• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

derdim esim mi kv mi bilemiyorum

usandimartik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2015
5
3
1
38
Kizlar burdaki konulari okuyorum gelen cevaplar kirk yil dusunsem aklima gelmeyecek seyler. Beyin firtinasi esiyor buralarda.banada yorum yaparsaniz sevinirim:KK61::KK1:
Derdime gelince
Kp esim kucukken vefat etmis. Esim 18 yasindan itibaren evden cikmis (bu ayrintiyi yazmamin sebebi bu ifadeler esimin ifadeleri) birde erkek kardesi var. Kv esim ile kardesi arasinda inanilmaz ayrimcilik yapiyor ve bunu daha kucukluklerinden beri yapiyor gibi.rsim ben evden erken ciktim onunla yasadi yillarca. Esim okul ve is icin baska sehire gitmis bunlar ikisi kalmis. Sonra kaynim universite icin baska bi sehre gidince ordan ev alip yine beraber yadadilar. Bize de bu evin kira old soylediler. Ne alaka bilmiyorun ama yalan soylediler. Surekli tadilat yaptiriyordu eve bende anladim. Esim inanmadi ama yillarcada sormadi. 2 3 sene sonra laf arasinda sordu itiraf etti kv.
Arada binlerce olaylar olaylar.
Simdi de kaynim evlendi ve baska bi sehirde yasiyo bize 2 saatlik mesafede. Annesinden para istiyecegi zaman geliyo sirinlik yapiyo aliyo parayi gidiyo. Bu para muktari 10-20 bin arasi degisiyor. Baska zaman yuzune bile bakmiyor. Mesela bu bayram da daha yeni aradi bayramlasmak icin 3. Gun yani. Esinin memleketine gitmisler. Biz ise yanindayiz. kv bayramda tek kalmasin diye ne tatile gidebildik nede benim memleketime. Esimse kv ye tepki filan gostermiyo. Soyluyorum biliyorum diyor napim diyor Allah kimseyi bu durumda birakmasin diyor. Bende birakirsam tek kalacak diyor. Kendi gibi benide ezdiriyor. Izne ciktim bayram oncesi ve sonrasi annemi babami gormeye gidemedim:KK61:
Yaptigi ayrimciliklar saymakla bitmez ana esim tepki koyamiyor. Kiyamiyor annesine ama bana kiyiyor. :KK61::KK61:
Napim ne edeyim bilemiyorum.

Benide gondermde ki. Aileler bayrami beraber gecirirmis. Bidahaki bayramda ister memlekete ister tatile beraber gidicekmisiz.
He bu arada gecen yillarda kv bayramda tek kalmasin diye benim memlekete bile goturduk. Sanki tek cocugu kocam. Atraba alirken Ev pesinati verirken kaynima ama evlatlik gorevleri esime. Katlanamadigim bu.

Ya kayniniz cok akilli ya da kayninizin esi..
Sizin esinizin biran once gozlerini acmasi lazim.. bayram bu ya nasil esinizin annesine hurmet ediliyorsa sizin ailenize de aynisini yapmasi lazim. Keske sen tek gitseydin ne demek gondermiyor. Sen bastan alistirmayacaktin boyle.

Kaynim cok fena esi ondan da fena. Gelip yalakalik yapiyor aliyor alacagini. Bugun bayramin 3.gunu ve yeni aradi bayramlasmak icin. Kv tersledi telefonu kapadiktan sonra birsuru beddua etti. Ama hep boyle zaten arkasindan atiyo tutuyo ama gelince kaynim iki opup kokluyo seviyo filan alacagini alip gidiyo . Hep boyle. Bizim yanimizda yalandan mi beddua ediyo anlamadim ki.
Kv den gelecek parada gozum yok onlarin olsun. Arkamdan konusamasinda. Hamdolsun ihtiyacimda yok. Hos kaynimin durumu daha iyi.
Ben surekli onun yaninda olmaktan usandim. Bana cok ktu davranmiyor daha dogrusu musade etmiyorum. ama esime kaynimdan daha ozensiz davraniyo. Mesela bi ortamda hep kaynimdan bahsediyor ve hep overek.
Yazdikca aklima geliyor. Kaynim evlenmeden once onun alisverisi icin surekli avm filan gezerdik. Donundan gomlegine kv aliyordu pesinden bizide surukluyordu. Tabi bu surekli olmaya baslayinca ben tavrimi koydum gitmemeye basladim. Surekli avm ye carsiya pazara filan gitmek istiyordu tepkimi koymustum. zaten Artik evlendigi icin bitti. Ama simdi ne zaman gorussek kaynimdan bahsediyor belliki onu cok seviyor ve ozluyor. Bi kelime gecse hemen o kelimeyle ilgili muhakkak bi anisi ve soyleyecegi var kaynimla ilgili. Surekli ikisinin anilarini duymaktan biktim usandim.
Kocam herseyin farkinda oldugunu soyluyor ama kv ye kiyamiyorum diyor. Benim derdim ben bu konuda ne yapabilirim. Kk nin akilli kadinlari hadi bana bi yol gosterin.

Bu eslerin tamam herseyin farkindayim karicigim ama napiyim annem diyerek kendi anneleri icin fedakarlik bekliyolar. Siz dur orda diyeceksiniz tamam seni anliyorum annen yanliz sen kal annenle bende annemi gormek istiyorum diyeceksiniz . Bunlar hep iyi niyeti suistimaldir.

