Evet özel klinik ücretleri dediğiniz gibi ancak devletin bu anlamdaki imkanları bildiğimiz kadar dar değil. Tabi bulunduğumuz şehre göre değişiyor ama belediyeler, dernekler, stajer öğrenciler var. Bir de çocuk terapisi ile ilgili uygun fiyatlı otp portalı var Mehmet Teber'in, hem uygun fiyatlı hem memnuniyeti yüksek.Çok doğru diyorsunuz ama gecen gün bir tanesiyle tekefonda görüştüm. Seansı 1000 lira. Bmcek fobisi var kızımda düzelmesi ortalama 18 seans sürer ama 24 e kadar uzayabilir. Bu fiyatlara da güç yeter mi diye düşünüp şimdilik rafa kaldırdık. Daha önce de kardes kuskanclığı utangaclık için falan tmiştim ama dediğim gibi fiyatlar aldı basını gittiDediğiniz en doğrusu da. Yapabilene.
Aa sayenizde gördüm çok sasırdım. Valla Allah razı olsun.Evet özel klinik ücretleri dediğiniz gibi ancak devletin bu anlamdaki imkanları bildiğimiz kadar dar değil. Tabi bulunduğumuz şehre göre değişiyor ama belediyeler, dernekler, stajer öğrenciler var. Bir de çocuk terapisi ile ilgili uygun fiyatlı otp portalı var Mehmet Teber'in, hem uygun fiyatlı hem memnuniyeti yüksek.
Bence bıraktığınız fizik tedaviye de yeniden başlamanın yollarını da arayın bi yandan. Her gün ne mucizeler yaşanıyor, ümit kesmeyin o konuda lütfen.Herkese Merhaba, ben Merve 30 yaşında evli bir kadınım. 12 yıllık evliliğimden 11 yaşında güzel bir kızım var. Benim kızım BMD yani kas hastası, bu hastalığa sahip olanların 30 yaşına kadar yürüyebileceği söylenir ama benim kızım 9 yaşında dizini kırdığı ve uzun süre fizik tedavi göremediği için oldukça geriledi ve tekrar ayağa kalkamadı. Yavaş yavaş ergenliğe girdiği için de yaşıtlarının yapabildiklerine çok özeniyor, uzun süredir de evden çıkmak istemiyor. Psikoloğa gitmek konusunda ne yaparsam ikna edemedim, hastalığının bir çaresi şu an için yok ama benim etmediğim dua kalmadı, onu nasıl ikna edebilirim ve ruhunun biraz olsun ferahlaması için nasıl dua edebilirim?
Bahsettiğiniz hastanenin adı nedir?Bazı konular iknaya muhtaç değildir. Su içmek istemiyorum dese su vermeyecek misiniz?
Bu arada bir öğrencimde vardı bu hastalık anne, babada aynı hastalığa sahip ve süreci çok iyi biliyordu.
Güzeller güzeli bir kızdı. 13-14 yaşındayken dahi belli mesafeden sonra yürümekte güçlük çekiyordu.
O süreçte bir hastanede geleneksel ve tamamlayıcı tıp bölümünden de destek aldı oradaki doktor gaps diyeti diye ağır bir diyet yaptırdı diğer tedavilerine ek olarak.
Şu an 18'i geçti yaşamını normal sürdürüyor. Ara ara ağrıları olduğunu bizler gibi olmasa da hayatını sürdürdüğünü ifade etti.
Psikolojik destek de aldı dönem dönem. Çok başarılı bir çocuktu. Hayata tutunmasını bir şekilde sağlamak gerekiyor.
Şifalar ve kolaylıklar diliyorum.
Kişi tedavi istemezse tedaviye başlanmaz. Başlansa da cevap vermez, ilaçlarını kullanmaz. Ay sinir oluyorum şöyle saçma sapan cevaplara. Hanımefendi fikir vermek için yazmış. Doktora götürmesi gerektiğinin farkında zatenDuadan önce 11 yaşındaki çocuğu pekala alıp bir doktora götürebilirsiniz. Her depresyona giren ay ikna olmadı diye dualara girişilseydi ortalık ne hale dönerdi.
Anlayışınız için çok müteşekkirim, benim tek isteğim onun sağlığı, elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağımdan emin olabilirsiniz.Bazı yorumları hayretle okuyorum. Şizofreni veya bipolar değilse hastaneye yatıracak hali yok ya! O bile çok sıkıntılı süreç. Ergenlikte ben de gittim psikiyatriste ilk sorduğu soru aile zoruna mı geldin yoksa gerçekten tedavi istiyor musun oldu!
