• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

depresyon sürekli tekrarlar mı?

Merhaba arkadaşlar,
Şimdiye kadar kimseyle paylaşamadım, yorumlarınıza ihtiyacım var.

Elektronik mühendisiyim ve 3 senedir çalışıyorum. geçen sene yaşadığım olumsuz ruh hali nedeniyle ilk defa psikiyatra gittim ve major depresyon geçirdiğim belirtildi.4 ay kadar ilaç kullandım sonrasında iyi hissettiğimi düşünüp azaltarak kestim. Son 1 yıldır gerek iş ile ilgili gerekse erkek arkadaşımla yaşadığım sorunlar yüzünden her günüm yorgun,bitkin,tükenmişlikle geçti.İçimde fırtınalar koparken aileme,arkadaşlarıma belli etmemeye çalıştım. Kendi içime kapandım, arkadaşlarımla görüşmek istemedim, kariyerim konusunda yapmam gerekenleri erteledim.

Son 1 ay artık bu depresif ruh halinden çıkmak için uğraşıyorum. Çok emek verdiğim ama beni haketmeyen erkek arkadaşımdan ayrıldım.Anılarımdan kurtulmak için yeni bir eve taşınıyorum.Fiziksel görünümüme özen göstermeye, kendimi tekrar önemsemeye çalışıyorum.

Sorun şu ki genç kızlık döneminde (annem ve babamın ayrılma süreci, babamın tavırları ve sorumsuzluğu,ailemden göremediğim sevgi ve ilgi) nedeniyle içimdeki sevgi boşluğunu bir türlü dolduramıyorum.Her yaşadığım sorunu,olumsuzluğu buna bağlıyorum ve bu bana sürekli üzüntülü ruh hali yaşatıyor.Beni fazlasıyla güçsüzleştiriyor.Sanki depresyon halinden hiç çıkamıyormuşum gibi geliyor.Çoğu insanın önemsemediği ufacık şeyler beni çok fazla etkileyip günlerce mutsuz edebiliyor.

Bu sefer fakültenin psikiyatri bölümüne gidip uzun bir tedavi olmayı istiyorum. Aranızda depresyon geçirip tamamen kurtulan arkadaşlar var mıdır yoksa hayatım boyunca kronik bir hasta mı olacağım?

Aynı durum erkek kuzenimde var,kız arkadaşı tarafından terkedilince kısır bir döngüye girdi.yaşanılan maziyi unutmakiçin yeni eve taşındı,numarasını değiştirdi,kız arkadaşı da numarasını değiştirdi,ı ıh olmadı.her sabah mutsuz,her gün yaşlılar gibi yorgun jutsuz dolanıyor.psikoloğa gitti geçen sene fayda etmedi. bu süreci 2 senedir yaşıyor.kız arkadaşı için ağzı ile kuş tuttu ise de haketmedi. kız o nu haketmiyor. ne olacak bilmiyorum. ailevi sorunları da vardı. anne ve babası ayrı. ergenlik çağında babasından çok şiddet görürdü. o sevgiyi kız arkadaşında aradı terkedildi..ikinizede Allah sabır şifa versin canım.

Sağol canım. Ben bir çok şeyin farkındayım aslında ve bununla mücadele edip artık kurtulmak istiyorum.
Ben de ailemden göremediğim sevgiyi erkek arkadaşımda , arkadaşlarımda aradım. Maalesef hiç değmeyecek insanlara değer verip kendimden çok fedakarlık yaptım.

Sağol canım. Ben bir çok şeyin farkındayım aslında ve bununla mücadele edip artık kurtulmak istiyorum.
Ben de ailemden göremediğim sevgiyi erkek arkadaşımda , arkadaşlarımda aradım. Maalesef hiç değmeyecek insanlara değer verip kendimden çok fedakarlık yaptım.

huzursuzluk mutsuzluk kadar kotu bısey yok bu hayatta ...bende de anksıyate var ılacı bıraktım ama ıyı degılım bebegım olsun belkı gecer dıyorum ama takıntılar korkular ve huzursuzluk mutsuzluk yorduyor benı

depresyon tam anlamiyla tedavi edilmediginde geriye daha yipratici sekilde gelir..daha zor tedavi olursunuz.bence tamam bu benim doktorum diyebileceginiz biriyle acilen tedaviye baslayin..kisa surede gececegini akliniza koymassaniz,sabirla doktorunuzu dinleyerek tedavi olursaniz benim gibi bipolar degilseniz tekrarlamaz.geriye donup baktiginizda amaaan unuttum ozaman neydi ne olmustu dersiniz..

Back