Derdim kendim

Suslupuslum

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2012
156
55
Merhaba hanımlar. Ben 31 yaşındayım. 5 yıldır çalışıyorum ve birbuçuk senedir bu işyerindeyim.
İşyerinde sorun yaşamamla ilgili daha önce de konu açmıştım. İki oda arkadaşım vardı. Odada da iki ayrı iş. Benim talebimle iş bölümü yapmıştık. Ben üzerime düşeni fazlasıyla yaptım. Ama diğer işin zamanı gelince bana yıkmaya çalıştılar.Bununla ilgili üst müdürün yanına çıktık. O an da bizim şube müdürümüz yoktu vekalet edende hakim değildi konuya. Bende ciddi manada kendimi ifade edemeyişimdem- ağladım falan- müdür bana kızdı. Çünkü o öyle bir iş bölümünden habersizdi, oda arkadaşlarım eskiler . Ben 1 yıllığım. Beni sorunlu gördü anlamadı.

Aradan 4 ay geçti. Aynı sorunla yine çıktık ve yine bizim müdür yok ve ben yine haksızım. Bu arada ben yerimin değişmesini istiyorum değiştirmiyor.

Oda arkadaşım benim çözemeyeceğim bir şey için benle tartıştı. Söylediği de her zamanki gibi burda işler kavgayla çözülüyor. Sesler yükseldi vs. Müdür yardımcısı şube müd. falan duydu. Çok sinirlendim Müdür yardımcısına beni artık burdan alın diye gittim. Üst müdürle konuştu müdürler ihtiyaç vardı zaten bende orayı istiyordum beni oraya aldılar. 4 aydır sorunsuz mutlu çalışıyorum.Tabi ben mutlu çalışıyorum kendimce ama arkamdan dönenlerden haberim yok. (((Eski işyerimde de sorun yaşamıştım .Yine kız istediğini yaptırmak içim benim özenli hassas çalışıyor oluşumdan bahane bulup haftasında benle tartışmıştı mesela . Bir yıldır birlikte çalıştığıyla tartışmayın. Şefim o zaman insanları idare etmeyi öğren demişti)))

Üst müdür ilk başladığımda hanım oturup kalkmasını bilen Çalışkan diye beni nitelerken şimdi iş yapmak istemeyen kavgacı olarak görüyor.

Geçen bir sertifika dağıtımı vardı personele.Üst müdüre o an önde oturduğundan benim vermem gerekti sırayla sertifikaları. 30 metrekare bir oda ve anca 15 kişiydik bir masa etrafında. Ben öncesinde sırası gelecek olana işaret ettim adını söyledim duymuyorsa arkadaş aracılığıyla ilettim. Güldüm falan. Diyeceğim şu. Ben çok güleryüzlü espirili dışarıdan bakıldığında rahat görünen biriyim. Aslında davranışlarımda kendimi tartıp hareket etmediğimi düşünüyorum.Çünkü mesela müdürün yanına çıktığımızda da iki cümle kurup susup onu dinlemedim. O kadar anlatmaya çalıştımki. Oda arkadaşlarım ise konuşmadan haklı çıktılar.Dışarıdan deli gibi mi görünüyorum acaba da diyorum. Çünkü ağır başlı insanları görünce özeniyorum. Onların sözüne daha çok değer verildiğini görüyorum. Bu hareketlerle kendimi değersizleştirdiğimi düşünüyorum.

Birde bu eski oda arkadaşımla ikimizde aynı ile tayinciyiz. Onun o işyerinde de tanıdıkları var. İnsanları da öyle güzel işleyen dolduran biridir.

Bunları ailemle paylaşıyorum bir de size yazayım dedim.