İstemediğim sürece beni tedavi edemeyeceğinin bilincinde bir "doktor" Du çünkü!
Kızınıza da tedavinin çok rahatlatıcı olduğunu anlatın, gerekirse tedavi gören biriyle konuşturun. Şu an ki ruh hali onu sinirli gergin mutsuz yapacağını, tedaviyle birlikte bu ruh halinden çıkacağını anlatmaya çalışın ve vazgeçmeyin
Bazı konular iknaya muhtaç değildir. Siz sorumluluk alacaksınız . Önce kendiniz görüşüp yol yordam öğrendiniz mi doktordan?bu tarz ikna olmama vakalarında yol yordam gösterir doktorlar .Onu da yapmadınız tabi. Dua edin siz aynenHanımefendi duadan çare bekliyorum demedim, kızımı zorla doktora götürmek istemiyorum onunla nasıl konuşup ikna edebilirim dedim, keşke yargılamadan önce anlasaydınız.
Rabbim şifa versin kuzuma. İnşallah iyileşir.Herkese Merhaba, ben Merve 30 yaşında evli bir kadınım. 12 yıllık evliliğimden 11 yaşında güzel bir kızım var. Benim kızım BMD yani kas hastası, bu hastalığa sahip olanların 30 yaşına kadar yürüyebileceği söylenir ama benim kızım 9 yaşında dizini kırdığı ve uzun süre fizik tedavi göremediği için oldukça geriledi ve tekrar ayağa kalkamadı. Yavaş yavaş ergenliğe girdiği için de yaşıtlarının yapabildiklerine çok özeniyor, uzun süredir de evden çıkmak istemiyor. Psikoloğa gitmek konusunda ne yaparsam ikna edemedim, hastalığının bir çaresi şu an için yok ama benim etmediğim dua kalmadı, onu nasıl ikna edebilirim ve ruhunun biraz olsun ferahlaması için nasıl dua edebilirim?
Neden uzun süre fizik tedavi göremedi acaba o kısmı merak ettim. Hastalığı bilmiyorum ama kaslar çalıştırılmayınca kötü sonuçlar dogacağı bariz.Herkese Merhaba, ben Merve 30 yaşında evli bir kadınım. 12 yıllık evliliğimden 11 yaşında güzel bir kızım var. Benim kızım BMD yani kas hastası, bu hastalığa sahip olanların 30 yaşına kadar yürüyebileceği söylenir ama benim kızım 9 yaşında dizini kırdığı ve uzun süre fizik tedavi göremediği için oldukça geriledi ve tekrar ayağa kalkamadı. Yavaş yavaş ergenliğe girdiği için de yaşıtlarının yapabildiklerine çok özeniyor, uzun süredir de evden çıkmak istemiyor. Psikoloğa gitmek konusunda ne yaparsam ikna edemedim, hastalığının bir çaresi şu an için yok ama benim etmediğim dua kalmadı, onu nasıl ikna edebilirim ve ruhunun biraz olsun ferahlaması için nasıl dua edebilirim?
Ayağından kalçasına kadar bir alçısı olduğu ve o dönem evde fizik tedaviyi karşılayamayacağımız hem de her iki taraf için de zahmetli olacağı için fizik tedavi göremediNeden uzun süre fizik tedavi göremedi acaba o kısmı merak ettim. Hastalığı bilmiyorum ama kaslar çalıştırılmayınca kötü sonuçlar dogacağı bariz.
Amin, Teşekkür ederimRabbim şifa versin kuzuma. İnşallah iyileşir.
Fizikleriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, bu konudaki her bir fikir, her bir görüş benim için çok önemli, detaylı bir araştırma yapıp kızımı yönlendireceĝimden emin olabilirsiniz...G Gyypsy çok geçmiş olsun, umarım kızınızın hastalığı ve henüz çaresi bulunamamış tüm hastalıkların tedavisi bulunur
Ergenlik dönemi zaten inişli çıkışlı bir dönemdir buna ek olarak kızınızın hastalığı da olunca siz de kızınız da zor bir dönemden geçiyorsunuz, yaşıtlarıyla gezip tozmak sıradan ergen sorunlarıyla uğraşan biri olmak isterken hastalığı onu çok etkiliyordur, tanımadığım bilmediğim(ki bu benim cahilliğim özür dilerim) bir hastalık olsa da kendimi kızınızın yerine koyunca psikolojisini anlayabiliyorum.