Benide gondermde ki. Aileler bayrami beraber gecirirmis. Bidahaki bayramda ister memlekete ister tatile beraber gidicekmisiz.
He bu arada gecen yillarda kv bayramda tek kalmasin diye benim memlekete bile goturduk. Sanki tek cocugu kocam. Atraba alirken Ev pesinati verirken kaynima ama evlatlik gorevleri esime. Katlanamadigim bu.
Senin kocanda iş yok kusura bakma

Biz bir ailemiyiz öylemi benimde ailem var annem benude bekliyor ya gelirsin yada otur annele ben gidiyorum diyemedinmi sen böyle yaptikca oooooo

Ya maalesefki bu durumda sizin yapabilecek birşeyiniz yok. Bu yaşananların hepsi anne ve çocukları arasında olan şeyler ama arada siz telef olmuşsunuz. Biz ne dersek diyelim bu sorunu sadece eşiniz çözebilir.

Şöyle bir çözüm olabilir. Bir bayram bir aileye diğer bayram öbür aileye gidin. Tatilinizde de başbaşa takılın. Zaten kendinizi de ezdirmiyormuşsunuz. Biraz görmeyip duymayarak durumu idare etmeye çalışın.

Kizlar burdaki konulari okuyorum gelen cevaplar kirk yil dusunsem aklima gelmeyecek seyler. Beyin firtinasi esiyor buralarda.banada yorum yaparsaniz sevinirim:KK61::KK1:
Derdime gelince
Kp esim kucukken vefat etmis. Esim 18 yasindan itibaren evden cikmis (bu ayrintiyi yazmamin sebebi bu ifadeler esimin ifadeleri) birde erkek kardesi var. Kv esim ile kardesi arasinda inanilmaz ayrimcilik yapiyor ve bunu daha kucukluklerinden beri yapiyor gibi.rsim ben evden erken ciktim onunla yasadi yillarca. Esim okul ve is icin baska sehire gitmis bunlar ikisi kalmis. Sonra kaynim universite icin baska bi sehre gidince ordan ev alip yine beraber yadadilar. Bize de bu evin kira old soylediler. Ne alaka bilmiyorun ama yalan soylediler. Surekli tadilat yaptiriyordu eve bende anladim. Esim inanmadi ama yillarcada sormadi. 2 3 sene sonra laf arasinda sordu itiraf etti kv.
Simdi de kaynim evlendi ve baska bi sehirde yasiyo bize 2 saatlik mesafede. Annesinden para istiyecegi zaman geliyo sirinlik yapiyo aliyo parayi gidiyo. Bu para muktari 10-20 bin arasi degisiyor. Baska zaman yuzune bile bakmiyor. Mesela bu bayram da daha yeni aradi bayramlasmak icin 3. Gun yani. Esinin memleketine gitmisler. Biz ise yanindayiz. kv bayramda tek kalmasin diye ne tatile gidebildik nede benim memleketime. Esimse kv ye tepki filan gostermiyo. Soyluyorum biliyorum diyor napim diyor Allah kimseyi bu durumda birakmasin diyor. Bende birakirsam tek kalacak diyor. Kendi gibi benide ezdiriyor. Izne ciktim bayram oncesi ve sonrasi annemi babami gormeye gidemedim:KK61:
Yaptigi ayrimciliklar saymakla bitmez ana esim tepki koyamiyor. Kiyamiyor annesine ama bana kiyiyor. :KK61::KK61:
Cok yüz vermisin eşinede onun annesi annede seninki ne? Hic kimseyi dinlemeden tel gidecektin kendi annesini düsünmesini biliyor ama... kabahat sizde ne kadar kötü davranirsan indar iylik görüyorsun bu zamanda maalesef

Ya maalesefki bu durumda sizin yapabilecek birşeyiniz yok. Bu yaşananların hepsi anne ve çocukları arasında olan şeyler ama arada siz telef olmuşsunuz. Biz ne dersek diyelim bu sorunu sadece eşiniz çözebilir.

Şöyle bir çözüm olabilir. Bir bayram bir aileye diğer bayram öbür aileye gidin. Tatilinizde de başbaşa takılın. Zaten kendinizi de ezdirmiyormuşsunuz. Biraz görmeyip duymayarak durumu idare etmeye çalışın.
Ama ztn hep kayinvaldeyle kiz cagiz kendi ailesimi görmüyor butun sene üstelik bayramdada... olcak sey degil

Derdime gelince
sorun eşinde seni ezdiren o

Cocuk kandirir gibi bidahaki bayrama giderizde ne oliyor zaten annesi yaninizda gitseydiniz ailenin yanina..

Ha gelmiyormu cekip giderim ozsman keyfi bilir..
Sorun kaynanda degil sorun esinde...
Ve sende tamam dedikce kabullenmis oluyorsun...

Cocuk kandirir gibi bidahaki bayrama giderizde ne oliyor zaten annesi yaninizda gitseydiniz ailenin yanina..

Ha gelmiyormu cekip giderim ozsman keyfi bilir..
Sorun kaynanda degil sorun esinde...
Ve sende tamam dedikce kabullenmis oluyorsun...

Aynı şeyleri yazacaktım. .
Hemfikirim. .

Eşin gelmiyorsa sen neden gitmedin ailenin yanına? Kusura bakma ben bayramda ailemi göreceğim,gelmezsen de sen otur ben gidiyorum deseydin,çıkıp gitseydin.Birazda hata sende yani kusura bakma,her dediklerine eyvallah dersen böyle olur,ben gidiyorum aileme de git,sanki eve mi kapatacaktı seni bayram günü.

Back