• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

depresyondan tamamen kurtulan var mı?

little bird

❤️‍🔥
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
3.244
5.431
358
Kütahya
merhaba herkese,
geçmişte uzunca süre depresyon yaşadım. bi süre ilaç kullandığım da oldu. okumadığım psikoloji kitabı kalmadı diyebilirim.

bayadır da iyiydim. son günlerde tekrar o ruh haline döndüğümü hissediyorum. hayatımdaki değişiklikler beni çok etkiliyor, iyi ya da kötü bişeyler değişince direkt sıkıntı basıyor beni. yine her şeyi salma raddesine geldim.

geçmişte depresyon yaşayıp ilaç/terapi dışında ekstra önerileri olanlar, bana şu şu çok iyi geldi diyenler var mıdır? herkesin yorumlarına açığım tabi ki ama depresyon geçirip atlatanlar bunu belirtirse çok iyi olur, en azından geçebiliyormuş, benim ki de geçer yine diye bir umut olur.

Biraz tercih meselesidir, bir uğraşım, kafamı meşgul edecek bir şeyler bulamadığım zaman bende yaşarım. Her kesin çözüm yolu farklıdır, kimisi tatile gider, kimisi daha çok çalışır, kimisi hobisi ile ilgilenir. Ama hiç bir şey yapmadan durursam ben depresyona girerim

Ya simdi herkes farklidir. Bazi insanlar ruzgar esse depresyona girer. Ben bir kayip yasadigimda tanistim kendisiyle. Destek aldim o donem. Sonra tam iyiyim derken bir olum haberi aldigimda yeniden en dibe cokuyordum Sonra bana iyi gelmedigi icin bir sure uzak durdum o tip konulardan. o surede bana iyi gelen sey maneviyatti.

Sizin depresyon sebeniniz nedir? illa ki bir sey tetikliyordur. siz de bunun sebebine gore onlemler alabilirsiniz. Depresyondayim bundan kurtulan var mi diye olaya umutsuz bakarsaniz olmaz. farzedin ki kimse bundan kurtulmadi siz kurtuldunuz.

Hayatimdaki degisiklikler beni etkiliyor demissiniz. Iyi ya da kotu seyler degisince demissiniz. Bir suredir saglikla ilgili sikintilarim var. Gecen birkac gun modum cok dustu, 3-4 gun surdu. Simdi o ruh halinde devam etseydim bana ne katacakti? Buna dur demek bizim elimizde diye dusunuyorum. Elinizde olmayacak kadar durumunuz agirsa destek almaniz en dogrusu.

Hayatimizda her sey her an degisiyor, hayat bu bir sekilde akiyor. cozumu olan konular icin her degidiklikte depresyona girersek depresyonda kafamizi kaldiramayiz.

ben yaşadım baktım eski moda dönüyorum o zaman amannn banane diyorum, boşver diyorum daha çok çalışmaya çalışıyorum kafam dağılsın diye çalışmak bana iyi geliyor kendinize iyi gelecek şeylere yönelebilirsiniz kafanızı dağıtacak o çöküş anında sizi çıkaracak
şeylere

Back
X