Son düzenleme:
Hımm sonuç olarak yeni yerinizden memnunsunuz ama eğer burada da bir sorun yaşarsanız maalesef sizden kuvvetle muhtemel kurtulacak, işinize son verecekler. Hayatta iş yaşamıyla ilgili öğrendiğim bir şey varsa o da insanın çok iyi çalışmasının değil uyumlu çalışıp kendini doğru pazarlamasının kişiye fayda getirdiğidir. Onlar bu gidişle orada kalır sen ağlaya ağlaya vedalaşırsın. Önerim 1- işinizi kesinlikle iyi yapacaksınız.
2- Hatalı durumlarda kabahatiniz varsa hemen kabullenip özür dileyecek ve anlaş gösterdikleri için üstlerinize teşekkür edeceksiniz.
3- Haklı olunca da kısa öz konuşacak ve ağlamadan derdinizi özetleyeceksiniz. Aynı fikirde olunmazsa da onaylanan sisteme entegre olacaksınız.
4- Arada hem oda arkadaşlarınıza hemde diğer iş arkadaşlarınıza küçük jestler yapacaksınız. Kahve, çikolata, poça vs
5- İnsanlara asla 🙅‍♀️ sırlarınızı anlatmayacak ve başkaları hakkında dedikodu yapmayacaksınız. (iş arkadaşlığı ipin üzerindeki cambaz gibi olmayı gerektirir ve alta hayat kurtaran bir file olması gerekir o da insana yatırımdır).
Kendinizi de üzmeyin her iş yerinde oluyor böyle şeyler. Güçlü iş bitiriciler bu tip sorunları aşabilenlerden çıkıyor. Sizde öyle olmalısınız.

Diyeceğim şu. Ben çok güleryüzlü espirili dışarıdan bakıldığında rahat görünen biriyim. Aslında davranışlarımda kendimi tartıp hareket etmediğimi düşünüyorum.Çünkü mesela müdürün yanına çıktığımızda da iki cümle kurup susup onu dinlemedim. O kadar anlatmaya çalıştımki. Oda arkadaşlarım ise konuşmadan haklı çıktılar.Dışarıdan deli gibi mi görünüyorum acaba da diyorum. Çünkü ağır başlı insanları görünce özeniyorum. Onların sözüne daha çok değer verildiğini görüyorum. Bu hareketlerle kendimi değersizleştirdiğimi düşünüyorum.

Şurası işte sizi tedirgin eden.
İş yerlerinde gerginlik çatışma olabilir.
Ama bu yazdığınız tarzda şeyler sizi dezavantajlı konuma sürükler.
Mevcut işiniz neye evrilir bilmiyorum.
Ama bu konuya odaklanın.
Suni bi figür çizmek de sizi gerebilir, rol yapmayın elbette.
Ama kendi iyiliğiniz için fevriğliğinizi azaltma yolları bulun.
Ben de kalbi dilinde bir insanım ve bundan ötürü üstlerimle sorun yaşadığım çok oldu.
Oyuzden bu yanımı çalışma dışında da törpülemeye gayret ediyorum

Hımm sonuç olarak yeni yerinizden memnunsunuz ama eğer burada da bir sorun yaşarsanız maalesef sizden kuvvetle muhtemel kurtulacak, işinize son verecekler. Hayatta iş yaşamıyla ilgili öğrendiğim bir şey varsa o da insanın çok iyi çalışmasının değil uyumlu çalışıp kendini doğru pazarlamasının kişiye fayda getirdiğidir. Onlar bu gidişle orada kalır sen ağlaya ağlaya vedalaşırsın. Önerim 1- işinizi kesinlikle iyi yapacaksınız.
2- Hatalı durumlarda kabahatiniz varsa hemen kabullenip özür dileyecek ve anlaş gösterdikleri için üstlerinize teşekkür edeceksiniz.
3- Haklı olunca da kısa öz konuşacak ve ağlamadan derdinizi özetleyeceksiniz. Aynı fikirde olunmazsa da onaylanan sisteme entegre olacaksınız.
4- Arada hem oda arkadaşlarınıza hemde diğer iş arkadaşlarınıza küçük jestler yapacaksınız. Kahve, çikolata, poça vs
5- İnsanlara asla 🙅‍♀️ sırlarınızı anlatmayacak ve başkaları hakkında dedikodu yapmayacaksınız. (iş arkadaşlığı ipin üzerindeki cambaz gibi olmayı gerektirir ve alta hayat kurtaran bir file olması gerekir o da insana yatırımdır).
Kendinizi de üzmeyin her iş yerinde oluyor böyle şeyler. Güçlü iş bitiriciler bu tip sorunları aşabilenlerden çıkıyor. Sizde öyle olmalısınız.
Tespitleriniz çok doğru. En çok işi ben yaptım, çalıştım ama görülen sıfır.

