• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyon

Leylamirza

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2016
8
2
1
33
Merhaba arkadaslar ben yeni dogum yaptm ama dogumdan sonra depresyona grdm cok mutsuzm hic gulemiyorm kendimi bu dunyaya ait hissetmiyorm yemek yiyemz hale geldm gunden gune eriyorum cok caresizm olmek istiyorm nasl kurtulacm bu durumdan bilmiyorum :(

Merhaba, oncelikle saglikli ve mutlu bir omru olsun bebeginizin. Dogum yapali ne kadar oldu? 1 hafta - 10 gunluk bir surecteyseniz yasadiginiz sıkıntılar "dogum sonrasi melankolisi" de olabilir. Bu durum yeni dogum yapan annelerin cok buyuk bir kisminda gorulup genellikle mudahale gerekmeden atlatilan bir surectir. Eger daha uzun bir sureden bahsediyorsaniz, tahmin ettiginiz gibi postpartum depresyona sahip olabilirsiniz. Ani hormonal degisikler, hamilelik sirasinda yasanilan zorluk, psikososyal etkenler postpartum depresyona sebep olabiliyor.
Mumkun oldugu kadar yasadiginiz duygular, kafanizdaki sorunlar hakkinda konusmaya calisin. Bu size iyi gelecektir. Su an yeni bir duzene ve buyuk bir sorumluluga alismaya calisiyorsunuz. Bunun ustesinden tek basiniza gelmeniz kolay olmayabilir, bu cok anlasilir bir sey. Cevrenizden mumkun oldugunca destek almaya calisin. Bebeginiz cok kucuk oldugu icin muhtemelen su anda uyku saatleriniz de cok saglikli degildir. Fakat bebeginiz uyurken ya da ilgilenebilecek birileri varken kendinize dinlenebileceginiz kucuk de olsa zamanlar yaratmaya calisin. Kismen de olsa dinlenebilmis olmak mutlaka iyi gelecektir. Mumkun oldugu kadar eski rutinlerinizi devam ettirmeye calisin. Elbette buna cok zaman olmayacaktir ama kendinize ne kadar zaman ayirabilirseniz olumlu geri donuslerini de o kadar alirsiniz.
Eger imkaniniz varsa her gun kisacik da olsa yuruyus yapmak gene depresyonunuzu hafifletmek acisindan iyi olacaktir.
Kisaca ozetlemek gerekirse; sosyal destek alin ve cevrenizdekilerle duygulariniz hakkinda bol bol konusun, uyku ve dinlenme icin mumkun oldugu kadar firsat yaratin ve gene mumkun oldugu kadar eski rutininizden bir seyleri simdiki hayatiniza dahil edin.
Eger sureciniz gene ayni sekilde devam ederse ya da kotulesirse mutlaka bir uzmandan yardim alin.
Bebeginiz yasam enerjisini sizden aldigi bir donemde. Siz ne kadar mutlu olursaniz o da o kadar mutlu olur. Oksijen maskesini ilk kendinize takmak gibi bir noktadasiniz. Bebeginizle birlikte gecireceginiz guzel gunler diliyorum size. :)

bende dogum sonrasi depresyona girdim ilac kullandim iyiydim bi sure iyilesmistim. simdi yine dipte hissetmeye basladim kendimi siz nasilsiniz su anda

Back