Derdim matematik

Lonelypoet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
2.197
1.573
40
Çocuğumun daha ilkokulda o kadar çok problemle boğuşmasınj hazmedemiyorum. Problem çözdüğü yetmiyor gibi bide problem kurması isteniyor. Tamam analitik düşünmeyi geliştiriyor anladık ta bazı konular o kadar gereksiz ki bana göre, hayatta kullanılamayacak o kadar konu var ki, uygulama yok teori teori yazık çocuklarımıza yaa (düşüncelerimden çocuğumun haberi yok malum eğitim sisteminin MECBURİYETİ)

Yani hayatta kullanılmayan konular dediğiniz şeyler meslekten mesleğe değişiyor:KK15:

İK uzmanıysanız lisedeki trigronometri hiçbir işinize yaramaz. Mimarsanız mühendisseniz onların üstüne koyarak gidersiniz o temel sağlam olmazsa mesela elektronik mühendisliğinden hiçbir şey anlayamazsınız.

Bana kalırsa haklısınız bir de şu var okula çok uzun gidiyoruz birbirinin tekrarı çok yer var, çok fazla ezber var, çok fazla gereksiz bilgi var. Rus meslektaşlarım mesela üniversiteye 15 16 yaşında gidip 20de mezun oluyorlar, 26 27de de PhD bitmiş oluyor oh mis hayata geç kalmıyorsun. :KK51:

Yani hayatta kullanılmayan konular dediğiniz şeyler meslekten mesleğe değişiyor:KK15:

İK uzmanıysanız lisedeki trigronometri hiçbir işinize yaramaz. Mimarsanız mühendisseniz onların üstüne koyarak gidersiniz o temel sağlam olmazsa mesela elektronik mühendisliğinden hiçbir şey anlayamazsınız.

Bana kalırsa haklısınız bir de şu var okula çok uzun gidiyoruz birbirinin tekrarı çok yer var, çok fazla ezber var, çok fazla gereksiz bilgi var. Rus meslektaşlarım mesela üniversiteye 15 16 yaşında gidip 20de mezun oluyorlar, 26 27de de PhD bitmiş oluyor oh mis hayata geç kalmıyorsun. :KK51:
Yok canım son parağrafındakileri anlatmaya çalışmıştım

Katiliyorum ya bizim burda lise 1deyken matematik dersinde gördüğümüz konuları Avrupa'da üniversite öğrencileri görüyor. Hayatımızın büyük bölümü okul, hafta içi tüm gün okul haftasonu dersaneyle geciyordu -şimdi dersane kalktı ama sanırım şimdiki çocuklar da kurs a falan gidiyor aynı hesap-

Yıllarca okuyoruz ama yine de hiç kendimizi geliştiremiyoruz. Benim öğrenciyken en sevdiğim ve en başarılı olduğum ders matematikti. Ama şimdi baktigimda bu derslerdense keşke okulda yabancı dil, yakın tarih vs. daha yoğun bir şekilde işlense.

Tarih de aynı şekilde. Ortaokul, lise hep aynı şeyler anlatılıyor ama yakın tarihe güncel meselelere dair hiç bir bilgisi olmuyor öğrencilerin.

Denklem kurma, problem çözme bunlar çocuğunuza katkı sağlayan şeyler bırakın zorlansın bu onu geliştirir. analitik düşünme, neden-sonuç ilişkisi ,pratiklik vs.Matematiğin günlük hayatımızdaki yeri sandığımızdan daha fazla ve bence ülkece daha çok üzerine düşülmeli sayısal bilimlerin zira dünyada yapılan araştırmalarda içler acısı bi durumdayız.hep son sıralardayız.Bilimsel ve teknolojik gelişmelerde neden bu kadar bu kadar geride olduğumuzun kanıtlarından biri.(konu dağılıyor toparlıyorum hemen:KK52:)Demek istediğiniz okulun eğitim sisteminin gereksiz, zorlayıcı ve gelişimine katkı sağlamayan ezberci türden olması ise ona kesinlikle katılıyorum.Maalesef okullarımız böyle.Çocuğunuz daha küçük anladığım kadarıyla bu yaşlarda sağlam bir temele oturtursanız matemetiğini ileride zorlanmaz çok önemli bir ders çünkü ve dolaylı yoldan diğer derslerini de olumlu anlamda etkiler.Gerekirse özel ders gibi takviyelerle okulun ezberciliğinden ziyade 'gerçekten' matematiği öğrenmeli^^

X