• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

derdim 26 günlük evladım....doktor arkadaşlar;kayseridekiler yardım edin ALLAH RIZASI İÇİN...

sanırım yan yana imiş o binalar zaten..çocuk hastanesi ile bu endokronoloji bölümü..
haklısın canım. polikiliik sırası alayım kızıma.hangi dr gideyim bşr bilginiz var mı acaba..
ama sekretere de gideyim. inşallah burada hayırlısıylla direkt bölüme yönlendirip artık röntgen mi çekecekler tahlilleri mi yenileyecekler....tedeviye geçilir
Dedim ya Selim Kurtoğlu ya daMustafa Kendirci. Hangisine girebilirseniz ondan sıra alın. İkisi de bu konuda hoca.

Geçmiş olsun papatyasevilir papatyasevilir kardeşim. Benim kızımın ilk tahlili 24 çıkmıştı Biz küçük bir ilçedeyiz buradan il merkezine acil çağırdılar o gün hemen gittik ama tahlil sonuçları ertesi gün öğleden sonra veriliyordu ve tedaviye ancak üniversite hastaneleri start verebiliyor mecbur iki gün bekledik. Aynı gün içinde birçok tahlil istediler. Öncelikle damardan kan sonra ultrason sonra da sintigrafi. Sintigrafi de yetişmedi bir sonraki güne kaldık. Hemen sentetik hormon tedavisine başladık kızım şimdi 6 aylık ve sağlıklı bir bebek elhamdülillah.

Size tahlil yapan devlet hastanesinden size sevk verilecek üni hastanesine. Bizim sevkimizi kabul etmediler biz de çocuk endokrin sekreterin durumu anlattık o da kabul edildiğini söyleyin eger cocuk bölümüne sevk edilirse sürecin uzayacağını söyledi.

Malesef prosedürler çok sıkıcı ve yorucu Allah insaflı memurlarla karşılaştırsın.

İçinizi ferah tutun korktuğunuz gibi olmayacak inşallah. Forumda bu başlık bulunuyor gerektiğinde ordan yardımcı olacak daha tecrübeli arkadaşlar da var.

Allah'ın izni ile bebeğinize birşey olmayacak gayet sağlıklı öyle hissediyorum nedense yazmak istedim
Üzerinde adak vs var ise bebeğinizin derhal yerine getirin mesela siz olmasa da anne anne babaanne vs de adamış olabilir yine imkanınız nisbetinde sadaka verin Allah büyüktür gelişmeleri yazın olur mu

Allah'ın izni ile bebeğinize birşey olmayacak gayet sağlıklı öyle hissediyorum nedense yazmak istedim
Üzerinde adak vs var ise bebeğinizin derhal yerine getirin mesela siz olmasa da anne anne babaanne vs de adamış olabilir yine imkanınız nisbetinde sadaka verin Allah büyüktür gelişmeleri yazın olur mu
amin inşaAllah canım..

Ayni durum benim oglumdada var.topuk kani tsh yuksek cikti.3defa daha aldilar gene yüksek.sonra izmir behçet uz cocuk arastirma hastanesine gittik.koldan kan aldilar.boyundan ultrason yapildi.dogustan tiroid bezi yok.yaratilmamis.eutrox diye bir ilsc verdiler.dozu ayda 1 kan verilen sonuca göre yeniden ayarlaniyor.hic korkmayin tedavisi var ne kadar erken baslarsaniz tedaviye o kadar iyi.biz ilk 28 gunluktu ilaca basladik.gec kalinirsa geri dönüşü yok.Allah korusun zeka ve beden gelisim geriligi olurmus.asla unutma ilaci dedi dr.hergun ac karnina dr ne kadar icir diyorsa havanda toz gibi ezip icine 2 cc enjektorle su karistirip agzina enjektorle verdim bebegimin.simdi 3 yas 4 aylik.şükür rabbime yasitlariyla herseyi ayni.ama kontrollerini ve günlük ilaci asla ihmal etmedim
Not:ilaci icirip yarim saat daha hic bisey verme ac kalacak cocuk.hergun boyle.yemekler ilacin etkisini bozuyormus.
Izmir de doc.dr ceyhun dizdarer
Ankarada doc.dr ergun cetinkaya ya goturdum cocugumu ikiside iyi

Hic bir devlet universite hastanesi direkt bakmiyor.once cocuk polklinigi o uygun gorurse yani kandaki tsh yuksek cikinca cocuk endokrine sevk ediyor.hic ugrasma ankarada endomer diye bir klinik var doc.dr ergun cetinkaya.telden randevu al muayeme 350tl kan ve ultrasona kendisi yönlendirir.en fazla 1000 tlye bir an once teşhis konur ilac baslar.devlette elinde bebrkle rezil olma.telini netten ara ulaş randevular cok dolu cumartesi.diger gunler sakin.ben goturuyorum hala

Geçmiş olsun papatyasevilir papatyasevilir kardeşim. Benim kızımın ilk tahlili 24 çıkmıştı Biz küçük bir ilçedeyiz buradan il merkezine acil çağırdılar o gün hemen gittik ama tahlil sonuçları ertesi gün öğleden sonra veriliyordu ve tedaviye ancak üniversite hastaneleri start verebiliyor mecbur iki gün bekledik. Aynı gün içinde birçok tahlil istediler. Öncelikle damardan kan sonra ultrason sonra da sintigrafi. Sintigrafi de yetişmedi bir sonraki güne kaldık. Hemen sentetik hormon tedavisine başladık kızım şimdi 6 aylık ve sağlıklı bir bebek elhamdülillah.

