Depresyonda mıyım?

ikrzhr

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2024
17
1
33
5,5 aylık bebeğim var ve ben kendimi çok yorgun bitkin hissediyorum. hiç enerjim yok. canım şu ara hiç bişey yapmak istemiyor sürekli yorgun halsiz hissediyorum. sadece bebeğimle ilgilensem başka hiç bişey yapmasam istiyorum. evde yemek yapmak temizlik yapmak şu ara işkence gibi geliyor. her şeyden bıkmış yorulmuş gibiyim depresyon mıyım ben?

Kendimden biliyorum, mis gibi depresyon belirtisi.
Tek farkımız ben anne değilim 😂

Şaka bi yana 5.5 aylık bebişin vaar, henüz yeni doğum yapmış sayılırsın. Böyle hissetmen çok normal. Herşey geçecek. 💕🌸

5,5 aylık bebeğim var ve ben kendimi çok yorgun bitkin hissediyorum. hiç enerjim yok. canım şu ara hiç bişey yapmak istemiyor sürekli yorgun halsiz hissediyorum. sadece bebeğimle ilgilensem başka hiç bişey yapmasam istiyorum. evde yemek yapmak temizlik yapmak şu ara işkence gibi geliyor. her şeyden bıkmış yorulmuş gibiyim depresyon mıyım ben?
Bedensel şikayetleriniz var mı ağrı sızı gibi

merhaba bir psikolojik danışman olarak söylemeliyim ki doğum sonrası anneler ilk 1 yıl içinde geçici bir depresyonun içine girebiliyor ancak bahsettiğimiz bu depresyon genelde kişinin yorgunluk ve eve kapanma isteği dışında bebeğini de ihmal etmesini içeriyor. yani doğum sonrası depresyon yaşayan anneler bebeğini ihmal ediyor hatta bazıları bakamayacak duruma kadar gelebiliyor. sizinki düşünceme göre dönemsel bir yorgunluk olabilir.💜

X