• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

derdim dişlerim...

rosalinda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2012
1.032
15
118
İstanbul
artık gülümsemekten çekinir oldum,benim 2 öndişim normalden biraz uzun köpek dişlerimde sivri ve uzun diğer arada kalan dişler inci gibi ,dolayısıylada estetik olmayan bi görüntü var,bu uzun olan dişlerimi kısaltıp hepsini aynı izada yaptırmak istiyorum ,bu nasıl olur dişlerime bir zararı varmıdır bilgisi olan varmı acaba?

Son düzenleme:
doktora gittim dişi kesemem dedi pek bilgide vermedi önemsemedi sanki ,bu işlemi yaptıran yada bilgisi olan varmı diye bilgi almak istedim

benimde ön dişlerimde şekil bozukluğu vardı. 6 tanesini kestiler geçiciler takıldı. kalıbını falan aldılar işte. zirkonyumları taktılar en sonunda gayette güzel oldu :) aşırı dişçi fobisi olan bir insanım ve artık yeteeerr diye çıldırdığım bir anda tüm korkumu yendim ve gittim. gülmekten zevk alıyorum artık elim ağzıma gitmiyor :9: keserlerken hiç acı hissetmedim hemde hiç. zaten her biyandan uyuşturuyorlar. kanal yaptılar 4 tanesine allahım sana geliyorum galiba dedim o esnada ama hiç tahmin ettiğim gibi olmadı. yöntemi değişmiş. öyle iğneyi çıkar sok bilmem ne değil yani. sende git korkmadan yaptır. sadece sorunlu dişleri kesip yenisini takıyorlar yapıştırıp. köprü gibi değil yani canım. sadece kestirmek olmak bence çünkü dişin minelerine zarar veriliyor o esnada. zirkonyum en iyisi.

sen dişinin tamamınımı kestirdin ,aslında benim istediğim öyle değilde dişin uclarını hafif düzelttirmek canım biri uzun biri kısa değilde hepsi aynıolsun istiyorum böyle bir işlem varmıdır ki:26:

sen dişinin tamamınımı kestirdin ,aslında benim istediğim öyle değilde dişin uclarını hafif düzelttirmek canım biri uzun biri kısa değilde hepsi aynıolsun istiyorum böyle bir işlem varmıdır ki:26:

uygun olacak şekilde baya küçültüyorlar. zirkonyum dişin içine girecek şekilde. bence sadece dişi kesip bırakmazlar çünkü minelerine zarar verilmiş oluyorki oda hemen çürümesine sızlamasına neden olur. zaten öyle göndermezler seni. birde lamine diye bir yöntem var. dişin yüzeyinde hafif bir pürüzlük yapıp yapıştırıyorlar şekil bozuklarında uygulanabiliyor bu yöntem aşırı bozukluk yoksa. belki uzunluğu kısaltıp böyle birşeyde yaptırabilirsin birde onu araştır canım. lamine kaplama diye.

uygun olacak şekilde baya küçültüyorlar. zirkonyum dişin içine girecek şekilde. bence sadece dişi kesip bırakmazlar çünkü minelerine zarar verilmiş oluyorki oda hemen çürümesine sızlamasına neden olur. zaten öyle göndermezler seni. birde lamine diye bir yöntem var. dişin yüzeyinde hafif bir pürüzlük yapıp yapıştırıyorlar şekil bozuklarında uygulanabiliyor bu yöntem aşırı bozukluk yoksa. belki uzunluğu kısaltıp böyle birşeyde yaptırabilirsin birde onu araştır canım. lamine kaplama diye.

bu lamine kaplama heryerde yapılıyormu? benim gittiğim dişçi yapabileceğim bişey yok dedi niye bu yöntemi yapmak istemediki ,valla böyle bişey olsa çok iyi olur öyle aşırı bozukluk yok ama rahatsız edici cevabın için teşekkürler canım

Son düzenleme:
ricaederim canım :) her yer yapmayabilir. netten biraz araştır bence o yöntem bana olmadı yamukluk olduğu için. tırnak gibi bişey o lamine diş dediğim. öyle kesip biçmeye gerek kalmıyor. varolan dişi uygun şekilde dıştan aşındırıp özel bir yapıştırıcıyla yapıştırıyorlar üzerine. umarım istediğin gibi olur dişlerin ama herşeyin bir çözümü var. gittiğin dişçi normal değil bence.

ricaederim canım :) her yer yapmayabilir. netten biraz araştır bence o yöntem bana olmadı yamukluk olduğu için. tırnak gibi bişey o lamine diş dediğim. öyle kesip biçmeye gerek kalmıyor. varolan dişi uygun şekilde dıştan aşındırıp özel bir yapıştırıcıyla yapıştırıyorlar üzerine. umarım istediğin gibi olur dişlerin ama herşeyin bir çözümü var. gittiğin dişçi normal değil bence.

