- 31 Ağustos 2021
- 1.085
- 2.381
- 63
- Konu Sahibi Probisinkokusu
-
Banka promosyonu kullanmak yada kullanmamak kişiden kişiye göre değişmez. Haramdır, helal parana haram karıştırma diye duyduk, öğrendik hep. Haa şimdi zamana uyarlayanlar var, ihtiyacın varsa kullan, fatura öde ama mutfak masrafı için kullanma, ev kiranı öde ama mutfağa sokma, devlet çok az artırdı maaşları o yüzden bu benim hakkım diye çeşitli ikna yolları geliştirenler var. Biz kullanmıyoruz ama bankada da bırakmıyoruz ya bir okula ya bir öğrenci yurduna veriyoruz.Merhabalar günaydınlar canım kızlar. Derdimin kısa özeti başlıktadır. Uzun paragrafı ise şöyledir : Yeni tayin aldığım okulda kasım ayından beri banka promosyonunun yatırılması konuşuluyor. Ben bunu düşünmeyi hep ertelemiştim. Ama şuan önümüzdeki ay yatırılması konuşuluyor. Bu hafta ilçe mem pazarlığını yaptı.
Daha önce görev yaptığım yerlerde yıllık ödeme almıştım. O da çok cüz i miktarlardı. O dönemde hem ihtiyacım yoktu hemde bulunduğum bölge sosyo-ekonomik açıdan kötü bir yerdi. O yüzden banka promosyonumla öğrencilerime karne hediyesi alır, ihtiyaç sahibi olanların servis ücretini falan öderdim.
Günümüze gelecek olursam şuanki ilçe mem üç yıllık yatıracak. Son zamanlarda ekonomik koşullarında göz önünde bulundurulması ile banka promosyonlarında büyük bir artış var. Ben ise büyük şehirlerden birinde kirada oturuyorum. Bir buçuk yıllık evliyim. Ev sahibimiz ile önümüzdeki ay mahkememiz var. Düğünden borçlarımız var. Şimdi konuşulan rakam 17 bin, üstüne bir bu kadar biz koyarsak daha az faizle borçlarımız biter.
Şuan o kadar kararsız kaldım ki. Dini yönden çok tereddütlerim var. Helal parama haram karıştırmak istemiyorum. Ancak verilen zam oranı düşünüldüğünde hakkım gibide geliyor(biraz kendimi kandırıyorum sanırım). Net bir şekilde haram diyende yok ama kimsede helal diyerek sorumluluk almıyor tabiki. Bu para olmadan da bir şekilde idare ediyoruz tabi. Ama İhtiyacımız olduğu da apaçık ortada. Eşime hiç bahsetmedim çünkü biliyorum ki o kullanmak isteyecektir. O yüzden kararımı verdikten sonra ona haber vereceğim.
Sizlere sorum sizin bu konudaki bilginiz nedir? Siz kendinizin veya eşinizin banka promosyonu ile nasıl hareket ediyorsunuz? Harcıyor veya harcamıyorsanız hangi düşünceye dayanarak yapıyorsunuz? Her mesajınız benim için çok değerli yardımcı olursanız sevinirim. Herkese mutlu bir haftasonu dilerim
Ben banka promosyonunun büyük kısmını kız kardeşim evlenirken harcadım düğün masrafı olarak , bizde anne baba olmadığı için hayra geçtiğini düşünüyorum, bikac yere de yardım yaptım farklı farklı, ama eşimin borcu vardı ona da verdim biraz , yani elimden geldiğince yardımda kullandım, bu ekonomide kimseye kullan veye kullanma diyemiyorum...Merhabalar günaydınlar canım kızlar. Derdimin kısa özeti başlıktadır. Uzun paragrafı ise şöyledir : Yeni tayin aldığım okulda kasım ayından beri banka promosyonunun yatırılması konuşuluyor. Ben bunu düşünmeyi hep ertelemiştim. Ama şuan önümüzdeki ay yatırılması konuşuluyor. Bu hafta ilçe mem pazarlığını yaptı.
