• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim aileyi cileden cikaran minik ergen kiz kardesim

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.472
133
Kizlar sabah sabah bana konu actiran kisi kiz kardesim. Zat-i muhterem 15 yasinda tazecik bir ergen. Anneme cok cektiriyor. Odasina gidip kapiyi kapiyor 24 saat abartmiyorum. Arada telefonunu kurcaliyorum yanlis seyler yapiyor mu diye ama yok, arkadaslariyla geyik yapmaktan ve sacma sapan kore dizileri izlemekten baska bir eylemi yok.
Bizi cileden cikartan birkac sey ise sunlar: fasulye kadar boyuyla deizm savunuyo olmasi (Musluman bir aileyiz ve asla gerikafali degiliz, evde dine dair bir baski yok, bizi delirten hicbir konuda okumadan arastirmadan sadece havali oldugunu dusundugu icin arkadaslarina ozenip deist takilmasi. Bunu belirteyim de!) asla ders calismamasi, cok hircin olup her seye karsi gelmesi evi birbirine katmasi, aynaya bakip cok yakisikliyim demesi, erkek reyonundan ve bol kiyafetler giymesi(arada babamdan giyiyor), sacini erkek gibi kisacik kestirmek istemesi. Biz korkuyoruz bir taraftan kimlik bunalimi yasiyor diye fakat muhtemelen bu konuda da sosyal medya ve arkadaslarina ozeniyor. Yoksa cinsel egiliminin sadece erkeklere yonelik oldugunu gozlemleyebiliyorum cok net.

ve tum bunlarin yaninda; ben sehirdisinda okuyorum. Eve 2-3 ayda bir ancak gidiyorum. Bu surec icerisinde beni asla aramiyor, ararsam acmiyor, sadece bir sey isteyecegi zaman (orn;netflix sifreni versene,bana su tshirtu alsana) emir kipi seklinde mesaj atiyor.
Ben yapim geregi soguk ve mesafeliyim. Oyle ablaciiimm arim balim petegimmm modunda olamiyorum maalesef. Cok kotu bi abla oldugumu dusunmeye basladim cunku iletisimimiz hicbir zaman iyi olamadi. Bu durum beni kahrediyor icten ice.

ben kardesime nasil davranmaliyim? Bu cocuk duzelir mi?

Benim ergenliğim de çok hırçın geçti.
Aynı kafa bende de vardı.
Ateist deist kafalar. Ki babam uzunca bir süre deistti.
Ben de aşırı bi kadınsı hal başlamıştı. Balkona çıkmazdım makyajsız. Makyaj da baya ağır makyaj.
Anneme çok cektirdim 😥

Şu an 27 yaşındayım.
Ergenlik bitti bende ki bu haller de bitti.
Hatta ergenligin ortasını aşınca baya duruldum.
Tavsiyem ilişkinizi güçlendirin.
Ergenlerin dinlenilmeye ihtiyacı oluyor.

Kore dizilerinden ve müzik gruplarından uzak tutun.
Benim kız da izliyordu birara. O gruplardaki tiplere bakıyorsun kız mı erkek mi belli değil. Erkekliğe özeniyor belliki. Asiliği aksiliği geçer ama erkeksi tavırlarından vazgeçirin. Ben çok tehlikeli buluyorum bu kore hayranlığını. Kız arkadaşlarıyla buluşturun. Sizle yada annenizle takılsın biraz.

Kore dizilerinden ve müzik gruplarından uzak tutun.
Benim kız da izliyordu birara. O gruplardaki tiplere bakıyorsun kız mı erkek mi belli değil. Erkekliğe özeniyor belliki. Asiliği aksiliği geçer ama erkeksi tavırlarından vazgeçirin. Ben çok tehlikeli buluyorum bu kore hayranlığını. Kız arkadaşlarıyla buluşturun. Sizle yada annenizle takılsın biraz.
Ay ne alakası var ya bende 18 yaşından 25 yaşına kadar kore dizisi izledim hic de öyle bisey yok cok eğlenceli dizileri filmleri ayrica baska kültürler tanımak guzel bence

Geçer çokta kafanıza takmayın tipik ergen kafası... hepimiz farklı farklıda olsa bu yollardan geçtik... dini inançda bu yaşlarda başlar kafa karışıklıkları ve sorgulamalar,zamanla da oturu o konuda yapabileceğiniz birşey yok.