Arkadaşlarım da yazmış önce siz bir psikoloğa gidin, kızınızın durumunu anlatın onu uzman yardımı almaya nasıl ikna edeceğiniz konusunda bizden çok daha faydalı bilgiler verilecektir, ki ailece uzman desteği almanız daha iyi olur bence, hem hastalığı sebebiyle hem de ergenlik dönemi çocuklar kadar ebeveynler için de yorucu bir dönem olduğu için, kızınızın hastalığıyla ilgili birçok araştırma yapmışsınızdır ama kızınızla aynı hastalığa sahip gençlerin bir araya geldiği sosyal medya hesaplarını araştırdınız mı?
Size yazmadan önce biraz ön araştırma yaptım, dmd ve bmd’lilerin kurduğu gruplar olduğunu, bu gruplarda birbirlerini motive ettiklerini okudum, kızınız için faydası olabilir.
Bazı gençler kendilerini motive etmek sosyalleşmek ve hastalıklarıyla daha sağlıklı bir psikolojiyle mücadele etmek için kitap yazmışlar, resim çizip sergiler açmışlar, kızınızın yapmaktan zevk aldığı bir hobisi varsa veya bir yeteneği, onu bu yönde motive eder desteklerseniz belki bu ruh halinden çıkar.
Misal dmd‘li genç bir kız çok güzel resimler çiziyor, kendisine sosyal medya hesabı açmış videolarını paylaşıyormuş, insta youtube vb mecralarda tabii sizin de bilginiz gözetiminiz altında kendisini ifade edebileceği, bir hobisini paylaşacağı bu yolla sosyalleşip kendisini motive edeceği bir alan da yaratılabilir belki.
Yüzmenin de faydalı olduğu söyleniyor, maddi olarak veya yaşadığınız şehir bakımından imkan var mı? Denediniz mi bilmiyorum lakin kızınızı yüzmeye de yönlendirebilirsiniz.
Üzülerek kıyasladığınız konu ile bahsimin çok saçma olduğunu belirtmek isterim, kızım şizofreni hastası değil, hastaneye yatırılacak derecede psikolojik rahatsızlıkları olan biri hiç değil ki ben bu kızı kolundan tutup hastaneye götüreyim. Zaten psikolojisi alt üst olmuş bir çocuğu, istemediği bir şeyi zorla yaptırırsam ne ona faydası olacaktır ne de bize. İstemediğiniz bir tedaviyi uygulasanız dahi sonuç alamazsınız. Benim niyetim hem kendim bilinçlenip, hem de kızımı bilinçlendirerek onun da isteği doğrultusunda bir psikolog, psikiyatrist ile çalışmak. Acil görülmüyor demişsiniz ama bu benim boşverdiğim, çocuktur geçer dediğim bir durum hiç olmadı, uzun süredir aklımda olan ve mücadele verdiğim bir konu. Keşke biraz daha anlayışlı olabilseydiniz.Atar damarı patlamış olsa doktora gitmek istemiyor diye götürmeyecek miydiniz? Niye psikolojik hastalıklar acil görülmüyor?
Anladım zor bi imtihan başımıza gelmediği için bilemeyeceğim Allah yardımcınız olsun. İnternette vakit geçirebiliyor mu bilmiyorum ama sağlıklı çocukları dahi bunalıma sokan şeyler var içinde.Ayağından kalçasına kadar bir alçısı olduğu ve o dönem evde fizik tedaviyi karşılayamayacağımız hem de her iki taraf için de zahmetli olacağı için fizik tedavi göremedi
Depresyon hiç de sandığınız kadar basit bir şey değil.Üzülerek kıyasladığınız konu ile bahsimin çok saçma olduğunu belirtmek isterim, kızım şizofreni hastası değil, hastaneye yatırılacak derecede psikolojik rahatsızlıkları olan biri hiç değil ki ben bu kızı kolundan tutup hastaneye götüreyim. Zaten psikolojisi alt üst olmuş bir çocuğu, istemediği bir şeyi zorla yaptırırsam ne ona faydası olacaktır ne de bize. İstemediğiniz bir tedaviyi uygulasanız dahi sonuç alamazsınız. Benim niyetim hem kendim bilinçlenip, hem de kızımı bilinçlendirerek onun da isteği doğrultusunda bir psikolog, psikiyatrist ile çalışmak. Acil görülmüyor demişsiniz ama bu benim boşverdiğim, çocuktur geçer dediğim bir durum hiç olmadı, uzun süredir aklımda olan ve mücadele verdiğim bir konu. Keşke biraz daha anlayışlı olabilseydiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?