Daha önce görev yaptığım yerlerde yıllık ödeme almıştım. O da çok cüz i miktarlardı. O dönemde hem ihtiyacım yoktu hemde bulunduğum bölge sosyo-ekonomik açıdan kötü bir yerdi. O yüzden banka promosyonumla öğrencilerime karne hediyesi alır, ihtiyaç sahibi olanların servis ücretini falan öderdim.
Günümüze gelecek olursam şuanki ilçe mem üç yıllık yatıracak. Son zamanlarda ekonomik koşullarında göz önünde bulundurulması ile banka promosyonlarında büyük bir artış var. Ben ise büyük şehirlerden birinde kirada oturuyorum. Bir buçuk yıllık evliyim. Ev sahibimiz ile önümüzdeki ay mahkememiz var. Düğünden borçlarımız var. Şimdi konuşulan rakam 17 bin, üstüne bir bu kadar biz koyarsak daha az faizle borçlarımız biter.
Şuan o kadar kararsız kaldım ki. Dini yönden çok tereddütlerim var. Helal parama haram karıştırmak istemiyorum. Ancak verilen zam oranı düşünüldüğünde hakkım gibide geliyor(biraz kendimi kandırıyorum sanırım). Net bir şekilde haram diyende yok ama kimsede helal diyerek sorumluluk almıyor tabiki. Bu para olmadan da bir şekilde idare ediyoruz tabi. Ama İhtiyacımız olduğu da apaçık ortada. Eşime hiç bahsetmedim çünkü biliyorum ki o kullanmak isteyecektir. O yüzden kararımı verdikten sonra ona haber vereceğim.
Sizlere sorum sizin bu konudaki bilginiz nedir? Siz kendinizin veya eşinizin banka promosyonu ile nasıl hareket ediyorsunuz? Harcıyor veya harcamıyorsanız hangi düşünceye dayanarak yapıyorsunuz? Her mesajınız benim için çok değerli yardımcı olursanız sevinirim. Herkese mutlu bir haftasonu dilerim
Biz o paranın bir kısmına klozet aldık, bozulmuştu içine ederiz dedikSiz alın bana verin ben bu haramı yerim
Eşime ve bana toplamda 40 bin tl promosyon yattı. Biz direk dağıttık yardım kuruluşlarına. Dini yönünü eşim özellikle çok arastirmisti. O yüzden kendimiz icin harcamak içimize sinmedi.Merhabalar günaydınlar canım kızlar. Derdimin kısa özeti başlıktadır. Uzun paragrafı ise şöyledir : Yeni tayin aldığım okulda kasım ayından beri banka promosyonunun yatırılması konuşuluyor. Ben bunu düşünmeyi hep ertelemiştim. Ama şuan önümüzdeki ay yatırılması konuşuluyor. Bu hafta ilçe mem pazarlığını yaptı.
Peki kendi cebinize sokmadığınız parayı hayır yaparken kullanmanız mantıklı mı? Ben zekatımı versem promosyonla olur mu bu durumdaBen banka promosyonunun büyük kısmını kız kardeşim evlenirken harcadım düğün masrafı olarak , bizde anne baba olmadığı için hayra geçtiğini düşünüyorum, bikac yere de yardım yaptım farklı farklı, ama eşimin borcu vardı ona da verdim biraz , yani elimden geldiğince yardımda kullandım, bu ekonomide kimseye kullan veye kullanma diyemiyorum...
Gıda olmadıktan sonra verilebiliyor. Kötünün iyisi gibi. Piyango için de aynı şey söyleniyor. Mesela sahibi bulunamayan para için de.Peki kendi cebinize sokmadığınız parayı hayır yaparken kullanmanız mantıklı mı? Ben zekatımı versem promosyonla olur mu bu durumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?