Depresyon için

alalev61

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2007
15
0
41
arkadşlar bikaç yerde okudum depresyon tedavisi için kılıçotu (sarı kantaron) diye bitkisel bir ürün varmış ..yan etkiside yokmuş bununla ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilir mi acaba merak ediyorum..eczanede satılıyomuş bu ürün ve antidepresan özelliği varmış..aramızda eczacı varsa bilmek isterim

selam ben tıp öğrencisiyim aynı zamanda radyoloji teknisyeniyim sarı kantaronun sinirleri yatıştırdığı bilinen bir özelliği ama depresyonun çeşitleri vardır.. depresyonun türü yaş cinsiyet genetik etkenler önemli onagöre ilaç yazılır ilaç kullanılır doktoruna danışmalısın illede kılıçotu diyorsan dene çünkü hiç bir yan etkisi yok tatlım öptüm by

sarı kantaronu ben de duydum,eminim faydası olur...bir de markasını hatırlamıyorum "relax" diye bir bitki çayı vardı,belki bunu içinde de kantaron vardır:kahve:geçmiş olsuna.s.

teşekkür ederim arkadaşlar..ben hafif şiddetli depresif belirtiler var doktora gittim bana bi ilaç verdi çok kötü yaptı beni ya kullanamadım..bu tarz şeyler bana daha mantıklı geliyo(ağır vakaları kasttetmiyorum tabi) yan etkiside yok alıp deneyeceğim bakalım..

merhabalar. siteye yeni üye oldum. bu bitkiyle ilgili bazı bilgileri sizlerle de paylaşmak istedim.

Sarı Kantaron ( Binbirdelik Otu, Kanotu, Kılıçotu,Yaraotu,Mayasılotu)

Kullanım Alanları:

•Depresyon: Yayılma yeri olan Almanyada bitkisel tedaviyi seven doktorlar tarafından ılımlı depresyonlarda birtakım tanınmış antidepressanlardan daha fazla önerilmektedir.Bu konudaki birçok otorite bu bitkiyi özellikle menapozun oluşturduğu ruhsal çöküntüyü engellemek için uygun bir bitki olarak görür.Avrupada antidepressan özelliğini kanıtlamak için bir çok çalışma yapılmıştır.Amerika 'da da halen çalışmalar sürdürülmektedir.Ancak antidepressan etkisini ve güvenilirliğini kanıtlayan bir sonucun ortaya çıktığı söylenemez.
• Bitkinin geceleyin beyinden melatonin salınımını arttırarak uykuyu güçlendirdiği bildirilmiştir
• Bir çalışma bitkinin zihinsel konsantrasyonu arttırdığı, kavrama yeteneğini geliştirdiğini rapor etmiştir.Ancak bu etki kuramsaldır.
• Antiviral ve antibakteriel etkileri vardır.
• Antienflamatuar etkisi vardır.
• Derinin melanin kaybı ile birlikte giden ve kısmi renk bozuklukları ile karakterize vitiligonun tedavisinde yardımcıdır.
• Birçok antienflamatuar ilaçtan farklı olarak ülser ile mücadele de de etkili olduğu rapor edilmiştir.
• Halk arasında(Avrupa'da) ishal tedavisinde, romatizmal ağrıların tedavisinde, yatağa işemelerde gut hastalığının tedavisinde kullanılmıştır.
• Bitki hakkındaki araştırmalar hala sürmektedir.

Kullanım Şekli:
Çay şeklinde ve hazır tablet veya kapsül halinde preperatları mevcuttur.