evet söylediğin yöntemi baktım netten yaprak porselen dişin yüzeyine yapıştırılıyor ama benim dişimin yüzeyine değilde sadece uclarına işlem uygulanacağından o şekilde yaparlrmı,birde diş doktorumu iyi seçemedim galiba o kısaltacağım dişimde nokta kadar siyahlık var yeni çürümeye başladı onun için randevum var bu doktora gitmesemmi ne yapsam bilemedim

belli bir miktar töpülenebilir ama, bu miktar muhtemelen seni tatmin etmez, fazlası da dişlerinde hassasiyete ve daha başka komplikasyonlara neden olabilir. görüntüden çok fazla rahatsız oluyorsan ve bu durum sosyal yaşantını da etkiliyorsa doktorundan lamina konusunda bilgi alabilirsin.
ama anlattığın kadarıyla çok da fazla bi sorun varmış gibi gelmedi bana, sanırım biraz tavşan dişlisin, ben çok sempatik buluyorum bu durumu.:34:

belli bir miktar töpülenebilir ama, bu miktar muhtemelen seni tatmin etmez, fazlası da dişlerinde hassasiyete ve daha başka komplikasyonlara neden olabilir. görüntüden çok fazla rahatsız oluyorsan ve bu durum sosyal yaşantını da etkiliyorsa doktorundan lamina konusunda bilgi alabilirsin.
ama anlattığın kadarıyla çok da fazla bi sorun varmış gibi gelmedi bana, sanırım biraz tavşan dişlisin, ben çok sempatik buluyorum bu durumu.:34:

çok önemli birşey yok ama gülümseyince belirgin bir şekilsizlik var dediğin gibi biraz törpülemek yeterli olabilir belki de, ben güzel dişleri olanlara çok özenyorum çok önem veriyorum dişlere

resim koysana tatlım bi bakalım gerçekten kötü mü duruyor
bence dişlerine hiç bişey yaptırma çünkü insanın kendi dişi gibisi yok

resim koysana tatlım bi bakalım gerçekten kötü mü duruyor
bence dişlerine hiç bişey yaptırma çünkü insanın kendi dişi gibisi yok

valla resim koymayı bilmiyorum ama dediğim gibi hiç hoş durmyor,haklısın insanın kendi dişi gibi yok zaten çok fazla birşey yaptırmak istemem ama bi düzeltme yapılabilir diye düşündüm

Canım bence doğallığını bozma eminim dişlerin sana ayrı bir hava veriyordur . Benim üst ön diişlerim de çarpıktı ama şimdi fotoğraflara baktığımda sevimliymiş diyorum:)
Böyle dediğime göre yaptırdığımı anlamışsındır :) 2 diş için 4 dişimi kestiler benim de kaplama yaptılar . Benim için zor ve sancılı bir süreçti 1 hafta şişti yemek falan yiyemedim .
Yani saçlarımı boyatıp dişlerimi yaptırdığımdan beri doğallığı daha ön planda tutmaya başladım.)
Ama çok rahatsızsan doktorunu değiştir . Para için senin için sakıncalı bir işlemi kabul edebilirler ona da dikkat et canım

Canım bence doğallığını bozma eminim dişlerin sana ayrı bir hava veriyordur . Benim üst ön diişlerim de çarpıktı ama şimdi fotoğraflara baktığımda sevimliymiş diyorum:)
Böyle dediğime göre yaptırdığımı anlamışsındır :) 2 diş için 4 dişimi kestiler benim de kaplama yaptılar . Benim için zor ve sancılı bir süreçti 1 hafta şişti yemek falan yiyemedim .
Yani saçlarımı boyatıp dişlerimi yaptırdığımdan beri doğallığı daha ön planda tutmaya başladım.)
Ama çok rahatsızsan doktorunu değiştir . Para için senin için sakıncalı bir işlemi kabul edebilirler ona da dikkat et canım

evet bende doğallıktan yanaayım canım ama bu biraz ihtiyaç gibi oldu sanki bilmiyorumki...doktor konusunda bu doktora hiç ısınmadım zaten çok suratsız bişeydi hiç ilgilenmedi doğrudürüst cvp bile vermedi dolgum için gidip gitmemekte bile kararsızım

evet saç boyatma işine ben de katılıyorum
insanın kendi saçı gibisi yok
bi daha saçıma asla boya değmeyecek..

artık gülümsemekten çekinir oldum,benim 2 öndişim normalden biraz uzun köpek dişlerimde sivri ve uzun diğer arada kalan dişler inci gibi ,dolayısıylada estetik olmayan bi görüntü var,bu uzun olan dişlerimi kısaltıp hepsini aynı izada yaptırmak istiyorum ,bu nasıl olur dişlerime bir zararı varmıdır bilgisi olan varmı acaba?

Canım benim de ön dişlerim önde ve ayrıktı, tel tedavisi gördüm ama pek de yararı olmadı. Ben de hep isterdim güzel dişlerim olsun. Mümkün olduğunca elletmemeye çalış çünkü abuk subuk drlar öyle tedaviler yapıyor ki sağlam dişlerini arıyorsun.

Açıkçası pek bir sorun yok gibi geldi bana çok mu rahatsız ediyor seni?

MonalisaSmile'a da katılıyorum, üstelik o törpü iğrenç bir his. Benim alt dişlerimi törpülemişlerdi. Tahtaya tırnak atılırken duyduğun o iğrenç sesi içinde duyuyorsun ve acıyor da :(

Back