize gore?size mutfak da yaptırmayacaklarina göre . En iyisi siz kiralık ev bulun ve çıkın.
işte baş kısma laf pek etmesekte diyoruz ki al tüpü kendin yemek yap bu neyin tribi ama konu sahibinde de ciddi obsesyon var laf anlamıyor sadece bana haklısınız diyin rahatlayayım modunda.Umutsuz vaka nın aslında anlatmak istediği,
Altlı-üstlü yani iki ayrı dairede oturduklarını fakat gelinin evinde yemek,içme beraber yenilip,
sadece akşam uyumak için yukarı çıkıyorlarmış.
Abisinin burada kalamaz demesi hiç doğru değil.
Sonuçta kız bekar henüz evlenmemiş haliyle babasının evinde kalması gerekiyor.Başka nereye gidebilir.?
Ayrıca çalıştığı için köyde ne yapabilir.?
Sırf abisi için kalkıp köyde yaşayacak hali yok senelerce oku et git köye olacak iş mi yahuu.
Abisinin kız kardeşi için böyle söylemesi doğru bir davranış olmamış.
Kız kardeşi abisinin ona bu şekilde davrandığından rahatsızmış.
Ailenin yaşayış biçimi birlik olduğu için kız ne yapabilir?,
Yorumlarda da Ailesine zaten söylüyormuş oda hoşnut değil ama el mahkum mecbur.
Geline de kırgınlık olmadan önce zaten yardım ettiğini dile getirmiş.
Belliki annesi de tam bir anadolu kadını ve geleneklerine bağlı olmalı ki,
Birtanecik oğlumdan ayrılamam ama kızının nasıl yaşadığını önemsememiş.
Abisi evlenmiş olabilir peki ya kız kardeşi bu durumdan memnun mu hiç düşündünüz mü?
Kız kardeşine danışılmadan bu yaşama biçimini annesinin kabul ettirmesi hiç doğru değil.
Bu durumu Gelin hanım kendi istemiş yada abisi kabul ettirmiş o kısım tartışılır.
Bu durumda yapılması gereken iki ayrı eviniz var ve üst katın mutfağını aktif haline getirin.
Yemeğinizi kendiniz yapın,yiyin,keyfinizce,mutlu mesut yaşayın.
Annenizin gönlü olsun derseniz isterseniz aşşağıya inip yengenizle beraber yemek yaparsınız.
Anne ve babanızla köyden geldiklerinde bu konuyu konuşup çözüm bulun.
Sonuçta siz bir ailesiniz unutmayın.
Sorunları büyütmekten ziyade ,çözüm odaklı olun.
Mutlu mutlu yaşayın.
Derdim diyerek sahiplenmişsiniz ama bence burada dert sahibi olan yenge. Amaç nedir ki hergün bir istila, hergün bir taciz. Lütfen kusura bakmayın hiç empati kurmayı denediniz mi. O kadın hiç evinde ayağını uzatıp internette gezinmek, kitabını okumak, sakince kafasını dinlemek isteyemez mi? Anneniz babanız yaşlı mı bilemiyorum. Tutun ki yaşlı olsunlar, hergün oraya iştirak etmenin anlamı var mı. "kızım bizim yemeğimizi yukarı gönderiver" demek bu kadar zor olmasa gerek. Evet abiniz sizi istemiyor olarak algılayıp kırılmış olabilirsiniz. Ama lütfen bir de bu açıdan bakın. Siz yengeniz konumunda olduğunuz bir evlilik yapmak ister misinizMerhaba KK nın birbirinden zeki hanımları,
Biz abimlerle altlı üstlü oturuyoruz abim evli gündüz abimlere iniyoruz hep yeme içme bir sadece yatmaya yukarı çıkıyoruz annem babam ve ben
Sorunum şu ki babamın emekliliğine az kaldı emekli olunca annemle babam köye yerleşecekler
Arada da köydeki evi tadilat yaptırmak için gidip geliyolar
Abim anneme 1 ay önce benim için burda kalamaz al onuda köye götür demiş bunu annem bana söyledi
Nasıl zoruma gitti anlatamam
O günden beri aşağıya inmiyorum hep yukardayım acıktıgım zaman dışardan yiyorum yukarda mutfak faaliyette değil çünkü
Anneme benim artık abim yok bundan sonra kesinlikle muhatap olmam alsın evi başlarına çalsınlar dedim yengem ve abim için
Aşağıya inmemem annemi çok üzüyor dert ediyor hep ama benim kararımdan cayma gibi bi niyetım yok
Abimede bişey demiyor benide ikna etmeye çalışıyor.
Abim gelip dediği laftan dolayı pişman olduğunu söylese affedebilirdim ama öyle bişeyde olmadı demek ki halinden memnun
Annem üzüldüğü için arada kaldım ama
Zaten bende annemler köye gittiğinde abimlerle yaşamaya yanaşmıyorum yukarda yemegimi yapıp yerim olur biter herkesin özel hayatı var sonucta
Ama annemle babam yaza kadar burdalar ve aşağıya inmiyorum herkesten uzaklaştım diye yakınıyorlar bana yükleniyorlar sürekli
Sizce ne yapmalıyım?
İyi de benim burda kalmam lazım çalışıyorum sonuçta köyde ne işim var işte bulamam küçük yer
Bende doğru olduğunu savunmuyorum zaten ama annem babam böyle ne yazık ki ama olan bana oluyor
Nerden biliyorsunuz ki bunu abi ödemelere destek verdi alındı belki evlenirken kira vereceğine bize ver ev bizim olsun dediler ki gelin katlandığına göre köye dönme sözü 10 sene önce verilmiş gibi buradaki mesele evin kime ait olduğu değil aile öyle uygun görmüş konu sahibi farklı tavırlar içinde abisini dahil etmemesi gerekir ya gidecek ya da anne babasına ben tek başıma ayrı yaşayacağım diyecek bu kadar basitev ev konu sahibinin annesinin babasının yalnız abiye ait değil
Onların düşüncesi konu sahibini abisinin yanında bırakmakta o yüzden abisi alın götürün demiş.Anneniz babaniz hayatta. Miraz paylasimi olmamis. Kimin evinden kimi kovuyor ki? Bence köşenize çekileceğinize konuşun inip. Siz üst katta kendi düzeninizi kurun. Mutfagi aktif hale getirin. Hic onlarla muhatap olmayin olsun bitsin iste
Kına yaksın bi tarafınaBu arada gelin de seviniy valla. 10 yılın sonunda kurtuluyorum diye :)))
Yok bacim , bekar ya anlamaz ama bi evlensin kv iki gun geldi kaldi diye isyan ederler..Ya konu sahibi bide abinle yengenin
Yada özellikle yengenin yerine koysana kendini
Seni ve aileni tanımam etmem yengenide
Ama 10 yıl dile kolay
İç içe olmak bilemedim yaa
Sen ister miydin böyle bi düzeni
Eğer cevabın hayırsa tavrını birkez daha gözden geçir
Sizin 1.5 aydır hayattan alamadiginiz zevki muhtemelen gelininiz 10 yıldır almıyor. Bir de bunu düşünün lutfenama öyle bi ihtimal yok işim gücüm burda köyde napıcam ben aile yapımda tek yaşamama karşı arada kaldım hayattan bi zevk almamaya başladım 1 buçuk aydır ne yapacağım bilmiyorum o kadar kötü bi durumdayım ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?