Ay ne alakası var ya bende 18 yaşından 25 yaşına kadar kore dizisi izledim hic de öyle bisey yok cok eğlenceli dizileri filmleri ayrica baska kültürler tanımak guzel bence
Benimle yaalı yulu konuşmayın bu bir
18 yaş bunun ayrımını yapmak için biraz daha büyük bir yaş olabilir ama 13 14 15 yaş için o müzik grupları tehlikeli. Kadın gibi makyajlı erkekler birbirleriyle öpüşen aynı cins insanlar bunları normal karşılayacak kadar geniş mezhepli bir aile değilim olmayacağımda. Ayyy ama onlarda insan yeaaaa saçmalığına giremem kimse çocuğunda farklı cinsel eğilimler olmasını istemez.
Farklı kültür tanımak öğrenmek başka birşey.
Müzik grubuyla olmaz o iş.
O yaştaki bir kız aksine genç kızlığa özenir normal şartlarda. Ufak ufak makyaj malzemeleri saç modelleri vs dikkatini çekmeye başlar. Konu sahibinin kardeşi tam aksi davranıyor.

30 yaşındayım hala izliyorum ve dinliyorum:KK45: paranoya yapıp korelilerden korkar olmayı anlayamıyorum hiç

Benimle yaalı yulu konuşmayın bu bir
18 yaş bunun ayrımını yapmak için biraz daha büyük bir yaş olabilir ama 13 14 15 yaş için o müzik grupları tehlikeli. Kadın gibi makyajlı erkekler birbirleriyle öpüşen aynı cins insanlar bunları normal karşılayacak kadar geniş mezhepli bir aile değilim olmayacağımda. Ayyy ama onlarda insan yeaaaa saçmalığına giremem kimse çocuğunda farklı cinsel eğilimler olmasını istemez.
Farklı kültür tanımak öğrenmek başka birşey.
Müzik grubuyla olmaz o iş.
O yaştaki bir kız aksine genç kızlığa özenir normal şartlarda. Ufak ufak makyaj malzemeleri saç modelleri vs dikkatini çekmeye başlar. Konu sahibinin kardeşi tam aksi davranıyor.
Ya demem de ne sakınca var nesine takıldınız bunun ufak şeyleri sorun yaratmayın lutfen . Ben konu sahibinin kiz kardeşinden bahsetmiyorum ayrica oyle bir eğitimi varda kore dizileriyle alakalı olduğunu sanmıyorum zira hic birbiriyle öpüşen ayni cins insanalar gormedim kore dizilerinde ciddi söylüyorum . Müzik grubunu dinler o dile dair birşeyler öğrenir yada sizi film izler o ülkeye dair birşeyler öğrenir vs müzikle diziyle filmlere kültür değişimi olur yani . Siz ebeveynler cok ön yargılasiniz çocuğunuzun eşcinsel olmaya eğilimi varsa herseyden etkilenir zaten kore dizisinden olmazsa tv de baska biseyden olur

30 yaşındayım hala izliyorum ve dinliyorum:KK45: paranoya yapıp korelilerden korkar olmayı anlayamıyorum hiç
Aynen öcü görmüşler sanki . iste birşeyleri birşeylere benzetme cabasi kore dizisi izlyo eşcinsel olacak yada kore gruplarindakiler kisa saçlı erkeğe özendiriyor insanin yapısında varsa hersey bahane

Burda kore dizilerini savunan arkadaslar biraz arastirma yaparsa bazi cinsiyetsiz muzik gruplarinin toplumu neye yoneltmeye calistigina dair gereken cevaplari bulurlar sizin gencken izlediklerinizle bunlar bir degil bu herkesin kabul ettigi bir gercek asiri unluler gencler onlara ozeniyor itiraz etmeden once bu konuyla ilgili biraz arastirma yaparsaniz dogru oldugunu gorursunuz. Erkege ozenme durumu deistlik hem izledigi bideo ve dizilerden hemde arkadas cevresinden kaynaklaniyor malesef. Sizin yerinizde olsam elinden telefonu alir arkadas cevresini degistireceginortama sokar gerekirse okulunu degistirir ve bir psikologa yonlendiririm. Cocugun hayatinin temeli atiliyor sonucta

Neyden şikayetçisiniz anlamadım? Kore dizisi izleyip geyik yapmasında ne var? Dersleri kötü mü? Saygısız mı? Bağırıp çağırıyor mu? Bu konularda bilgi vermeniz mümkün mü?