Size tahlil yapan devlet hastanesinden size sevk verilecek üni hastanesine. Bizim sevkimizi kabul etmediler biz de çocuk endokrin sekreterin durumu anlattık o da kabul edildiğini söyleyin eger cocuk bölümüne sevk edilirse sürecin uzayacağını söyledi.

Malesef prosedürler çok sıkıcı ve yorucu Allah insaflı memurlarla karşılaştırsın.

İçinizi ferah tutun korktuğunuz gibi olmayacak inşallah. Forumda bu başlık bulunuyor gerektiğinde ordan yardımcı olacak daha tecrübeli arkadaşlar da var.
cevabın için Allah razı olsun canım amin Rabbim insaflı insanlarla karşılaştırsın.. biz de ilçedeyiz ama ilimizde endokrrinoloji bölümü yok .. biz de kayseriye gideceğiz yarın inşaAllah. ama öğrendiğimiz kaarıyla buradaki tahlilleri kabul etmiyorlarmış . direkt endokrinoloji den sıra da alamadık dediğin gibi önce çocuk polikliniğine veriyorlar. Korkum sürecin uzaması. SİZ BEBEĞİNİZ NE KADARLIKKEN BAŞLADINIZ? MAŞALLAH BU ARADA.. DARISI BİZİM BAŞIMIZA..

biz de yarın poliklinikten sırA alacğıZ. Ama üniversite profuna da özel muayane sırası alacağım inşaAllah. bu prof direkt sevk etse keşke..

Hic bir devlet universite hastanesi direkt bakmiyor.once cocuk polklinigi o uygun gorurse yani kandaki tsh yuksek cikinca cocuk endokrine sevk ediyor.hic ugrasma ankarada endomer diye bir klinik var doc.dr ergun cetinkaya.telden randevu al muayeme 350tl kan ve ultrasona kendisi yönlendirir.en fazla 1000 tlye bir an once teşhis konur ilac baslar.devlette elinde bebrkle rezil olma.telini netten ara ulaş randevular cok dolu cumartesi.diger gunler sakin.ben goturuyorum hala
onu aradık aradık bugün cevap veren çıkmadı canım..

şimdi tıp fakiltesinde öğretim üyeleri özel muayene ediyorlarmış. ama randevu vermediler. yarın erkenden gidip sıra alacağız. böyle olunca çocuk polikilibiğine gitmek gerek kalmıyor mu acaba ya

Bence her ihtimale karşı gitmişler çocuk doktorundan da randevu al. Belki öbürü kabul etmez sevk olmadığı için. Dualarım seninle.

bu arada üniversite hasytanesinde siz o gün tedaviye mi başladınız. yani hani tahlillerin tsestlerin sonucu aynı gün çıktı ve size ilacı verdiler öyle mi?

hasta kayıttaki kadın bizi çocuk bölümüne sevketti ama biz çocuk endokrin sekreterine gittik durumu anlattık o da iptal ettirin bu bölümden alın sıra dedi Allah ondan razı olsun.

Damardan kan alımı sonrası il sağlık müdürlüğü birkaç evrak hazırlayıp bize sevk kağıdı vermişti. Ona rağmen kayıtta sorun yaşadık siz durumu anlatın çünkü ne kadar erken başladınız o kadar iyi.

Biz 18 günlükken ve değerimiz de 109 iken başladık.

konu sahibi eltimin kızı da sizinle tıpatıp aynı sorunu yaşadı. topuk kanında tsh sizinki gibi 40 çıkmıştı ve bize de doktor direkt gelişim geriliğinden bahsetti. halbuki tsh yeni doğan bebeklerde bazen yüksek olabiliyormuş, ilerleyen zamanlarda kendiliğinden değer normale dönüyormuş. nitekim öyle de oldu. sıkmayın canınızı, tahlillerinizi yaptırın. allah göstermesin aksi bir durumda bile ilaç tedavisiyle normal çocuklar gibi gelişim gösteriyor bu hastalığı taşıyan çocuklar. bebeğiniz için lütfen sükunetinizi koruyun, onun şu an en çok size ihtiyacı var. allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Canım sakın ol bizimkide yüksek çıktı. Bizimki 6 çıkmıştı ama nasıl ağladım kendimi yedim bitirdim ne uyku uyudum ne yemek yedim. Deli gibi internetten araştırıp durdum. Doktorum korkma yeni doğan bebeklerde yüksek çıkabilir dedi 1 hafta sonra normale döndü. O zaman bebeğim 20 günlüktü sanırım. Şu an 56 günlük olduk. Eğer mümkünse Ankara Gülhane Askeri Tıp akademisine gidin biz oraya gittik memnun kaldım

Hic bilgim yok bu konuda ama Allahim bu mübarek aylarda insallah evladiniza şifa verir bol bol dua et cocugunu emzir sık sık annesütü bebeginiz icin en iyisi her derde cagre. Ve baska sehire gidecekseniz oyalanmadan gidin madem erken müdahale cok önemli bu konuda. her şer Allahdan unutma sitem etme sakin Allah yardimciniz olsun cok gecmis olsun rabbim daha kötülerden saklasin insallah bütün evlatlari korusun

Back
X