Yan Etkiler ve Etkileşimleri:

Hamilelerde kullanılması yeterli klinik çalışma olmadığı için önerilmez.
Açık tenli kişilerde bitki kullanımı sırasında ışığa karşı hassasiyet oluştuğu için ışıklı ortamlardan sakınmaları önerilir.
Yan Etkiler:
Veterinerlikle ilgili kaynaklar bitkiyi ışığa karşı duyarlılık oluşturduğu için zehirli otlar sınıfına koyarlar.
35 yaşındaki bir kadında 4 haftalık bir tedavi sonrasında güneş ışığına maruz kalan cilt kısımlarında yakıcı bir ağrı gelişmiş ve tedaviyi kestikten 2 ay sonra bu etki ortadan kalkmıştır.
Bazı hastalarda sindirim bozukluklarına neden olmuştur.
Bazı kişilerde allerjik reaksiyonlara sebep olabilmektedir.Bu gibi hallerde kullanımı kesmek gerekir.

alevciğim bu bitki hakkında ve yukarda yazılı bilgileri oku; ve mümkünse kuru bitkiyi aktardan bul ve bir tutam bitkiye bir su bardağı kaynar su ekleyerek her gün bir bardak iç, iyi geleceğini umuyorum ben bunu hem kendimde hem de bir çok arkadaş da kullandım. herkes faydalandı

biz kendimiz topluyoruz dağlardan çiçekleri sinirlenince içiyorum ilaçsız sakinleşiyorum.

hem de midem falan ağrımıyor.tavsiye ederim.

canım öncelikle bir doktora gidip rahatsızlığının ne boyutta ve ne türde olduğunu olduğunu saptamak çok önemli yaklaşık 1 yıldır depresyon tedavisi görüyorum.yaşadığm sıkıntılardan ve genetik faktörlere bağlı olarak seretonin seviyem düşmüş yani yaşamsal faliyetlerimi sürdürmek için gerekli olan mutluluk hormonu.doktora gitmden önce sarı kantoron otunun çok faydasını gördüm beni sakinleştirdi yatıştırdı fakat tedavi etmedi çünkü tedavi edebileceği seviyede değildim.sadece yatışayım rahatayım dersen çok faydasını görürsün ama şekersiz balla çay kürü olarak kullanmanı tavsiye ederim.günde 2 sefer 1 yada 2 çay kaşığı demleme usulü.eski çağlarda antidepresan olmadığından dolayı hastalara sarı kantoron verilirmiş john world ekstresi olarak literatürlerde geçer. 'solgar' ın aynen bu adla bir ürünü kapsül formunda satılıyor.solgar çok güvenilir bir firma yurt dışında avrupa ülkelerinde 4 milyona yakın reçete edilyor.ben kullandım çok memnun kaldım.asla karar veremem fakat ailemde ve kendmde bu sıkıntıları yaşadığım için yardımcı olmak istiyorum durumun doktorlukmu merak ettim sıkıntılarını yazarmısın özel değilse geçmiş olsun.

canım öncelikle bir doktora gidip rahatsızlığının ne boyutta ve ne türde olduğunu olduğunu saptamak çok önemli yaklaşık 1 yıldır depresyon tedavisi görüyorum.yaşadığm sıkıntılardan ve genetik faktörlere bağlı olarak seretonin seviyem düşmüş yani yaşamsal faliyetlerimi sürdürmek için gerekli olan mutluluk hormonu.doktora gitmden önce sarı kantoron otunun çok faydasını gördüm beni sakinleştirdi yatıştırdı fakat tedavi etmedi çünkü tedavi edebileceği seviyede değildim.sadece yatışayım rahatayım dersen çok faydasını görürsün ama şekersiz balla çay kürü olarak kullanmanı tavsiye ederim.günde 2 sefer 1 yada 2 çay kaşığı demleme usulü.eski çağlarda antidepresan olmadığından dolayı hastalara sarı kantoron verilirmiş john world ekstresi olarak literatürlerde geçer. 'solgar' ın aynen bu adla bir ürünü kapsül formunda satılıyor.solgar çok güvenilir bir firma yurt dışında avrupa ülkelerinde 4 milyona yakın reçete edilyor.ben kullandım çok memnun kaldım.asla karar veremem fakat ailemde ve kendmde bu sıkıntıları yaşadığım için yardımcı olmak istiyorum durumun doktorlukmu merak ettim sıkıntılarını yazarmısın özel değilse geçmiş olsun.
Yardımcı olabilir mısınız bi kaç şey sormak istiyorum

X