Bu arada mucize doktor Kore dizisinden evrilmiş. Kore dizileri gerçekten muhteşem. İsim verir misiniz hangi diziler?

Ya demem de ne sakınca var nesine takıldınız bunun ufak şeyleri sorun yaratmayın lutfen . Ben konu sahibinin kiz kardeşinden bahsetmiyorum ayrica oyle bir eğitimi varda kore dizileriyle alakalı olduğunu sanmıyorum zira hic birbiriyle öpüşen ayni cins insanalar gormedim kore dizilerinde ciddi söylüyorum . Müzik grubunu dinler o dile dair birşeyler öğrenir yada sizi film izler o ülkeye dair birşeyler öğrenir vs müzikle diziyle filmlere kültür değişimi olur yani . Siz ebeveynler cok ön yargılasiniz çocuğunuzun eşcinsel olmaya eğilimi varsa herseyden etkilenir zaten kore dizisinden olmazsa tv de baska biseyden olur
Ben o tarz konuşma sevmiyorum kendimde konuşmuyorum hepsi bu.
Bu kore hayranı çocuklar 12 18 yaş arası
Yani yüzdelik olarak bakarsanız hedef kitleleri bu çocuklar. Görüntülerine baktığınızda cinsiyetsizlik var. 0çüncü bir cins gibi. Bu çocuğun aklında bir kaos oluşturabilir. Bu bir olasılıktır gözardı edilemez.
İyi o zaman içinde varsa herşeyden etkilenir deyip herşeyi izlemelerine izin mi verelim. Kızı erkeği yok bu işin. Masum gibi görünen birçok şey çok tehlikeli olabilir o yaştaki çocuklar için. Dijital ortamda bunun önüne geçmek çok zorlaşıyor farkındayım ama aklının karışmasına izin veremeyiz. İçinde varsa ondan olmaz bundan olur diyemem.
Niye izlememi istemiyosun onlar çok iyi insan unicefe bağış yapıyor diye cvp veriyor bu çocuklar. Bu kadar masumlar işte. Dünyadan habersizler.

Kore kültürünü öğreniyor ne güzel ne ala
Sorsan neşet ertaşı bilmez. Tek bir türk sanat müziğini ezbere bilmez ama kore şarkısı söylüyor çok mesuduz mu diyelim ebeveyn olarak bilmiyorum ki
Başka kültürler tanımasın kendi kültürüyle yatsın kalksın demiyorum da aksi bir durum kültür erezyonudur diyorum. Kültür dezanformasyonudur diyorum. Kendi kültüründen uzaklaşmamalı. Bunun içinde elimden ne geliyorsa yaparım . Benim modern ebeveynlik anlayışım bu.

Ben o tarz konuşma sevmiyorum kendimde konuşmuyorum hepsi bu.
Bu kore hayranı çocuklar 12 18 yaş arası
Yani yüzdelik olarak bakarsanız hedef kitleleri bu çocuklar. Görüntülerine baktığınızda cinsiyetsizlik var. 0çüncü bir cins gibi. Bu çocuğun aklında bir kaos oluşturabilir. Bu bir olasılıktır gözardı edilemez.
İyi o zaman içinde varsa herşeyden etkilenir deyip herşeyi izlemelerine izin mi verelim. Kızı erkeği yok bu işin. Masum gibi görünen birçok şey çok tehlikeli olabilir o yaştaki çocuklar için. Dijital ortamda bunun önüne geçmek çok zorlaşıyor farkındayım ama aklının karışmasına izin veremeyiz. İçinde varsa ondan olmaz bundan olur diyemem.
Niye izlememi istemiyosun onlar çok iyi insan unicefe bağış yapıyor diye cvp veriyor bu çocuklar. Bu kadar masumlar işte. Dünyadan habersizler.
Sonuçta burada kimin ne tarz konusmalardan hoşlanıp hoşlanmadığını bilemem degilmi ama banada hak verin . Ben izlerken ters bir duruma rastlamadim dediğim gibi. Birde soyle birsey var izlemek isterse önüne geçemezsiniz internet tv sosyal medya cok geniş bir ağ burda olmadi disarda illaki izler surekli izleme diye baskı yapmak dahada yönlendirebilir

