Açılın uzman geldi :) İngilizce uluslararası ilişkiler okumuş bir dış ticaret sorumlusu olarak advance İngilizcem. Çatır çatır konuşurum. Şimdi istediğin kadar program uygulama cart curt indir bir yerde tıkanacaksın. Açmayı bile istemeyeceksin. Sana zor gelecek. Neden? Beyninde yabancı dil öğrenme merkezi ile duyma merkezlerin kesişiyor. Yani duymadan öğrenemezsin net. Çözüm? Altyazılı film izleyeceksin. Video izleyeceksin. Başka bir şey yaparken takacaksın kulaklık İngilizce dinleyeceksin, anlaman şart değil. Beynin önce bu duyduğuna alışıp sonra onu işlemeye başlayacak. Mümkün değil duymadan öğrenemezsin.
Bir ikincisi grameri boş ver :) Gramatik olarak ne söyleyeceğini düşünürsen konuşamazsın. İngilizce ana dilin değil, hata yapman yabancılar tarafından normal karşılanıyor. Önce bir konuşmaya başla sonra kendiliğinden gramerli konuşacaksın zaten.
Üç evde kendi kendine konuş deli gibi
oh look mirror, hi mirror, what a messy hair I have Falan gibi şeyler söyle. Evi hayaletlere tanıt, İngilizce sinirlen. Beynin sürekli kullanılıyor diye dil merkezini aktif tutar.
Dört İtalyancayı İngilizce üzerinden öğren. İngilizce İtalyanca çalış yani. Ben İspanyolca aldım iki yıl, baya unuttum ama neyse. Şu anda orta seviye Japoncam var, hepsini İngilizce öğrendim. Yine beyinsel açıklama aynı bölge aktif olduğundan çok daha kolay öğreniyorsun, hem çok ortak kelime var.
Bebeğe yemek yedirirken aklıma bu kadar geliyor, aklına gelen bir şey olursa yaz yardımcı olurum.