Şurası işte sizi tedirgin eden.
İş yerlerinde gerginlik çatışma olabilir.
Ama bu yazdığınız tarzda şeyler sizi dezavantajlı konuma sürükler.
Mevcut işiniz neye evrilir bilmiyorum.
Ama bu konuya odaklanın.
Suni bi figür çizmek de sizi gerebilir, rol yapmayın elbette.
Ama kendi iyiliğiniz için fevriğliğinizi azaltma yolları bulun.
Ben de kalbi dilinde bir insanım ve bundan ötürü üstlerimle sorun yaşadığım çok oldu.
Oyuzden bu yanımı çalışma dışında da törpülemeye gayret ediyorum
Aslında normal hayatta daha fevriyim iş yerinde haksızlığa uğrayıp üzerime gelindiğinde tepkiler verdim. Yalnız onu da doğru yapamadığımdan dert oldu. Aynı zamanda ben fazla güleryüzlü oluşumsan da dertliyim. Sanki herkese iyi davranmalıyım herkes beni sevmeli gibi bir insan oldum

Bence hicbir amir devamli sikayete gelen personeli sevmez..Ayrica bir is ortaminda vara yoka gülmek de hos değil

İş dağılımını kendi aranızda neden yaptınız diyelim ki yaptınız bunu maille müdürünüzü yada yöneticinizi ccye koyarak mail atsaydınız ayrıca müdürün karşısında ağlamak nedir ? Nerede susup nerede konuşulması gerektiğini bilmelisiniz bence.

Aslında normal hayatta daha fevriyim iş yerinde haksızlığa uğrayıp üzerime gelindiğinde tepkiler verdim. Yalnız onu da doğru yapamadığımdan dert oldu. Aynı zamanda ben fazla güleryüzlü oluşumsan da dertliyim. Sanki herkese iyi davranmalıyım herkes beni sevmeli gibi bir insan oldum
İşte en nefret ettiğim şey budur, kimin ne iş yaptığına değilde politika yapana hak verilmesi, susan pohpohlayan en iyi yere geliyor, haksızlığın karşısında konuşan ise hep haksız görülüyor.

İş dağılımını kendi aranızda neden yaptınız diyelim ki yaptınız bunu maille müdürünüzü yada yöneticinizi ccye koyarak mail atsaydınız ayrıca müdürün karşısında ağlamak nedir ? Nerede susup nerede konuşulması gerektiğini bilmelisiniz bence.
Bunu şube müdürümüz biliyordu ama o haftalarda izinliydi. Üst müdürün karşısına geçipte diyemiyor benim bilgim dahilinde, iş dağılımı böyle diye. Çünkü zaten bana iş yıkanla da ters düşmek istemezdi. Ağlama kısmı benimde canımı sıktı ama o kadar üzerime geldi ki sinirimden ağladım. Haksız olan servis arkadaşlarımken bana yüklendi. Şimdi servisim değişti ve yine eski servisteki iki kişiden biri de geldi. Geçen üst müdürle görüştüm hanımsın akıllısın çalışkansın gibi şeyler söylüyor. Gerçekten susarak anlaşılıyorum sanırım.

X