Ben ergenlikden beri hala izliyorum. Yas 33 olacak :D

Sizinle ayni fikirdeyim

Kiz kardesin gayet normal ergen, konu sahibi..
Kendi kardeslerimde boyleydi. Erkek kardesim suan 18 sadece farkli cinsiyete burunme olayi olmadi.
Oda isi dusunce arar, telefon ederim cok nadir acardi. Odasinda 24 saat. PS de FIFA oynar. Son 6 aydir daha cok odadann cikiyor oturuyor bizimle.
Kiz kardesim erkek fatmaydi. Ergenlik bitince giyim tarzinda degisti tekrar..

Konu sahibi ; benim kızın koreli müzik grubu hayranlığı benim ikinci hamileliğim ve bebeğimin ilk aylarına denk gelmişti. Güzel konuştuk olmadı sert konuştuk olmadı. İzlediklerini kontrol ederek yasaklamadan uzaklaştırmaya çalıştık.
Sırf seviyor diye hiçbir zararı olmasa da böyle bir dijital bwğımlılığa izin veremezdik ki her türlü bağımlılık tehlikelidir bana göre.
Dışaıda gürül gürül akan bir hayat varken evd pc tel başında pinekleyen çocuklara gençlere çok üzülüyorum ben
Seveceği bir organizasyon yapın
Bıkmayın pes etmeyin bir gelmez iki gelmez gelse sorun çıkarır ama vazgeçmeyin sonra kendi ister.
Ne kadar asilik yapsalarda aile ile vakit geçirmek ve sosyal eğlence onları mutlu ediyor. Sadece yeniden farketmesine fırsat verin.
Alışverişe çıkın, açık alanlara gidin. Spora özendirin. Arkadaşlarıyla bişey planlayın.
Saygısızlığına göz yummayın her seferinde tepkinizi koyun.

Neyden şikayetçisiniz anlamadım? Kore dizisi izleyip geyik yapmasında ne var? Dersleri kötü mü? Saygısız mı? Bağırıp çağırıyor mu? Bu konularda bilgi vermeniz mümkün mü?

Bu arada mucize doktor Kore dizisinden evrilmiş. Kore dizileri gerçekten muhteşem. İsim verir misiniz hangi diziler?

cok saygisiz. ben senin buyugunum boyle konusamazsin diyorum ama dinlemiyor. Keza anneme de oyle. Babamdan biraz korkuyor o serttir cunku.

Konu sahibi ; benim kızın koreli müzik grubu hayranlığı benim ikinci hamileliğim ve bebeğimin ilk aylarına denk gelmişti. Güzel konuştuk olmadı sert konuştuk olmadı. İzlediklerini kontrol ederek yasaklamadan uzaklaştırmaya çalıştık.
Sırf seviyor diye hiçbir zararı olmasa da böyle bir dijital bwğımlılığa izin veremezdik ki her türlü bağımlılık tehlikelidir bana göre.
Dışaıda gürül gürül akan bir hayat varken evd pc tel başında pinekleyen çocuklara gençlere çok üzülüyorum ben
Seveceği bir organizasyon yapın
Bıkmayın pes etmeyin bir gelmez iki gelmez gelse sorun çıkarır ama vazgeçmeyin sonra kendi ister.
Ne kadar asilik yapsalarda aile ile vakit geçirmek ve sosyal eğlence onları mutlu ediyor. Sadece yeniden farketmesine fırsat verin.
Alışverişe çıkın, açık alanlara gidin. Spora özendirin. Arkadaşlarıyla bişey planlayın.
Saygısızlığına göz yummayın her seferinde tepkinizi koyun.

tesekkur ederim tavsiyeniz icin.
Arkadasi dogru duzgun yok ki. Hic kimseyle anlasamiyor.
Ben iyi davranayim dedigimde de yuz bulup cok fazla sey istemeye basliyor. Bir de sukursuz bi cocuk. Istedikce ister.

Ya demem de ne sakınca var nesine takıldınız bunun ufak şeyleri sorun yaratmayın lutfen
Saygısızlık olarak atfediyor sanırım, geçmişte ne yaşadıysa artık? Birisi suratına ya diye hönkürdü sanırım, ok de geç.

Back
X